CBS Reality през ноември

cbsreality

Здравейте, с леко техническо закъснение пристигат и акцентите на CBS Reality за ноември! Благодарим на Юлия Трайкова, която своевременно ни ги изпраща! Този месец по CBS Reality „Убиец в семейството“ изследва немислимото с помощта на експерти по криминална психология. Зад фасадата на няколко привидно нормални домове от покрайнините се крие убиец. Освен това шест специални премиери през уикендите изследват най-шокиращите и затрогващи истории от реалния живот като „Човекът, който загуби себе си“, „Човекът, чиито ръце избухнаха“, „Най-силното бебе на света“, „21-годишно бебе“, „С паркинсон на 25“ и „Спешно отделение за бебета“.

УБИЕЦ В СЕМЕЙСТВОТО
Всяка делнична вечер в 22:50 и 03:35 от 21-ви до 28-ми ноември с повторение през уикенда в 22:00

Ubiec-v-semeistvoto„Убиец в семейството“ е сериал с необикновени и тревожни реални истории. Водещият психолог и специалист по криминално поведение Лора Ричардс представя ужасните и мрачни тайни, скрити зад заключените врати на наглед нормални семейни домове, само за да разрие тревожната истина – че един от членовете на семейството е затрил всички останали. Всички разкази имат обща тематика: някои от най-ужасните, немислими убийства не се извършват от непознати при случайни нападения, а от най-близките ни хора. Каква е причината за такова семейно изтребление? Защо околните не са го предусетили? И как можем да предотвратим подобни случаи в бъдеще? Лора Ричардс използва снимки от мястото на престъплението, стари семейни видео записи и интервюта с далечни роднини на семейството, за да сглоби пъзела на това как един човек може да се обърне срещу хората, които би трябвало да обича най-силно.

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЗАГУБИ СЕБЕ СИ
Събота, 15-ти ноември в 07:50, 13:40 и 19:30

Chovekut-koito-zagubi-sebe-siПатрик Савидж е идеален баща за своите 10 деца, докато след един почти фатален инцидент с кола не се оказва хоспитализиран в състояние на кома. Въпреки че сега Патрик е вече напълно възстановен физически, неговите взаимоотношения със семейството му коренно са се променили. Той помни много малко от живота си преди катастрофата и не изпитва любов към децата си, които преди това безумно е обичал. Съпругата на Патрик и децата му са объркани и сломени. На външен вид Патрик изглежда както преди, но прекарва повечето от времето си сам и отказва да участва в живота на семейството си. Филмът показва разтърсващото и емоционално пътешествие на Патрик след като той предприема курс на интензивна иновативна терапия, която да го върне в ролята на баща. Ще успее ли той да възстанови прекъснатите връзки? И дали всички искат старият Патрик да се завърне?

ЧОВЕКЪТ, ЧИИТО РЪЦИ ИЗБУХНАХА
Неделя, 16-ти ноември в 07:50, 13:40 и 19:30

Chovekut-chiito-race-izbuhnahaГрег Валентино искаше да бъде специален…. да се откроява от тълпата. Той мечтаеше да стане човекът с най-големите ръце. В апогея си бицепсите на Грег имаха обиколка над 70 сантиметра, но на каква цена? За да постигне мечтата си Грег влезе в ролята на лекар и аптекар, забърквайки все по-мощни смеси от лекарства, за да увеличи размерите си. Когато бицепсът му се инфектира от замърсените игли, последиците бяха ужасни и Грег беше принуден да се превърне и в хирург. Неговият разказ ни въвежда в света на екстремния бодибилдинг и цената, която хората са готови да платят – както финансово, така и физически, за да стигнат до върха. Този филм ни запознава с тъмната страна на екстремния бодибилдинг и границите, до които хората са готови да достигнат, за да бъдат „най-добрите“.

НАЙ-СИЛНОТО БЕБЕ НА СВЕТА
Saturday 22nd November at 07:50, 13:40 and 19:30

Nai-silnoto-bebe-na-svetaТригодишното американче Лиъм Хьокстра, е можело да стои на краката си на еднодневна възраст и да се изкачва по стълбите на шестмесечна възраст. Неговото генетично състояние е толкова рядко, че в света има документиран само още един такъв случай. Мускулната маса на Лиъм е с 40% повече от тази на едно средно дете. Още при раждането си той има ясно очертани мускули, минимално количество телесни мазнини и показва невероятна сила. Като невръстно хлапе той вдига тежести и изпълнява упражнения, което удивява неговите връстници, родители и лекарите. В този филм родителите на Лиъм разказват за мечтите си да го видят като футболна звезда на САЩ и споделят страховете си той да не бъде обект на несправедлива критика, поради спортните си предимства. Но, най-голямата им надежда е, че ако учените научат повече за състоянието на Лиъм, те ще разгадаят тайните на осакатяващите болести, свързани с дегенерацията на мускулите, като мускулната дистрофия.

21-ГОДИШНО БЕБЕ
Неделя, 23-ти ноември в 07:50, 13:40 и 19:30

21-godishno-bebeТова е необикновен разказ за Таня Доналдсън – момичето Питър Пан от реалния живот, родено с толкова рядка генетична аномалия, че лекарите я смятат за единствения случай в света. Състоянието на Таня я обрича да остане завинаги с ума и тялото на бебе. На 21-годишна възраст тя е още в пелени, пие от бебешка чаша и носи дрехите на 4-годишно дете. Този филм ни разказва сърцераздирателната история на майката, търсеща отговори за своето дете. Дали най-големите съвременни медицински светила в областта на мозъка най-после ще успеят да разкрият тайната на мистериозното състояние на Таня? И, след 21-годишно търсене, дали Каръл Доналдсън ще намери още някой със същото заболяване, като това на дъщеря й?

С ПАРКИНСОН НА 25
Събота, 29-ти ноември в 07:50, 13:40 и 19:30

S-parkinson-na-2525-годишният Майкъл има своята тайна. Откакто е станал на 18 години, той я крие от семейството, приятелите си и дори от самия себе си. Но, тъй като тя превзема тялото му, той трябва да се изправи за първи път пред най-големия си страх. Майкъл е един от най-младите хора в света с диагноза Паркинсон – болест, която води до неконтролирано треперене, неспособност да говориш, ходиш и дори да използваш ръцете си. „С паркинсон на 25“ проследява съкровеното пътешествие на Майкъл към това, което болестта на Паркинсон му готви в бъдеще и неговите усилия да се пребори с болестта, обсебваща тялото му.

СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ ЗА БЕБЕТА
Неделя, 30-ти ноември в 07:50, 13:40 и 19:30

Speshno-otdelenie-za-bebetaТрудно може да се намери друга ситуация, която така да трогне сърцето, както гледката на мъничко бебе, борещо се отчаяно за живот. Уязвимостта на тежко болното новородено; невероятните способности и грижи на медицинския персонал, и агонията на родителите, които гледат, чакат и се надяват – всичко това се съдържа в една реална житейска драма, която дори литературата е безсилна да опише. Бебето, върнато към живота, след като е престанало да диша в продължение на 22 минути след раждането си; бебето, оперирано за отпушване на трахеята по време на раждането му; и триседмичното бебе с поставен пейсмейкър за коригиране на сърдечен дефект – постиженията на медицинската наука будят удивление, към което се прибавя и емоционалното въздействие, когато те се прилагат за спасяване на такива мънички душици. „Спешно отделение за бебета“ е документален наблюдателен филм, заснет в различни Отделения за специална и за неонатална интензивна грижа за бебета в Англия.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s