JimJam през февруари 2015

jimjam04

Каква е голямата идея? (What’s The Big Idea?)
Всеки ден в 08:45, 10:10, 13:31, 17:25, 19:52, 21:10

Kakva e goliamata ideia.png

Като всички деца, Хуго е любопитен, пълен с учудване и любознателност, търсещ смисъла, логиката и дълбокото значение. Той се пита защо понякога сме тъжни, какво означава ученето и дали на сутринта светът ще бъде същият, като предната вечер. Докато изследва своята живописна и развиваща се 3D вселена, неговите приятели му помагат по забавен начин да разбере кой, какво, кога, защо и как чрез абстрактни понятия и нагледни средства. Създаден на базата на отличените с награди книги за деца от Оскар Бренифайър и Джак Деспре, всеки от интерактивните пет минутни епизоди на „Каква е голямата идея?“ разглежда големи въпроси, на които никога не можем да намерим отговор, но въпреки това е добре да ги задаваме и изследваме. Сериалът обхваща голямо разнообразие от обстойно разглеждани теми, които ще вдъхновят децата да изследват чувствата, взаимоотношенията, света, който ги заобикаля, израстването, ученето, работата, доброто и злото и мисленето, поддържайки една оптимистична и симпатична нагласа.

Герои на града (Heroes of the City)
Всеки ден в 09:09, 13:16, 17:35, 19:37

Geroi na grada

„Герои на града“ проследява интелигентните и живописни героични спасителни превозни средства на града по време на съвместната им работа, докато решават проблеми и се забавляват! Запознайте се с полицейската кола „Поли“, пожарникарската кола „Фиона“, алармата „Алис“ и екскаватора „Дигси“, които тръгват на вълнуващо приключение в спасителни мисии. „Герои на града“ разглежда различни теми, като приятелството, безкористните действия, храбростта, решаването на проблеми и екипната работа посредством серия от позитивни послания, предадени чрез завладяващи истории и прост, но сърдечен диалог.

Приказен свят: Палечка
Неделя, 1-ви, и събота, 7-ми, в 11:00 и 18:00

Palechka

„Палечка“ разказва любимата детска приказка за едно малко момиченце, родено с големината на палеца на своята майка. Малкият ръст на Палечка често я кара да се чувства изолирана, но когато среща принц Корнелиус, тя е сигурна че той е любовта на живота й. Но, „Палечка“ е изправена пред изпитания и премеждия, които ни учат да не се огъваме пред препятствията и да следваме гласа на сърцето си.

Приказен свят: Принцът и просякът
Събота, 8-ми, и неделя, 14-ти, в 11:00 и 18:00

Princur i prosiakut

Случай със сбъркана самоличност лежи в основата на тази изпълнена с екшън и музикални приключения забавна версия на любимата класическа приказка. „Принцът и просякът“ е разказ за едно просяче, което по случайност разменя мястото си с богат наследник на престола!

Приказен свят: Замъкът на принцесата
Неделя, 15-ти, и събота, 21-ви, в 11:00 и 18:00

Zamukut na princesata

Клер е седемгодишно момиченце, което мечтае да бъде принцеса във вълшебна страна. Един ден Клер и нейната сестра откриват малка тайна вратичка, скрита под стълбата, зад която се крие омагьосан сандък, вълшебен медальон и покана, която ги отвежда в един вълшебен свят! След като спасява сестра си и кралицата, Клер е провъзгласена за принцеса на чудната, тайнствена страна от илюстрованата класическа приказка.

Приказен свят: Приказка за Египет
Неделя, 22-ри, и събота, 28-ми, в 11:00 и 18:00

Prikazka za Egipet

Впечатляваща история за вярата и смелостта, разиграваща се в Древен Египет. Младият израилтянин Мойсей е спасен от водите на река Нил от дъщерята на фараона и е отгледан като негов син. Но, след като става свидетел на жестокото отношение към сънародниците си, той открива корените си и истинската си самоличност и се заема с мисията да избави народа си от робството.

Малки басни
Всеки ден в 20:16, 21:20 и 21:27

Malki basni

Промяна на интригата в гората! Драма в селския двор! С помощта на прекрасния театър на сенките „Малки басни“ запознава децата с класическите приказки от книгите на Езоп и Лафонтен, като “Лъвът и мишката“ и “Костенурката и заекът“. Във всеки епизод животните са изправени пред проблем, близък до проблемите на малките деца. Животните предлагат варианти и решават заедно проблемите.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s