Телевизиите в битка за Ден първи на новия Парламент [обновена]

kolaj2

Оказва се, че родните телевизии са нетърпеливи да отразят първия ден на четиридесет и третото Народно събрание на Република България, който ще бъде на 27-ми октомври. Първенец е Нова телевизия, която се отказва от епизодите за деня на три делнични сериала („Опасна красота“, „Моята карма“ и „Перла“), за да започне преди останалите телевизии студио с коментари и директно излъчване от Парламента. То ще започне в 12:30 и ще завърши в 16 часа. Водещи най-вероятно ще бъдат Ани Цолова и Виктор Николаев.

От 13 часа пък и националната телевизия БНТ1 се включва в състезанието. Тя ще стартира живо предаване, озаглавено „Новият парламент“, което ще продължи също до 16 часа и също ще включва първото заседание на новите ни депутати. Това ще стане за сметка на филма „Вечери в Антимовския хан“, повторението на „Зелената линейка“, епизоди от анимационния филм „Вирусите атакуват“ и на комедийния сериал „Живот с Дерек“.

Щафетата най-накрая ще бъде поета и от телевизиите на 7 Media Group. На 27 октомври от 13:30 TV7 и NEWS7 също ще започнат студио, посветено на встъпването в длъжност на новите депутати. Те са го озаглавили с краткото „Ден Първи“, а водещият на студиото Владислав Прелезов и гостите му ще обсъдят историята на парламентаризма у нас, както и бъдещето на новото Народно събрание. От двете телевизии също ще направят пряко включване от родния парламент, както останалите изброени телевизии. Репортерите на медията твърдят, че имат амбицията да ни покажат всичко. По този начин зрителите на двете телевизии ще се лишат от всички предавания, които обикновено се излъчват в този слот.

Все още нямаме официална информация за евентуално извънредно студио в програмата на bTV, но по наша информация, такова извънредно включване все пак ще има.

По-долу вижте официалното кратко прес-съобщение на TV7:

На 27 октомври, понеделник, TV7 и NEWS7 ще ви направят свидетели на старта на 43-тото Народно събрание на Република България. От 13:30 ч. в ефира на двата канала зрителите ще могат да проследят влизането на новите 240 депутати в българския парламент. Водещият на студиото Владислав Прелезов, заедно със своите гости, ще обърне поглед както към историята на парламентаризма, така и към бъдещето на новото Народно събрание. Коментари и прогнози. Първите емоции, реакции, анализите на миналото и очакванията за предстоящото – нашите репортери ще ви покажат всичко. Депутатите, които сме избрали и тези, за които парламента ще се окаже трудно предизвикателство. Клетвата, дадена пред народа. Началото. ДЕН ПЪРВИ – ИЗВЪНРЕДНО по TV7 и NEWS7, понеделник от 13:30 ч.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s