bTV е най-гледана в празничните дни и Новогодишната нощ

praznici3

Преди няколко дни от БНТ разпространиха информация до медиите, че БНТ1 е най-гледаната телевизия в първите часове на 2015-та година, а днес от bTV разпратиха информация с рейтинг-резултатите според GARB за дните 24.-26. и 31.12.2014 год.

praznici4

В тройката на ТОП20 за празничните дни попадат празничното новогодишно издание на „Комиците“ на 31.Декември, другата продукция на DreamTeam Productions от новогодишната нощ – обзорът „Няма такава година“, както и централните емисии на bTV Новините. На 4-то място и в двете таргет-групи(All 4+ и 18-49) е мини-сериалът „Пепеляшка“ излъчен в праймтайма на bTV. Празничните коледни и новогодишно издание на „Шоуто на Слави“ се нареждат съответно на 7-мо и 9-то място в класацията. БНТ1 и „Сцена под звездите“ се нареждат на 11-то място с 32-33,6% пазарен дял.

По-долу вижте двете таблици с таргет-групите All4+ и 18-49:

praznici1 praznici2

 

По-долу вижте официалното съобщение на bTV:

Празничната програма на bTV доминира в българския ефир

„Комиците”, „Няма такава година” и bTV Новините са най-гледаните предавания по време на коледните и новогодишните празници

Програмата на bTV в коледните дни и празничната новогодишна вечер е най-гледаната в българския ефир като постига два пъти по-голям резултат в сравнение със следващата в класация телевизия сред цялата телевизионна аудитория, сочат данните на ГАРБ. В класацията топ 20 на най-гледаните програми по празниците предаванията на bTV са 17, а на БНТ – 2 (All 4+). В челната тройка са продукциите на bTV „Комиците”, „Няма такава година” и централната емисия bTV Новините. Това са и трите предавания с обща аудитория над 1 млн. зрители. В топ 20 предаванията от програмата на БНТ са „Сцена под звездите” и Новогодишното поздравление на президента.

В последните часове на 2014 г. зрителите категорично са предпочели забавната програма на bTV и специалното празнично издание на „Комиците”, което е и най-гледаното предаване в последния ден на декември с над 1 млн. и 100 хил. зрители. Предпочитани за аудиторията по време на празниците са и „Шоуто на Слави”, филмовата програма на bTV и концерта „Крисия и приятели” (моля, вижте приложената таблица).

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s