National Geographic Channel през ноември 2014

National_Geographic_Channel.svg
Ето какво ново предлагат National Geographic през ноември. Благодарим на Албена Стоянова за акцентите.

Златна треска – сезон 2 (10×60)
от 11-ти ноември, всеки петък от 20:55 часа
премиера
ng1
„Златна треска” е документална поредица, проследяваща развитието на отбрана група изключителни семейни бизнеси в канадския север – миньорите на злато. Това не са големи сондажи с корпоративна подкрепа и участие на стоковата борса в Торонто. Те са малки, семейни мини, които оцеляват благодарение на постоянство, находчивост, трудно придобита експертиза и дълбоки познания за земята и нейната история. Разполагат с няколко кратки месеца, за да припечелят насъщния за цялата година, а са изправени пред високи оперативни разходи, ненадеждни машини и стихиите на майката природа. Ще проследим живота на тези трудолюбиви миньорски семейства от топенето на леда през пролетта, в месеците с дълги дни и тежка, мръсна работа, до окончателното замръзване на земята през есента. Играта на миньорите е с високи залози, а търсенето на злато винаги е хазарт. Ще видим как всяко от тези миньорски семейства изиграва най-силния коз.

Не бих стъпил там (10×60)
от 18-ти ноември, всеки четвъртък от 21:55 часа
премиера
ng2
Азия е обитавана от духовете на собствената си история. „Не бих стъпил там” представя една мисия за разкриването на истинското минало на най-страховитите места в Азия. Предаването съчетава вълнуващи разкази за духове с факти от забравената, но реална история в уникален документален формат. То разкрива азиатския интерес към паранормалното и необяснимото, както и към местните микроистории.

Отвъд магията (7×60)
от 12-ти ноември, всяка сряда от 20:55 часа
премиера на новата поредица
ng3
Поредицата проследява международното пътешествие на фокусника, илюзионист и умел картоиграч Дръмънд Мъни-Кутс, на което той опознава вълнуващия и разточителен свят на хазартните игри на карти. Със спиращи дъха номера, улични демонстрации и компютърна графика, Дръмънд разкрива тайните на майсторската игра, измамите и тъмното изкуство на фокусите с карти.

Защита от хищници (6×60)
от 1-ви ноември, всяка неделя от 21:55 часа
премиера на новата поредица
ng4
Кори Валдес, Джейсън Лесмайстър, Роб Харди и Пума Гостуокър имат богат опит в оцеляването сред природата, лова и проследяването на животни. Те защитават мъже и жени, работещи на ръба на обществото, от заплахите на пущинака – особено от опасни хищници и едри, непредсказуеми животни. Най-важните инструменти, които всеки от специалистите носи със себе си, са задълбочените познания за животинското поведение. Те са екипирани и с по-практични средства, като се започне от безобидни приспособления за прогонване на враждебни създания от лагери. Целта им винаги е да убедят животното, че не трябва да се приближава до отдалечени работни лагери. Безобидните оръжия включват средства за вдигане на силен шум като въздушни клаксони, свирещи сигнални ракети, светлинни гранати и фойерверки. Ако положението се усложни, специалистите могат да прибягнат към гумени куршуми или лютив спрей. Никой от тях не иска да наказва дивите животни за това, че следват инстинктите си. Въпреки това, ако ситуацията е на живот и смърт, те са единодушни, че нито те, нито клиентите им няма да са сред загиналите. Мъжете винаги имат под ръка различни винтовки, пистолети и ловджийски пушки, заредени и готови за незабавна употреба. (Досега, никой от специалистите ни не е убивал животно по време на работа. Винаги са им хрумвали находчиви, безопасни начини да подплашат враждебните животни.)

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ
Розета: Кацане върху комета (1×60)

3-ти ноември, сряда от 20:55 часа
премиера
ng5
„РОЗЕТА: КАЦАНЕ ВЪРХУ КОМЕТА” разказва историята на една от най-сложните и амбициозни космически мисии, предприемани досега: 20 години проектиране, 10 години в космоса. Едночасовото специално предаване проследява опита на екип от Европейската космическа агенция да постигне нещо уникално: да осъществи кацането на апарат, наречен Розета, върху комета, свистяща на 960 милиона километра от Земята, докато се приближава към Слънцето. Целта на мисията е да се проучи произхода и еволюцията на нашата Слънчева система и да се изясни ролята, която кометите може да са изиграли в зараждането на живота на Земята.

Апокалипсис: Първа световна война (5×60)
от 23-ти ноември, всяка неделя от 20:55 часа
премиера
ng6
Дали саможертвата на едно поколение по целия свят е могла да бъде избегната или е била необходима трагедия? Дали корените на Втората световна война могат да бъдат открити в опустошенията на първата и Версайския договор? Поредицата обръща внимание на тези въпроси с подход, който е както глобален и всеобхватен, така и личен и чувствителен. Позовавайки се на повече от 300 часа архивни кадри, тя проследява пътешествията на анонимни и добре познати цивилни и войници от целия свят, които са се борили за живота си в този безпрецедентен период на героизъм и варварство от човешката история.

