National Geographic Channel – акценти за септември 2014

National_Geographic_Channel.svg
Представяме Ви най-интересното от програмата на National Geographic за месец септември. Благодарим на Албена Стоянова за акцентите!

НАЙ-ДОБРОТО ОТ 90-ТЕ
Трагедии (1×60)

15 септември, понеделник от 20:55 часа
премиера
1ng
През 90-те години са се случили някои от най-опустошителните бедствия на земята, както и събития, като смъртта на принцеса Даяна и Джани Версаче. Ние обръщаме внимание на някои от по-рядко чуваните трагедии, като колективното самоубийство на членове на Ордена на слънчевия храм и потъването на ферибота “Естония” в Балтийско море. Поредицата подчертава някои от най-страшните моменти от 90-те години за да бъдат озарени и най-важните уроци, на които те са ни научили.

Футболни моменти (1×60)
14 септември, неделя от 22:55 часа
премиера
2ng
90-те бе периода, в който футболът навлезе в нова ера. Играчите станаха по-популярни, отборите по-добри, а парите – нереални. От тогава, нищо не е същото. Много играчи впечатлиха света на международно ниво; Петер Шмайхел с невероятното си представяне на европейското първенство през 1992 година и Зинедин Зидан по време на световното първенство през 1998 година. Същевременно, новосформираната английска висша лига, подкрепена от огромна инвестиця, си спечели репутация на най-вълнуващото първенство в света, привличайки международни играчи от всяко кътче на земното кълбо.

90-те: Десетилетието, което ни свърза (3×120)
Пътешествие, което ще ви потопи в историческите моменти, културните събития и новите тенденции и технологии, които са се появили през 90-те години и които пряко са оформили света, в който живеем днес.

Големите надежди
14 септември, неделя от 20:55 часа
премиера
4ng
С помоща на група актьори, учени и известни, предаването разказва за нарастващата мания през началото на 90-те години за секс, известни личности и реалити предавания.
Докато някои жени, като Анита Хил се бореха срещу превръщането в сексуален обект, други, като Ана Никол нямаха търпение да си съблекат дрехите. Бил Клинтън разкри таланта си със саксофона. Бил Гейтс реши да пакетира Windows 95 без уеб браузър и Microsoft бе засенчен от Netscape. Съставът на „The Real World” се показа в светлините на прожекторите. Тези светлини, обаче се оказаха твърде силни за Кърт Кобейн на Нирвана – рок иконата на 90-те години. Серийният убиец Джефри Дамър се превърна в различен вид икона, а атентатът срещу Световния търговски център през 1993 година създаде друг ужас.

Приятели и врагове
15 септември, понеделник от 21:55 часа
премиера
5ng
С течението на 90-те години, Америка става все по разделна и фрагментирана. В Уако, религиозна секта предизвика страх у хората, че правителството може да нахлуе в домовете им. Подобни конспирации също гласят, че сред нас се разхождат извънземни. Същевременно, ужасната гледка как влачат мъртви американски войници из улиците на Могадишу определя ролята на Америка в света. Дори в света на фигурното пързаляне Америка се намира разделена в различни класи заради скандала покрай Тоня Хардинг и Нанси Кериган.
Класовата борба доминира и телевизията със създаването на реалити шоуто на Джери Спрингър, където реално домашно насилие се преплита с неща, които бихме чули в една рап песен. Америка се обръща към наркотиците, за да се справи с всичко това. След вътрешния тероризъм в Оклахома Сити и прекратяването на много правителствени дела, Бил Клинтън съобщава, че ерата на неизправното правителство е приключила. Водещите с черен хумор привлякоха огромна аудитория, а Делото срещу О‘Джей Симпсън се превърна в най-спряганата от медиите и обикновените хора спорна тема. След жестокото убийство на Матю Шепард в резултат на хомофобия, Америка най-после се обединява с искане за наказание на виновните. Известният танц Макарена, също обединява Америка. Руди Джулиани организира масово почистване на Ню Йорк, новата комедия „Приятели“ става абсолютен хит, както и революционната и бързоразрастваща се търсачка – интернетът.

