„На Седмият ден“ – 28 декември 2014

tv

Днес възраждаме рубриката „На Седмият ден“ в малко по-различен вариант, а от новата година може да я очаквате в стандартният и, вече добре познат до момента формат. Днес „На Седмият ден“ ще бъде малко ала „Бърз ТВ обзор“ на новините през седмицата, но какво пък – както са казали Господарите – да има! 🙂

    Женски битки за трона в средновековна Англия – в „Бялата кралица“ от 7 януари премиерно по bTV

bqlata-kralica

На 7 януари от 21:30 часа премиерно по bTV стартира драматичната английска поредица „Бялата кралица“ (The White Queen). Вдъхновен от сериите новели „Войната на братовчедите“, сериалът разказва историята на три жени, които се борят за трона на Англия. Действието се развива през 1464 година, когато цялата страна все още се опитва да се съвземе след деветгодишна война. Двете враждуващи групи от едно и също семейство, камарата на Йорк и камарата на Ланкастър, са изправени едни срещу други в борбата за кралския трон и никой не е готов да се откаже преди да е осъществил своите планове. Междувременно, три жени с големи амбиции правят всичко възможно, за да се доберат до най-голямата власт в Англия. Тези жени са Маргарет Бюфорт, Ан Невил и Елизабет Уудвил. Предателствата, конспирациите и лъжите стават част от ежедневието на дамите и те са готови да пожертват всичко, за да се доближат до трона на Англия. Докато Бюфорт се опитва да превърне сина си Хенри Тюдор в един от управниците на страната, Уудвил обединява сили с противниците си от камарата на Йорк и не след дълго се превръща във властващата „бяла кралица“. „Бялата кралица“ е амбициозна телевизионна продукция с талантлив актьорски състав, приковаващи вниманието сюжетни линии и незабравими персонажи. Режисьори на поредицата са Колин Тига, Джеймс Кент и Джейми Пейн, а в ролите зрителите на bTV ще видят Дейвид Оукс, Анайрин Барнард, Каролин Гудал, Том Маккей, Бен Ламб, Ото Фарант, Емили Берингтън и други.

    Владо Карамазов раздава награди на обща стойност 34 милиона в голямата лотария на България по bTV

vlado-karamazov

Актьорът Владо Карамазов ще бъде водещ на най-новото предаване в ефира на bTV, което ще започне в началото на 2015 г. Голямата лотария на България – „Бинго милиони“, съчетава в себе си състезателни и забавни елементи едновременно за участници и зрители. В студиото на предаването всяка седмица в оспорвана битка ще се изправят 4-ма участници, които ще мерят сили в надпреварата за големите парични печалби. По време на „битките“ между опонентите в различните етапи на „Бинго милиони“ Владо Карамазов ще разяснява правилата и ще дава напътствия на участниците в него. Известният актьор, продуцент и водещ на „Сървайвър“ прие поканата на bTV с думите: „Да бъда водещ на подобен род предаване е ново амплоа за мен, което приемам изключително отговорно. Запознах се в детайли с изискванията на продукцията, видях колко сериозна и мащабна е подготовката, както и амбициите на екипа да направи едно успешно шоу, което следва всички световни стандарти. Надявам се, освен всички да се забавляваме, аз лично да бъда в помощ на участниците в „Бинго милиони” и всеки от тях да печели големи награди.“

    Фейсбук кампания на БНТ в подкрепа на „Българската Коледа“

bg-koleda

Водещи, репортери и служители на БНТ се обединиха около каузата на „Българската Коледа“. Всички те смениха профилната си снимка във Фейсбук с логото на кампанията и отправиха личен призив да се помогне на болните деца на България. „Благодаря на всички колеги, които се обединиха в името на тази благородна кауза. За пореден път показват, че са не само журналисти с изявена гражданска позиция, но и хора с големи сърца. Кампанията в социалната мрежа е пример за човешка доброта и нека не забравяме, че децата имат нужда от нас през цялата година“ – заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова. Като обществена медия Българската национална телевизия участва в създаването и реализацията на много инициативи. Но една от най-мащабните е „Българската Коледа“.

    Коледни подаръци от Националната лотария

nacionalnata-lotaria

Национална лотария отново ще сбъдне мечтите на няколко късметлии тази вечер от 19:30, когато един от участниците ще трябва да избира между 1 кг чисто злато и 100 000 лева. Двама щастливци ще получат задача да опразнят „Сейфовете“ на Национална лотария, а друг късметлия ще играе в играта с максимална печалба 1 милион лева. Преди това един от участниците ще си тръгне с нов автомобил в играта „На крачка от късмета”. И тази седмица допълнителен коледен подарък очаква всеки участник, не пропускайте Национална лотария от 19:30 по Нова ТВ с водещи Захари Бахаров и Рая Пакова.

Comment