Стартира телевизия "България 24"

bulgaria24

Нова национална телевизия с името „България 24“ се очаква да стартира до дни. Въпреки, че това име бе никому неизвестно до преди месец, днес името на телевизия „България 24“ се върти все по-често в интернет пространството, най-вече заради предстартовите „лозунги“ на новата медия, които все повече се набиват на очите на онлайн потребителите. „Телевизия „България 24“ първа ще ви информира и ще коментира най-важното от и за България и българите. По Телевизия „България 24“ няма да гледате политически кампании, а безпристрастни и критични анализи! Омръзнали са ви медийните марионетки? Тогава очаквайте старта на Телевизия „България 24“. Скоро започват политическите кампании на партиите за предсрочните парламентарни избори. Не очаквайте да видите политически реклами при старта на нашето излъчване. Нашата цел ще бъде да подходим безпристрастно и критично към политическите теми от деня, да включим и зрителите в дебата, за да можем всички да направим напълно информиран избор в деня на изборите!“ – това са само част от рекламните съобщения на новата медия, които са публикувани на страницата на канала във Facebook – https://www.facebook.com/TVBulgaria24. Собственик на новата медия е варненската фирма „Вижън Лаб ЕООД“ с регистрация във Варна и управител Мартин Христов според регистрацията в СЕМ.

Новата телевизия първоначално бе регистрирана с начална дата 2 юли 2014, след това стартът се измести за 1 септември, а сега отново е отложен, само че за 22 септември – понеделник. Каналът ще бъде с новинарски-информативен характер и ще отразява всичко „безпристрастно и точно“. Медията ще излъчва от град София, но ще има и студио във Варна. Форматът на картината ще бъде първоначално 4:3. „България 24“ ще се излъчва по кабелните и сателитни мрежи, както и онлайн за международните зрители. Сайтът Ekrana.info публикува информацията, че новата телевизия е близка до собствениците на новинарският сайт Offnews.bg – медия, която беше на предните редици при отразяването на протестите срещу едногодишното управление на Орешарски. Често дори излъчваха видео на живо от баталните сцени пред Парламента и Софийски университет. В Predavatel.com пък се появи колаж със сравнение на приликите между логото на телевизия „България 24“ и това на водещата руска новинарска медия – „Русия 24“.

В профила на канала във Фейсбук могат да се видят и снимки на студийният комплекс на телевизия „България 24“. От медията вече обявиха и конкурс за ТВ водещи. „Ако сте мъж или жена на възраст до 35 години, имате завършено висше образование, приятна външност и правилна дикция, и търсите сериозна и перспективна работа, молим да изпратите своето CV и мотивационно писмо на: m.hristov.bg@gmail.com. Молим към всяко CV да бъдат прикрепени по една актуална портретна снимка и една в цял ръст! Кандидати с телевизионен и/или журналистически опит са с предимство. Очакваме ви!“ – се казва в съобщението за набиране на кадри.

Едно е сигурно – „крещящите“ реклами тип „лозунг“ не са случайни. Колкото и да странно за някой – този тип медии напоследък са доста популярни сред обществото. Преди няколко дни се стигна до временно „изключване“ на телевизия СКАТ от страна на сателитният оператор „Булсатком“ и „бунтът“ сред верните зрители на медията беше почти светкавичен, при това недоволните не бяха никак малко. Ще следим старта на новата медия в следващите дни и ще ви уведомим своевременно при кои оператори ще се излъчва.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s