„На Седмия ден“ 23 февруари 2014

nasedmiqden

Неделя вечерта е и е време за нашия обзор на новините – “На Седмия ден”!

Много неща станаха ясни тази седмица – най-важното е, че разбрахме кога какво започва през Март и научихме повече подробности за Пролетните ТВ схеми на телевизиите ни!

btv cover

Започваме ред по ред. В статията ни днес ще представим на кратко акцентите от програмите на трите частни национални телевизии. Първата част от нашата поредица „ТВ Пролет 2014 с…“ bTV можете да четете тук. Сега на кратко – третият сезон на „България търси талант“ започва на 3 Март от 21:00 часа. Тогава ще разберем кои са първите одобрени таланти от журито в състав Асен Блатечки, Ваня Цветкова, Любен Дилов-син и Есил Дюран. На 4 Март от 21:00 часа е първият епизод от новия сезон на „Фамилията“, в който е любопитно, че участва половината жури на „България търси талант“.. Навръх празника на Баба Марта пък започва новият сезон на „Предай нататък“. Интересното в програмата на bTV е, че от 10 Март късните емисии новини на bTV Новините ще започват в 23:30 часа, веднага след „Шоуто на Слави“. Поради това, всички продукции, които се излъчват от 21:00 часа от този ден вече ще са от 21:30 часа – това са „България търси талант“, „Фамилията“, „Столичани в повече“(които стартират на 12 Март) и „Комиците“. На 9 Март, а след това на 23 Март, дните са неделя, а часът е 20:00, ще се излъчват специалните концерти, организирани от Seven-Eight Production в градовете на трите финалистки в „Изборът за сценична партньорка на г-н Андреев“ – Разград, Стара Загора и Свищов. Някои предавания пък падат от екран, други пък предстои да се завърнат с нови сили – кои са те четете в нашата статия тук.

По-долу можете да видите специалното представяне на журито в „България търси талант“ в HD формат:

NovaBack

Продължаваме с акцентите от нашата статия „ТВ Пролет 2014 с…“ „Нова ТВ“.  Всъщност, пролетната прайм-тайм програма на „Нова ТВ“ стартира най-късно, в сравнение с останалите национални телевизии – 10 Март. Тогава в 20:00 часа е време за първото 3-часово предаване на живо за новия сезон на „Като две капки вода“. Първите участници вече са ясни – това са Павел Владимиров и Нети, а днес стана ясно, че и Къци Вапцаров ще участва в предаването. Ден по-късно – на 11 Март стартира новият сезон на Dancing Stars. Христо Мутафчиев ще замести Калин Сърменов в журито, защото вторият ще стане новият водещ на предаването заедно с Алекс Сърчаджиева. В сряда, 12 Март, пък стартира „Големите надежди“. Днес от „Нова ТВ“ пуснаха прес-съобщение, което можете да прочетете по-долу и което разкрива повече за първия член на журито. Кой според вас е това? От 14 Март пък „Стани богат“ и „Съдби на кръстопът“ ще се излъчват съответно в петък от 20:00 и 22:00 часа. „Господари на ефира“ отново ще са от 23:00 часа. Още информация за програмата на „Нова ТВ“ можете да намерите в нашата статия тук.

Ето прес-съобщението за Къци Вапцаров:

Къци Вапцаров е поредният участник, който приема предизвикателството и се включва в най-забавното шоу за звездни преобразявания „Като две капки вода”. Популярният телевизионен водещ, продуцент и горд притежател на детска градина е баща на три момчета, а в душата си е все още жаден за своята любима професия – актьорското майсторство. Къци завършва НАТФИЗ през 1998 година, специалност кукли, а 20 години по-късно вече е дипломиран кино режисьор.

„За мен „Като две капки вода” е ново предизвикателство, което с удоволствие приемам. Смятам, че ще се забавлявам много”, сподели той за своята мотивация и допълни, че скритият му коз за победа, ще бъде асо пика. „Искам роля с големи мигли и очи и да имам дълги хубави крака” – така той описа своя мечтан образ на сцената на „Като две капки вода.” Най-голямото му притеснение е продуцентът Маги Халваджиян да не покани в журито Фънки, Слави Трифонов и Златка Димитрова.

Дали някой от кошмарите на Къци ще се сбъдне, ще разберем на 10 март по Нова. Засега се знае, че членовете на журито ще бъдат четирима, а известни са само двама – Маги Халваджиян и Хилда Казасян.

А всички фенове на невероятните трансформации, които искат да се заредят със страхотно настроение, е важно да знаят, че участниците в „Като две капки вода” ги очакват в залата. Станете част от публиката на телефон 0885 613 363.

Не пропускайте „Като две капки вода” от 10 март по Нова.

Ето прес-съобщението за първият член в журито на „Големите надежди“:

Ловец на скакалци е първият член на журито в най-новото шоу на Нова „Големите надежди”. Точно това било едно от любимите детски занимания на човека, който днес е един от най-утвърдените поп изпълнители у нас, а от 12 март ще посрещне най-талантливите пеещи деца на България.

