Да бъде TV 7 или да не бъде – това е въпросът!

7 Media Group

Събитията в „TV7“ взеха трагичен обрат. Малко хора забелязаха края на регионалната телевизия „Око ТВ“ и поредните проблеми на икономическата телевизия „EBF“, но тук нещата имат потенциал да получат по-сериозен отзвук поради разликата между двете медии и хората, които още следят „седмиците“ в чакане на някаква новост – добра или лоша.

Наскоро се заговори за смяна на собствеността в „7 Media Group“. Това дойде в момент, в който каналите вече бяха загубили доста от предишния си облик – от спортни права до предавания и дори лица на медията. Новият собственик Джак Ханик беше свързван с кого ли не и по-специално с президента на Русия Владимир Путин. Някои предавания и журналисти се завърнаха (в това число Иван Гарелов и предаването му „Оригиналът“). Докато феновете на телевизиите от групата и на турските сериали в ефира им доволно потриваха ръце в чакане любимите им сериали да продължат и каналите да станат отново същите, нова бомба ги накара да замръзнат. Стана ясно, че журналистите в каналите на „7 Media Group“ възнамеряват да прекратят работа. Причината за това е, че същите си искат неполучените заплати за последните 2 месеца. Те ще спрат работа в понеделник, точно в 15 часа, а отделно вече са поставили ултиматум на ръководството до 16-ти да си получат парите.

Все още не е ясно ще излъчват ли нещо каналите „TV 7“, „NEWS 7“ и „Super 7“ по време на стачката (под формата на предварително зададен плейлист) и след нея. Това може да бъде „Край или начало“ (позволявам си да използвам наименованието на излъчен у нас турски сериал в чест на феновете на телевизията, част от които гледат именно тези сериали) – край на някогашната четвърта медия у нас или начало на животът след Бареков и кръга от хора, които вече са част от миналото й. Кое от двете ще се случи – ще очакваме отговорът в следващите дни!

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s