Политически некоректно
16 септември, вторник от 20:55 часа
премиера
6ng
Към края на 90-те години скоростта на развитието на информационните технологии е по-бърза от всякога, но бомби, компютърни грешки и секс скандалът на века са заплаха за щастливия край на десетилетието. Предприемачите забогатяват бързо с разтежа на интернет пространството. Сексуалните табута се разпадат с помоща на въведението на виагра, промотирана от проваления кандидат за президент Боб Дол. Малко след това, още един праг е прекрачен, като интимните детайли от тайната връзка на Президент Клинтън и Моника Люински са разкрити.
Трагедиите около смъртта на принцеса Даяна и стрелбата в Колумбайн ни принуждават да погледнем твърдо към обществото на 90-те години. Нова кауза предизвиква протести в Сиатъл срещу Световната търговска организация, но всичко ще се промени, тъй като заплахата Ал Кайда се разраства.

НОВИ ПРЕДАВАНИЯ
Нито едното

от 3 септември, всяка сряда от 21:00 часа
нови епизоди
7ng
„Нито едното“ е чисто нова научно популярна телевизионна игра, която предизвиква зрителите да изберат правилния резултат от невероятни експерименти. Но за разлика от други подобни предавания, които се състоят в скучни лаборатории, „Нито едното“ се движи по улиците, моловете, летищата и съзтезателните писти по света за да сближи хората и науката.

Brain Games 3
от 3 септември, всяка сряда от 22:00 часа
нови епизоди
8ng
Готови ли сте за умопомрачително телевизионно преживяване? Номинираният за награда Еми сериал „Brain Games” се завръща с 20 нови епизода, изпълнени с интерактивни игри и експерименти създадени да предизвикат каша във вашия мозък и да разкрият как той работи. Водещият Джейсън Силва се завръща и се съюзява с най-добрите невролози на света за да проникне в главите ни и да ни покаже какво се случва там. В този сезон на „Brain Games” ще видите стрес, пристрастяване, конкуриране, храна, доверие, стари срещу млади и битки между половете. Сезонът обещава да е още по-смайващ и разтърсващ от предишния, като ви разкрива забавните факти за вашия мозък.

Наркотици ООД 5 (10×60)
от 18 септември, всеки четвъртък от 21:55 часа
премиера на новия сезон
9ng
Неограничен вътрешен достъп до променливия, шокиращ и екстремен свят на наркотиците. Петият сезон ще достигне нови хоризонти, като покаже всичко от Мормонска нарковойна в Салт Лейк Сити до рая на престъпността в Тайланд. Ще видите всичко от дилъри, агенции за борба с наркотиците, наркомани и трафиканти, до гангстери, сводници и проститутки.

Стани богат в мината (1×60)
19 септември, петък от 21:55 часа
премиера
10ng
Ловецът на скъпоценности Гай Клътърбък е събрал елитен отбор от специалисти, с който да успее в търговията на скъпоценни камъни. Залозите са огромни. Групата непознати рискуват всичките си пари, цялото си време и добрите си репутации за едно приключение, много скъпоценности и големи печалби. Общият им стремеж ги събира в Шри Ланка, където печалби могат да бъдат направени и също така изгубени. Там те се надяват да изкопаят, нарежат и продадат сапфири за цяло състояние, но ще имат само шест дни да постигнат целта си.

Мръсна работа (8×60)
от 26 септември, всеки петък от 21:55 часа
премиера
11ng
От голямата бяла север, до мръсния юг и дивия запад, във всяко кътче на страната, трудолюбиви и находчиви американци доказват, че все още не се страхуват да запретнат ръкави, да си изцапат ръцете и да печелят от земите. Те се справят с разнообразни стоки и методи на добиване на материали и едно нещо е сигурно – печалбата не е малка.

Ноев ковчег (5×60)
от 23 септември, всеки вторник от 20:55 часа
премиера
12ng
Дълбоко в джунглите на Хавайските острови, Джизъс получава призвание от Бога, да събере хората си и да се подготви за края на света. Той живее заедно със своите последователи напълно откъснат от греховете на съвременното общество и тук те ще изградят своя ковчег, който ще ги откара до безопасност, когато всичко се разруши.

