Bulgaria Sat-1 на Булсатком излита през 2016

bulgaria_sat-1

Bulgaria Sat-1 – това ще е името на първия български сателит. Сателитът е собственост на Булсатком и ще бъде изстрелян през 2016 година, съобщава сайта News-Sat.com, цитирайки сайта BroadbandTVNews.com. Спътникът е поръчан на Space Systems/Loral (SSL) и ще бъде изведен с SpaceX Falcon 9 през 2016 година.

Bulgaria Sat-1, ще бъде оборудван с два Ku-обхвата FSS транспондери и 30 Ku-обхвата BBS транспондери за телевизионни услуги, като например HDTV. Той е базиран на SSL 1300 сателитна платформа, която е била използвана от Intelsat и Direc TV. Bulgaria Sat-1 ще има оперативен живот около 15 години. „Избрахме SSL за производство на първия ни спътник, въз основа на своята история на успеха и надеждност“, каза Максим Заяков, главен изпълнителен директор на Булсатком. „SSL е отличен партньор и ще помогне на този проект да се сбъдне“, добави още Заяков.

SSL подпомага Bulgaria Sat при получаването на финансирането на спътника, включително и експортно кредитно финансиране от Export-Import Bank в САЩ. Очаква се спътникът да заеме позиция около 2 градуса изток като все още позицията не е сигурна.

От Булсатком не издават абсолютно никаква информация относно новия спътник, припомняме ви, че още преди няколко месеца от оператора обявиха поръчка за изграждането на нова модерна сателитна площадка близо до София. Очаквайте още подробности относно Bulgaria Sat-1.

Advertisements

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s