ПАДАНЕТО НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА
Хаселхоф срещу Берлинската стена (1×60)
9-ти ноември, неделя от 20:55 часа
премиера
ng7
Дейвид Хаселхоф, по-известен с ролите си в „Среднощен ездач” и „Спасители на плажа”, издаде песен, озаглавена „В търсене на свобода” (Looking for Freedom) в годината, когато падна Берлинската стена. Тя достигна до първото място в германските поп-класации и той я изпълни пред един милион души върху Берлинската стена на най-голямото новогодишно тържество, организирано някога в Германия. Двадесет и пет години по-късно, Дейвид отново посещава сега единната столица на Германия, проучва какво е останало от стената и разкрива значението й в контекста на Студената война като белег в сърцето на Европа, разделящ комунизма на изток от демокрацията на запад. По време на пътешествието си той се среща с изключителни хора, които са мечтали за свобода и са рискували живота си в опити да преодолеят страховитата Берлинска стена.

Чудовищата зад Желязната завеса (2×60)
от 10-ти ноември, всеки понеделник от 20:55 часа
премиера
ng8
Старият Съветски съюз е бил злокобен свят – земя на тайни, слухове и несигурност. След като Желязната завеса се вдигна, можем да разследваме тези слухове – от планински диваци и ужасяващи зомбирани кучета до един изключително мистериозен инцидент в Планината на мъртвите. Разказите на очевидци и въздействащите възстановки от лична перспектива ще вдъхнат живот на тези изключителни истории. Ще пристъпим в един свят, където нищо не е каквото изглежда.

ПРЕДАВАНИЯ, КОИТО ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ИЗЛЪЧВАТ ПРЕЗ НОЕМВРИ
Морски вълци: Северът срещу Юга (10×60)

всеки понеделник, 20:55 часа
нови епизоди
ng9
Дългата и студена зима е натиснала Нова Англия и докато сезонът на риба тон е приключил в американския град Глостър, той тепърва стартира в банките на Северна Каролина. След разочароващ сезон, няколко от най-добрите рибари на Глостър тръгват на юг, за да се опитат да спасят своите финанси, като хванат неуловимата риба тон в непознатите води на Каролина преди опитните местни да го направят първи. Това е изцяло ново бойно поле и северните капитани трябва да овладеят нови стилове на риболов, коварните води и гнева на най-добрите рибари на Каролина. Всичко това, може да се окаже огромна печалба … или огромна финансова загуба.

Аритметика на живота (12×30)
всяка сряда, 21:00 часа
премиера на новата поредица
ng10
Пари. Секс. Брак. Смърт. Във всеки епизод анализаторът Джейк Поруей анализира някоя от най-наболелите теми на живота, разкривайки удивителни научни факти. От изумителна статистика, забавни експерименти със случайни минувачи и интерактивни игри, това предаване ще разкрие загадките на битието, ще ви помогне да вземете съдбата си в ръце и да промените живота си завинаги.

Сега или никога (16×30)
всяка сряда, 22:00 часа
нови епизоди
ng11
Ако решенията, които взимахте, бяха на живот и смърт, щяхте ли да знаете как да оцелеете? „Сега или никога” разказва историите на действителни лица в отчаяни ситуации и разкрива шокиращи научни факти, които биха могли да спасят живота ви.

Нашествие: Земя (8×60)
всеки вторник, 20:55 часа
нови епизоди
ng12
Може би всичко това прилича на сюжет на научнофантастичен филм, но е факт, че голяма част от случаите просто нямат рационално обяснение. Не става въпрос само за САЩ, а за целия свят. Сега за първи път се опитваме да създадем Атлас на НЛО – карта на срещите с НЛО на планетата.

Наркотици ООД 5 (10×60)
всеки четвъртък, 21:55 часа
последни епизоди
ng13
С неограничен достъп до променящия се, шокиращ и екстремен свят на „Наркотици ООД”, петият сезон ще навлезе в нови територии и ще отпътува от назряваща нарковойна сред мормоните в Солт Лейк Сити до Меката на дрогата и престъпленията в Тайланд. От дилърите, Агенцията за борба с наркотиците, пристрастените и трафикантите до гангстерите, сутеньорите и проститутките, „Наркотици ООД” няма да остави необърнат камък.

Мръсна работа (8×60)
всеки петък, 21:55 часа
последни епизоди
ng14
От големия бял Север до мръсния Юг и сърцето на Дивия Запад, във всяко кътче на Съединените Щати, усърдни и находчиви американци доказват, че все още не се страхуват да запретнат ръкави и да си изцапат ръцете, припечелвайки насъщния си от земята. Те търгуват с разнообразни стоки и измислят методи за добиването им, които варират от неочаквани до наистина безумни, но неизменно всички те печелят доста.

Аутсайдери (6×60)
всеки вторник, 21:55 часа
последни епизоди
ng15
В тази поредица от пет епизода, заснети за National Geographic Channel, Дарън Макмълън пътува из Европа и Великобритания, посещавайки различни културни общности, духовни групи, традиционни кланове и съвременни субкултури. Дарън ще се запознае лично с техните традиции, обичаи, церемонии, духовни вярвания и практики. По време на пътешествието си, той ще решава дали би споделил независимото поведение и алтернативният начин на живот на тези групи. От общността Даманхур в Италия до норвежката викингска блек метъл сцена и почитателите на „Малкото пони” – всеки от епизодите ще ви отведе в света на духовното, интригите и приключенията.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s