Аутсайдери (6×60)
от 23 септември, всеки вторник от 21:55 часа
премиера
13ng
В тази поредица от пет телевизионни програми създадени за National Geographic Channel, Дарън МакМълън ще пътува из Европа и Великобритания и ще прекара време с различни културни общности, духовни групи, традиционни кланове и съвременни субкултури. Дарън ще участва в техните традиции, обичаи и церемонии. По време на пътуването си той определя дали тези независими и алтернативни начини на живот са нещо, което би било добре за него. Всеки епизод ще бъде пътешествие изпълнено с духовност и приключение.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ
9/11
9/11 Полицаи – спасители (1×60)

7 септември, неделя от 20:55 часа
премиера
14ng
Това е невероятната неразказана история на елитния спасителен отряд на нюйоркската полиция, отдел спешна помощ. Неговата съществена роля на 11-ти септември отдавна се пренебрегва, но сега за първи път с помоща на невиждани архивни материали и свидетелства можем да разкажем вдъхновяващата история на спасителните ченгета от тежкото събитие.

Генералите (1×120)
7 септември, неделя от 21:55 часа
премиера

Специалното двучасово предаване разказва историята на легендарните четиризвездни генерали Стан МакКристъл, Дейвид Петреъс, Колин Пауъл и други. Тези мъже ще предоставят на зрителите нещо, което не са изпитвали досега: интимен и личен разказ за това как и защо най-добрите военни лидери на Америка са взимали решенията си по време на война. Ще видим големите промени, които са оформили американската армия от войната във Виетнам, до наши дни, включително и нерешената война в Афганистан. Какви критични преживявания са оформили живота им? Как тези лични преживявания са ги накарали да мислят по новини начини за съвременната война? И дали техните решения са били правилни? Всичко това ще разберем на 7-ми септември.

ПРЕДАВАНИЯ ПРОДЪЛЖАВАЩИ през СЕПТЕМВРИ
Да оцелееш в Аляска – сезон 2 (12X60)
всеки понеделник от 20:55 часа
нови епизоди
16ng
Четири отбора. Две хиляди мили. Крайната пустош. Тази надпревара се стреми да отговори на въпроса кой е най-добрият по оцеляване в Аляска?

Амиши: В разрез с традицията (10×60)
всеки вторник от 20:55 часа
финални епизоди
17ng
Нужна е много смелост да изоставиш единствения живот, който познаваш и да започнеш онзи, заради който са ти казали, че ще отидеш право в ада. Малко вероятно е отново да общуваш нормално със семейството си. Да обърнеш гръб на общността на амишите е огромно начинание – избор, който изисква задълбочен размисъл. В новата поредица от десет епизода „Амиши: В разрез с традицията” ще видите изпитанията и премеждията на хора, които са взели решението да напуснат общността. Заради религиозните си вярвания, повечето амиши отказват да бъдат фотографирани или заснемани. Дори бившите им съмишленици рискуват да бъдат отхвърлени завинаги от семейството и обществото си, ако застанат пред камерата. Онези, които ще видите в това предаване, поемат този риск.

Изгубените съкровища (10×60)
всеки петък от 20:55 часа
финални епизоди
18ng
Кърт Дусет и Кинга Филипс се отправят на пътешествие из Съединените щати с мисия да разкрият удивителните истории на лични съкровища, принадлежащи на обикновени хора. Във всеки град те избират най-ценното съкровище, чието място е в музея.

Иманяри II (28×30)
всеки петък от 20:55 часа
нови епизоди
19ng
Ценни късчета от миналото лежат скрити под повърхността из цяла Америка. Хиляди антики очакват да разкажат историята си, от изгубени семейни реликви до находки от бойното поле. Ето къде се намесват тези приятели… Иманярите Ринг Мастър Тим и Кей Джи са незабравима двойка дръзки търсачи на съкровища с метални детектори. Те са запалени историци със заразен ентусиазъм и търсят голям пробив, подобен на онзи на щастливия британец, открил Саксонското златно съкровище. Общуват на собствен жаргон и имат клуб от верни съмишленици. С тях, копаенето в земята е забавно приключение.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s