Cartoon Network с нова поредица за Ben 10

ben10

Cartoon Network съобщи за предстоящата премиера на нова ТВ поредица за превърналия се в световен феномен Бен 10! Световната премиера ще се състои през 2016 г.

ВРЕМЕ ЗА ГЕРОИ! Cartoon Network представя новия Бен 10 на най-малките си фенове от цял свят като създава нова ТВ поредица. Новото предаване, базирано на изключително успешния франчайз за малкия герой с извънземни помощници е продуцирано от Cartoon Network Studios и ще покори ефира на международните канали на Cartoon Network през есента на 2016 г., а в Северна Америка премиерата му се очаква през 2017 г. За Cartoon Network Studios изпълнителен продуцент ще бъде Man of Action, а Джон Фанг („Микселите“, „Генератор Рекс“) влиза в екипа като супервайзинг продуцент.
Концепцията на Cartoon Network за новата анимационна поредица за Бен 10 предвижда повторно представяне на енергичния и забавен 10-годишен Бен Тенисън. Новият Бен е боец в защита на доброто, той е вдъхновен и амбициран, а екшън-приключенията му са потопени в море от хумор и ведро настроение. Феновете ще се радват не само на нови, но и на обичаните от предишните епизоди извънземни. Новото предаване ще започне с приключенията на Бен, неговата братовчедка Гуен и Дядо им Макс по време на лятното им ваканционно пътешествие. Когато Бен намира мистериозния Омнитрикс, пред него се разкрива непознатия свят на извънземни суперсили.
„Решихме, че е време да представим Бен на децата от новото поколение“ – каза Роб Зорчър, ръководител съдържание в Cartoon Network. – Историята за Бен 10 е била „обричана‘ на неминуем успех във всяка медийна платформа, в която е намерила място и сме сигурни, че децата по целия свят с нетърпение ще очакват да видят новия образ на любимия си герой.”

„Бен 10“ – оригиналната поредица, създала прецедент в бранша, тръгва по Cartoon Network през януари 2006 г. с висок рейтинг и мигновената любов на публиката към едноименния ú герой. Много момчета и момичета поискаха да бъдат малки герои – също като Бен. Успехът съпътстваше и трите допълнителни оригинални анимационни поредици („Бен 10: Извънземна сила“, „Бен 10: Ултра-извънземен“ и „Бен 10: Омнивърс“), анимационния филм („Бен 10: Тайната на Омнитрикса“) и двата игрални филма („Бен 10: Надпревара с времето“ и „Бен 10: Извънземно нашествие“). Приключенията започват когато 10-годишният Бен Тенисън намира странно извънземно устройство – Омнитрикс – което се заключва самó на китката му и му позволява временно да се превръща в един от 10-те извънземни, намиращи се вътре. Мащабният световен франчайз се превърна в огромен пазарен успех за Cartoon Network с продажбата на едни от най-търсените играчки, интерактивни и домашни игри, които до днес са генерирали 4.5 милиарда ЩД приходи от продажби на дребно в световен мащаб.

За Cartoon Network:

Cartoon Network понастоящем е детски ТВ канал № 2 в България със своите 316 000 зрители (или 40% от децата на възраст 4 – 15 години, които на месечна база гледат кабелна/сателитна телевизия*). Cartoon Network е частната кабелна услуга на Turner Broadcasting System, Inc., която предлага най-доброто оригинално, закупено и класическо съдържание за децата и техните семейства. Българските потребители могат да получат CN изживяване не само от ТВ екрана, но и чрез богатия локализиран уебсайт http://www.cartoonnetwork.bg, както и на YouTube канала http://www.youtube.com/CartoonNetworkBG. Cartoon Network е отличен с телевизионната награда Emmy за оригинална програма и е признат за хедлайнер в областта на цифровите приложения и онлайн игри, но освен това е съпричастен и към редица проблеми с висок обществен интерес, които интересуват семействата. Пример за това е кампанията която приканва да се опълчим на хулиганството, да говорим за това и да потърсим помощ – „Имаш силата – Бъди приятел!“.

Comment