Mtel стартира сателитна услуга до месец

mtel

Най-големият мобилен оператор у нас – Mtel, се очаква да стартира своята сателитна DTH телевизионна услуга в близкия месец. Операторът вече започна тестове на сателита „Eutelsat 16A“, като към този момент има активирани два транспондера с тестови канали. В интернет вече изтекоха и снимки на новото сателитно оборудване на оператора, брандирано с логото на Mtel. Очаква се от „Мобилтел ЕАД“ да излъчват около 100 канала на сателит. Така Mtel ще стане третият сателитен оператор в България като основна конкуренция на Булсатком и Виваком. Предишният трети играч – „Satellite BG“, фалира и изчезна по същия начин като своите предшественици – „Total TV“ и „ITV Partner“ и така не успя да остави дълготрайна следа на пазара за сателитни телевизионни услуги. Новата услуга на Mtel се очаква официално да бъде представена в началото на месец септември.

До сега Mtel предлагаха само кабелна телевизионна услуга, след като придобиха двата оператора „Megalan Network“ и „Spectrum Net“. Основно обаче телекомът изпитваше затруднения в развитието на мрежата си, поради което сега се е насочил към САТ телевизията. Новата DTH услуга ще се предлага на територията на цялата страна, като успоредно с нея ще продължи да върви и кабелната телевизия, наследена от „Мегалан“. Напоследък една реклама упорито ни съобщава от ефира на всички ТВ канали, че „от септември – ти водиш“. Слуховете гласяха, че това е или рекламна кампания на Спортал БГ, или на Радио Енерджи, но в крайна сметка най-вероятно ще се окаже, че е на нито един от двата. Марката „Ти водиш“ е регистрирана от „Мобилтел ЕАД“ и по всичко изглежда че ще бъде свързана с новата САТ ТВ услуга на оператора. Повече информация очакваме в следващите дни.

2 отговора на “Mtel стартира сателитна услуга до месец

    • Здравейте, за съжаление снимките вече са премахнати и изтрити, виждаха се две от сателитните чинии на Мтел – една червена с бялото лого на оператора и една бяла с червено лого – 80 сантиметрови антени. Поздрави!

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s