И макар интересът му към крилатото насекомо да бил безспорен, влечението му към музиката и изкуството бързо излиза на преден план. Първите си стъпки прави с пиано, което родителите му подарили за един от рождените му дни. Въпреки това обаче, любовта си към музиката изразявал по по-странен и шумен начин – използвал тенджерите като барабани и вдигал невероятна дандания. Няколко години по-късно резултатът е налице – започва да свири на истински ударни инструменти. С усмивка разказва как пред приятелите си споделял, че мечтае да основе рок банда, а тайно си припявал песни на Майкъл Джексън. Артистичната му натура обаче не спира дотук – по-късно хваща четката за рисуване, а след това и глината.

Днес малкият ловец на скакалци е пораснал и утвърден музикант, автор на десетки български хитове и доказан професионалист в музикалния бизнес у нас и в чужбина. От 12 март ще го видим в най-новата му роля – да напътства и поощрява малките музикални таланти на България. И макар че ще заеме едно от почетните места срещу голямата сцена, той няма да има обичайната в подобни формати роля, защото журито в „Големите надежди” няма да бъде в жури в истинския смисъл на думата – неговата мисия ще бъде да коментира, да поощрява и да дава напътствия, но не и да оценява или да гласува за изпълненията. Тази отговорна задача ще бъде поверена изцяло на публиката, която единствена ще определя талантите, които да продължат напред в шоуто.

Кои ще са колеги на ловеца на скакалци в „Големите надежди”, предстои да разберем. А междувременно, всички, които обичат да се забавляват и искат да станат част от публиката на „Големите надежди”, могат да заявят своето желание, като се обадят на телефон 0885 613 363.

Не пропускайте „Големите надежди” от 12 март в 20.00 ч. по Нова.

tv7

Естествено, продължаваме с акцентите от програмата за Март на третата частна национална телевизия – TV7. TV7 тази пролет разчита основно на един голям проект. Става въпрос за екскремното “Къртицата 2: Разтърсване”, което стартира утре в 19:30 часа. Но, от вторник ще се излъчва от 20:30 часа като до сряда ще е по 1 час, в четвъртък ще продължава до 22:30, а в петък ще е до 23:00 часа. Вчера пък е финалът на „Шменти капели: Легендата“, който пък не мина без гафове. Епизодът стартира половин час по-късно от предвиденото по програма. Сериалът започна в 20:00 часа, като по наша информация това е било поради факта, че все още епизодът се е монтирал. ТВ7 няма да излъчва български сериали, но до 10 Март, когато стартира новият – „Знакът на Българина: Кървавият код“ – всеки понеделник в 23:00 часа. Защо „Комисията Павлов“ пък пада от ефир четете тук в нашата специална статия.

Така и така говорим за акценти на телевизии за месец Март – от AXN също изпратиха техните, които можете да прочетете тук. Какво са ни подготвили AXN Black и AXN White пък вижте тук.

Преминаваме към останалите новини от седмицата. Промени около спорта в bTV Media Group. Във вторник на стола на Краси Минев като водещ на УЕФА Шампионска Лига седна Алекси Сокачев, а от 1 Март Директорът на Отдел „Спорт“ ще е Крум Савов, който дълги години е работил в конкурентната „Нова ТВ“ и „Канал 3“. Какво каза той за своето ново назначение можете да четете тук. Все още нямаме информация за това дали той ще бъде новият постоянен водещ на УЕФА-турнирите в Бъгария.

novanews

Утре пък стартират изцяло обновените „Новините на Нова“. В 19:00 часа започва първата емисия новини на „Нова ТВ“, чиито водещи ще са доскорошното лице на bTV Новините Ани Салич и Ники Дойнов. Новинарската емисия на „Нова ТВ“ ще е в ново студио и с нова графична опаковка, лого и цветове. Повече за „новините“ „Новини на Нова“ можете да прочетете в нашата статия тук. 

krisiq

Крисия Тодорова пък стана новата сценична партньорка на г-н Андреев. Както споменахме в началото на статията, Слави Трифонов и Seven-Eight Production обявиха в петък, че ще направят по един голям концерт в градовете на трите финалистки – Разград на Красия, Свищов на Симона и Стара Загора, който пък е градът на Гергана. В концертите ще участват не само те трите, но и останалите четири момиченца, както и самият г-н Андреев, Ку-Ку бенд, Слави Трифонов и други гост-изпълнители. Концертите ще се излъчват през седмица всяка неделя от 20:00 часа като се започне от 9 Март.

От БНТ пък изпратиха прес-съобщение, в което посочват, че „Под Прикритие“ миналата седмица е бил по-гледан и от „Нова ТВ“ и от bTV. Дали това ще се случи и тази седмица – зависи от вас, защото епизодът на сериала е малко по-късно тази вечер.

В следващите дни очаквайте традиционните графики с прайм-тайм програмите на телевизиите!

Още малко информация в аванс около нашите сайтове и медийна група – следващата седмица очаквайте големи промени в сайтовете ни! Бъдете нащрек! 🙂

Comment