Бърз ТВ обзор на 26 август

BGTVs

    “Спри, детето запази!” на БНТ продължава с конкурс за есе

Sprideteto-zapazi

Кампанията за пътна безопасност „Спри, детето запази!“ на Българската национална телевизия продължава и в навечерието на първия учебен ден. В началото на новата учебна година, когато децата ще се движат още по-активно навън, БНТ отново апелира пешеходци и шофьори да бъдат толерантни на пътя. Всяка година по една класна стая остава празна вследствие на пътно-транспортни произшествия, а мнозина шофьори, когато се качат зад волана, забравят колко уязвими са децата на пътя. Сега обществената медия ще предизвика фантазията на децата с конкурс за есе, свързано с безопасността на пътя. Всяко дете до 18 години може да участва, като разкаже своите истории, емоции и преживявания на пътя и своите забавни моменти от пътувания с автомобил, колело или на пешеходната пътека. В надпреварата могат да участват деца на възраст до 18 години, като есетата трябва да се изпратят на имейл gledam@bnt.bg или по пощата на адрес София 1504, ул. „Сан Стефано“ 29, от 25 август до 7 септември. Всеки участник трябва да посочи трите си имена, възраст, населено място, имейл адрес и телефон за контакт с родител (или настойник). Есетата трябва да са с обем до 2 страници, шрифт „Times New Roman“, размер 12/14. Получените есета ще бъдат публикувани в секцията на „Спри, детето запази!“ в сайта на БНТ – http://www.bnt.bg. Там от 8 до 14 септември ще може да се гласува за всяко едно есе, като на финала зрителският вот ще определи първо, второ и трето място. Победителите ще получат комплект книги с най-добрите детски заглавия на пазара, а първият сред тях – и електронен четец. Децата ще получат наградите си на събитие в рамките на кампанията “Спри, детето запази!”, което ще се състои на 15-ти септември в Борисовата градина. БНТ стартира кампанията „Спри, детето запази!“ съвместно със Столична община през 2012 година. Тя бе подкрепена от редица общини в страната, обществени организации, фондации и представители на бизнеса. Множество пешеходни пътеки в близост до училища бяха обновени, а в няколко големи града бяха монтирани над 70 предупредителни пътни знака със слогана „Спри, детето запази!“.

    Мачът Кличко – Пулев се отлага заради контузия на украинеца

pulev

Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко е отложен заради контузия на украинския световен шампион. Информацията бе потвърдена и от шефа на промоутърската компания на украинеца Том Льофльор, отбелязва Gong.BG. Двубоят трябваше да се предава пряко по Нова ТВ. Новината бе съобщена първо от немското издание „Билд”, след което получи потвърждение и от организаторите на срещата. Очаква се двубоят да се играе най-вероятно в края на октомври.

    SES е глобалният лидер в разпространението на HD телевизия

hd-logo

SES разпространява по целия свят почти 6500 ТВ програми чрез своите над 50 сателита в орбита. От тях 1800 са с висока резолюция (HD), което се равнява на над 25% от всички HD канали в света. През последните 3 години общият брой на разпространяваните ТВ програми през сателитите на SES е нараснал с почти 25%. SES се позиционира като лидер в HD сателитното ТВ разпространение с повече от 50% ръст на излъчваните HD канали за последните 4 години. В Европа SES разпространява над 2500 ТВ програми, чрез своята сателитна флотилия. От тях 512 са в HD стандарт. В Европа SES излъчва около една четвърт от наличните HD програми, но в Северна Америка компанията осигурява трансфер на повече от 2/3 от всички налични HD канали. Около 37000 телевизионни програми се разпространяват днес по целия свят. Цели 17% от тях са качени на сателит на SES. Според данни от изследването Global Satellite TV Forecasts направено от компанията Digital TV Research Ltd., повече от ¼ от всички домакинства в света ще имат своя сателитна чиния до 2020 в това число домакинства приемащи платена телевизия и безплатни канали. До тогава над 439 милиона домакинства ще имат директен прием от сателит, а печалбата за индустрията ще достигне 99,9 милиарда щатски долара.

    VIP Brother разпита за забавленията по време на соца

випбрадър

Темата на предстоящия сезон на VIP Brother 2014 по Нова ТВ разбуни духовете не само на публиката, но и на някои от предишните Съквартиранти в риалити формата. Както обикновено, мненията са полярни, и там, където едни виждат забава, други съзират гавра. „Ще е голямо шоу, защото темата за соца предполага разделение на лагери и това ще изостри докрай отношенията вътре. Трябва да си бил в Къщата, за да знаеш, че колкото и да си повтаряш, че всичко е игра, заради изолацията ставаш по-чувствителен и ситуации, при които в реалния живот ще продължиш с усмивка, в Къщата са повод да си изпуснеш нервите”, коментира Катето Евро. Винаги усмихнатият Милко Калайджиев си спомня за участието си в риалити формата. „Участвах в много хубав сезон на VIP Brother. Предаването беше благотворително, а Съквартирантите бяха много хубави хора, ерудирани. Последният сезон не беше точно така. Срещнах се с Мариян Кюпранов и с него си говорихме, че последният сезон показа лоши отношения между хората, ежби, завист. Затова пожелавам на новите Съквартиранти целият им престой в Къщата да бъде един купон”, казва още Милко Калайджиев. Катето Евро направи сравнение между купоните днес и забавленията по време на соца: „Знам, ще кажете, че хваля купоните от онова време, защото тогава съм била млада, но не това е причината. И до днес съм голяма купонаджийка, но сега ти трябва повече енергия, за да заредиш един купон с настроение. По времето на соца купонът витаеше във въздуха. Правехме ги предимно по апартаментите, а не по баровете, както е днес”. Днес телефоните и Facebook развалят „терена” (другото име на купона по времето на соца), няма истинско общуване, а всеки гледа да извади най-готиното „селфи”, да го „постне” и с това вече се е разписал, че е бил на купона и продължава нататък”, казва още Катето Евро. Какъв ще е купонът във VIP Brother 2014, където са налице предпоставките – липса на телефони, Facebook и наличие на много хора на едно място – гледайте от 15 септември по Нова ТВ.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s