Ето премиерите по 24Kitchen през месец февруари. Благодарим на Албена Стоянова за предоставените акценти!
Скандинавска кухня със Сара ла Фонтейн
От 25 февруари, всяка сряда от 13:00 часа
Премиера
Родената в Америка и живееща в Хелзинки водеща на кулинарни предавания и авторка на готварски книги Сара ла Фонтейн се отправя на кулинарно пътешествие, изследващо скандинавската кухня. Скандинавските аромати могат да бъдат изненадващи сами по себе си, но и към съвсем традиционните вкусове може да се подходи по напълно нов начин, така че да се получат забележителни фюжън ястия. Сара създава нови, модерни рецепти, даващи заявка да се превърнат в класики, включващи вкусни, свежи плодове, дива риба, традиционен дивеч и екологично чисти, местни зеленчуци. Тези скандинавски деликатеси не бива да бъдат пропускани! Поредицата е заснета в стилния й апартамент в Хелзинки, както и из цяла Финладия, и показва радостта на Сара от живота, както и любовта й към храната.
Африка: Кулинарно приключение
От 5 февруари, всеки четвъртък от 13:00
Премиера
На впечатляващия фон на четири африкански държави – Замбия, Южна Африка, Мозамбик и Кения – новият сезон на „Африка: Кулинарно приключение” отвежда зрителите на обиколка на най-необикновените и непознати гастрономически деликатеси в света. Водещият Киран Джетва, роден в Кения, но интернационално обучен готвач, пътува през градовете, планините и саваните на Африка, за да търси редки и скъпи продукти. Този сезон Киран ще лови риба в най-големия водопад в света, ще ловува с племето Тамбука, ще готви баракуда и ще връзва червеи Мопане! Елате да вкусите Африка с приклченията на Киран!
Свети Валентин/Трифон Зарезан
7 и 14 февруари, събота от 16:00
Програмата ще е посветена на празниците Свети Валентин и Трифон Зарезан. С начало 16:00 на 7 и 14 февруари, денят ще е изпълнен с много любов, вино, шоколад и изненади. Научете какво да сготвите за любимия си, какви храни и напитки са подходящи, и как да направите деня незабравим за вас и приятелите си.