History Channel през ноември

historychannel

Благодарение на Юлия Трайкова ви съобщаваме, че от канала са ни подготвили четири нови и ексклузивни поредици за този месец:

БИБЛИЯТА
От 30 ноември, всяка неделя, 22,00 ч.

Bibliata

Историите от Библията оживяват в тази епична нова поредица по HISTORY®. От “Битие” до “Откровението на Йоан” незабравимите истории се разгръщат пред нас в живи филмови сцени и посредством свръхмодерни компютърни технологии, представяйки от нов ъгъл известни събития и легендарни герои. Създадена от продуцента Марк Бърнет и с участието на актьори от различни държави, 10-часовата документална драма представя някои от най-значимите епизоди от свещената книга, като започва с библейския разказ за това как Бог създава Земята и продължава с историите от Стария завет за Ной и Авраам, чак до разпъването на Иисус Христос.

СПЕЦОВЕ В ЗАЛОЖНАТА КЪЩА: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
2-ри сезон. От 17 ноември, всеки понеделник, 22,00 ч.

Specove-v-zalojnata-kushta

“Спецове в заложната къща: Великобритания” събира стотици години исторически богатства, придавайки английски облик на хитовата американска поредица “Спецове в заложната къща”. Предстои да видим как Марк Манинг и екипът му в “Кралска заложна къща” в Честър купуват и продават изумителни предмети с историческа стойност и преговарят с впечатляващи английски клиенти, готови да се пазарят за всяко пени. Марк ръководи бизнеса заедно с дъщеря си Вики, най-добрия си приятел Малкия Марк, техния чудат приятел и експерт по история Саймън и новото лице във втори сезон, Лиам, който е луд фен на историята, гори от желание да изучи занаята и на моменти проявява безочливост, която изкарва от нерви всички. Независимо дали става въпрос за писма на Елизабет Първа, останки от кораба “Лузитания” или кукла в реален размер на Уолтър Уайт от “В обувките на Сатаната”, в заложната къща непрестанно пристигат най-различни изумителни неща. Единственият въпрос е дали си заслужава да се сключи сделка за тях.

ТАКА СЕ ПАЗАРИМ В МЕЙН
От 5 ноември, всяка сряда, 22,00 ч.

Taka-se-pazarim-v-Mein

В крайбрежната част на щата Мейн група живописни представители на местните обитатели, познати като “пазарящите се”, живеят по свои собствени правила – без часовници, без шефове и без наръчници. Преглеждат редовно обявите в местното списание “На Чичо Хенри” и проучват списъка с необичайни оферти за работа и предложени за продажба ексцентрични вещи в името на добрата сделка и печалбата. “Така се пазарим в Мейн” представя четири групи живущи в Нова Англия, за които “пазаренето” е начин на живот. Независимо дали става въпрос за строене на мост, изкачване на църковна кула или провеждане на сватба, тези хора са готови на всичко, за да изкарат няколко долара и да могат да се наслаждават на живота, както те си знаят.

ПЪРВАТА СВЕТОВНА
От 2 ноември, всяка неделя, 22,00 ч.

Purvata-Svetovna

Поредицата представя епичната история за това как Първата световна война променя завинаги същността на битката. В тази война много неща са “за първи път”. Тя е преходна война – от стария стил конфронтация лице в лице с малокалибрено оръжие с неподвижно закрепени щикове и кавалерийски атаки към използването на високотехнологични оръжия, които и днес са елемент от съвременните военни конфликти. В тази война за първи път има и въздушни бомбардировки на градове, епични битки с танкове, военни действия за контрол на небето, употребата на все по-напредничави подводници, химическо оръжие и обстрели от бункери. С помощта на художествени възстановки и модерна компютърна графика документалната поредица представя опустошителните последствия от този технологичен прогрес върху всички страни, участвали в Първата световна.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s