History Channel през септември

historychannel

Ето какво са ни подготвили и от History Channel през идният месец септември!

ПРОКЛЯТИЕТО НА ОСТРОВ ОУК
От 24 септември, всяка сряда, 23:00
Prokliatieto na ostrov Ouk

Край брега на Нова Скотия се намира малък остров – истинска загадка. През 18. в. хората забелязвали там странни светлини през нощта. Човекът, изпратен да ги разследва, обаче изчезнал. След време няколко деца отишли с лодка до острова и видели необичайни вдлъбнатини по земята. Откритието дава началото на проучвания, продължаващи и до днес, в които са участвали какви ли не хора – от Франклин Д. Рузвелт до Джон Уейн. Какви тайни крие остров Оук? Пиратско съкровище? Наследството на викингско племе? Древен Форт Нокс или дори изгубени библейски реликви като Кивота? Никой не знае, а всеки, опитал се да разгадае енигмата, е бил изправен пред неочаквани проблеми – разположени навред мини-сюрприз. Очевидно някой се е постарал максимално да защити тайната, скрита на острова – в мига, в който започнеш да копаеш където и да било и стигнеш до метър дълбочина, дупката се изпълва с морска вода, прииждаща от скрити под повърхността канали, несъмнено направени от човек.

СВЕТОВНИТЕ ВОЙНИ
От 14 септември, всяка неделя, 23:00
Svetovnite voini

Едва двадесет години делят едно от друго двата най-разрушителни конфликта през 20 в. – Първата и Втората световни войни. Мнозина историци обаче смятат, че те не представляват две отделни войни, а по-скоро едно общо кръвопролитно събитие, първоначално засегнало Европа, а впоследствие обхванало целия свят. Най-легендарните личности от Втората световна реално имат участие и в двата конфликта, често на един и същи терен – първо тънещи в калта на окопите при Ипер и Сома, а после, години по-късно, в Арденската офанзива и нахлуването в Нормандия. Преди да придобият слава, хора като Адолф Хитлер, Джордж С. Патън и Уинстън Чърчил са били пехотинци и редници. Това е историята на три опустошителни десетилетия война, представена от гледната точка на мъже, чийто възгледи за света са били оформени в окопите и които в един миг са поели контрол над свят на ръба на катастрофата.

ПАТЕШКА ДИНАСТИЯ
3-ти сезон. От 2 септември, всеки вторник, 23:00
Pateshka dinastia

Най-видното семейство от брадати типове в блатата на Луизиана се завръща с трети сезон по HISTORY®, изживявайки собствената си версия на американската мечта. Бизнесът на фамилията Робъртсън, състоящ се в намирането на дървени отломки в блатата и конструирането от тези отломки на свирки за патици, е превърнал членовете на това семейство в едни от най-нетипичните бизнес магнати в Америка. Въпреки че печалбата непрестанно нараства, тези милионери в камуфлажно облекло остават верни на южняшкото си наследство и на семейните традиции, живеейки възможно в най-голяма степен в съответствие с южняшкия стил на живот. Предаването представя ежедневието им и неизбежните предизвикателства, с които трябва да се справят поради спецификата на препитанието си – но и неизменно с чистосърдечно чувство за хумор и специален вид южняшко ноухау.

РЕСТАВРАТОРИ
6-и сезон. От 18 септември, всеки четвъртък, 22:00
Restavratori

Рик Дейл, един от най-известните експерти в “Спецове в заложната къща”, е собственик на работилницата “Реставрациите на Рик” в Лас Вегас. Това е семеен бизнес, в който заедно с екипа си Рик намира, възстановява и обновява интересни вещи – от кадилаци до машини за кока-кола. Както предисторията на всеки проект, така и крайните резултати от изпълнението му са интересни също и поради факта, че Рик споделя любопитни подробности за съответния предмет, бил той бръснарски стол или газова помпа. Този допълнителен епизод представя енергичните и живописни личности, работещи при Рик, както и разнообразните купени, взети на бартер и трансформирани вещи, наред с възможността да научим повече за процеса на реставрацията им. Как става една машина за кока-кола червена? Къде може да намерите автомобилни гуми от 20-те г.? Рик е подобен на разказвач, но ползващ инструменти вместо писалка, готов да сподели защо и кога отделни предмети са били изобретени, кой ги използва и по какъв начин поправката или промяната им променят тяхната стойност.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s