Реалити рейтинг сблъсък с двама победители

kolaj-btv-va-nova

Първият рунд от сблъсъка на реалити рейтингите в ефира е даден. Снощи стартираха двата големи коза на вечните опоненти в ефира – bTV и Нова ТВ. Резултат – двама победители, ама по две различни системи. ГАРБ и Mediaresearch отново изнесоха две коренно различни данни за гледаемостта на първите епизоди на Survivor:Камбоджа и VIP Brother 2014 в категория 18-49. Според сегашния доайен GARB в тази таргет група bTV побеждава Нова ТВ с 38% срещу 26,2%. В категория 18-34 пък резултатите са съответно 40,6% за Сървайвър срещу 26,6% за VIP Brother.

Не на това мнение обаче са Mediaresearch, които от скоро вече са част от групата на Nielsen. Според тях в категория 18-49 Нова ТВ побеждава с 38,8% срещу 20,9% за bTV, а в категория 18-34 стойностите са съответно 44,1% за Брадър срещу 20,7% за Сървайвър. С две думи – всеки е щастлив и доволен, че е по-гледан от другия. Едва ли скоро време при тези обстоятелства телевизиите ще се осмелят да уеднаквят рейтинг доставчиците си, при положение че е много по-добре и двете медии да се хвалят, че са били конкурента с чутовни разлики, отколкото да се примирят със загубата. На нас ни остава единствено да продължим да се наслаждаваме на това, което ни харесва най-много и да продължим да гледаме сеира на родните медии. По-долу може да прочетете последователно и двата пресрелийза на bTV и Нова ТВ.

    Survivor: Камбоджа се завърна като фаворит на аудиторията в България

survivor

2110238749

Първият епизод на най-очакваното приключенско шоу в България „Survivor:Камбоджа“ е фаворитът на аудиторията в понеделник вечер, 15 септември. С разлика от 45% сред активната аудитория на възраст 18-49 и над 50% сред младата аудитория на възраст 18-34 спрямо следващата в класацията телевизия „Survivor:Камбоджа“ даде началото на най-голямото приключение в българския ефир тази есен. В своя пик предаването привлича 1 млн. 156 хил. зрители. Данните са на ГАРБ.

2110238748

    Сървайвър не оцеля след старта на VIP Brother

VIPBrother2014-1

1410852191

Категоричен победител в битката за зрителско внимание – така може да се определи първият епизод на VIP Brother 2014. Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen Mediaresearch, Нова ТВ е най-гледаният ТВ канал в България в часовия интервал 20:00 – 23:22. С дял от 38,8% от всички зрители в активна възраст (18-49 години), гледали телевизия по това време, Нова ТВ се оказва с почти два пъти по-голяма аудитория от втората телевизия в класацията – bTV (с дял от 20,9%). Разликата между двете телевизии е дори по-голяма сред младата телевизионна аудитория (на възраст 18-34 години), където Нова ТВ отчита дял от 44,1%, докато следващата телевизия привлича едва 20,7% от гледащите в този момент. Още в първите 10 минути на предаването Нова ТВ успява да спечели лидерска позиция сред българските канали. Аудиторията на предаването нараства постоянно, като след 21:30 е два пъти по-голяма от тази на втората телевизия в класацията. Час по-късно разликата в броя зрители между първата и втората телевизии е вече над четири пъти. „След изключително успешния старт на X Factor през изминалата седмица, резултатът от първия епизод на VIP Brother потвърждава, че момента създаваме най-качествените предавания в България”, коментира Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Един отговор на “Реалити рейтинг сблъсък с двама победители

  1. GARB лъжат яко.Изложиха се много когато Булсатком бяха отрязали БТВ, а рейтинга на БТВ беше двоен спрямо всички телевизии.Отделно Mediaresarch е доказана Европейска компания за измерване на рейтинги.Щом я ползват водещи Евро телевизии като ББС , РТЛ, РАИ.Това говори много.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s