24Kitchen – акценти за септември 2014

24Kitchen
Ето какво интересно са приготвили 24Kitchen през месец септември. Благодарим на Албена Стоянова за информацията!

Най-добрите готвачи на света
от 20 септември, всяка събота и неделя от 16:00 часа
1-24
Телевизионна поредица за днешните най-влиятелни, известни и уважавани готвачи по света– тези, които оформят пътя към творческата кухня. Ще открием техните кулинарни философии, методи и творения. Готвачите ще разкрият тайните на тяхната креативност, ще покажат приготвянето на техните ястия и ще демонстрират техники, процеси и нововъведения, които са довели до техния уникален и забележителен стил. Тези 13 готвачи ще отворят вратите на своите кухни за водещата – младата американска готвачка Кейти Бътън, която има успешен ресторант в САЩ. Кейти ще споделя със зрителите привилегията да се срещне лице в лице с тези кулинарни гении. Тя ще се присъедини към ежедневието на готвачите за да открие как те мислят, работят и как се грижат за кухните на най-добрите ресторанти. В техните кухни ще видим личните им специалитети и всичките трикове и техники нужни за да се направят.
Те са Джоан Рока, Андони Адуриз, Майкъл Брас, Гастон Акурио, Масимо Ботура, Грант Ачатз, Алекс Атала, Майкъл Герард, Даниел Хъм, Хосе Андрес, Хуан Мари Арзак и Феран Адриа – някои от централните фигури на готварската революция, която разтресе света.

Сара Шафак – сол и шафран
от 3 септември, всяка сряда от 13:00 часа
2-24
Сара Шафак е „Мис Финландия 2012“. Тя е красива, талантлива, забавна и също така може да пее и да кара кънки на лед. Освен всичко това, Сара е професионален готвач от 2009 година. В предаването готви прости, но много вкусни ястия, овкусени с марокански билки и добро настроение. Рецептите на красивата готвачка са вдъхновени от нейната баба.
Шоуто обещава свежи, спонтанни и лесни съвети за пикник или обяд. Сара не готви ястията си за да са безкомпромисно здравословни, а за да носят удоволствие, но всичко това в рамките на разумното.
Покрай готвенето, Сара разказва истории от живота си.

Валентайн Уорнър – Дивото зове
от 10 септември, всяка сряда от 13:00 часа
3-24
Валентайн Уорнър е готвач и гладен авантюрист. Ако има дива храна за ядене е винаги готов да я опита. Той събира невероятни съставки от вълнуващи места в Канада и ги превръща в диви ястия. Приключението му започва в Британска Колумбия и продължава из Нюфаундленд и покрай реката Юкон.

Пиршеството на Хестън
от 1 септември, понеделник до петък от 20:15 часа
4-24
Хестън Блументал – един от най-добрите готвачи в света – се превърна в гастрономически изследовател. Той се рови в кулинарната история за да разбере дали бъдещето на храната се крие в историите и гастрономията от миналото.
Във всеки епизод Хестън пресъздава апетитни трапези от миналото, вдъхновени от Хенри VIII, Алиса в страната на чудесата, Уили Уонка и други. Всичко това за група гладници, готови за най-невероятната вечеря в живота им.
Ястията ни изпращат в историята и приказките на хората, които са ги яли. Какво е било последното нещо в менюто на Титаник, дали наистина е възможно да се изгради джинджифилова къща и как се пече пай пълен с двадесет и четири живи косове, така че те да излетят, когато той се отвори. Едно нещо е сигурно, всяка трапеза е нещо запомнящо се.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s