MGM Channel ще бъде ребрандиран на AMC

AMC_logo_2013

След успеха на AMC през последните години, каналът за първи път ще бъде предложен извън САЩ. Локализирани версии на канала ще стартират в Европа, Близкия изток, Африка, Азия и Латинска Америка по-късно тази година.

AMC Networks International — Zone (познати доскоро като Chello Zone) ще заместят филмовия канал MGM Channel с европейска версия на AMC. AMC е популярен с оригиналните си продукции, като „Момчетата от Медисън Авеню“ („Mad Men“) и „Живите мъртви“ („The Walking Dead“). Новите драматични сериали „Halt and Catch Fire“ и „The Divide“ ще бъдат сред първите оригинални сериали, които ще дебютират по канала международно. Освен това пълнометражни филми от видеотеките на MGM, Paramount и Sony също ще са част от програмната схема на канала. По-долу може да видите и пресрелийза на AMC Zone.

AMC Networks обяви, че ребрандира канала си MGM на AMC. Ребрандирането отбелязва първата дистрибуция извън Северна Америка на AMC – един от най-популярните и най-често награждавани телевизионни брандове. AMC ще започне да се излъчва в локализирани версии по най-големите кабелни и сателитни платформи в Европа, Латинска Америка, Азия, Африка и Близкия Изток по-късно тази година. Локализираните версии на канала ще бъдат придружени от услугите на AMC VOD, HD и “TV Everywhere”. Оригиналните сериали на AMC “Halt & Catch Fire” and “The Divide,” продуцирани от AMC Studios, ще бъдат сред първите оригинални сериали с премиера по канала в целия свят тази година. Освен че ще излъчва оригинални премиерни програми от студията на AMC Networks, AMC ще представя и любими популярни филми от най-големите филмови библиотеки в света като MGM, Paramaunt и Sony.

Главният оперативен директор на AMC Networks Ед Карол заяви: “През последните години AMC придаде ново значение на драматичните жанрове, излъчвани по платената телевизия, чрез кинематографичния си подход към оригинални сериали като “Живите мъртви” (“The Walking Dead”), “Момчетата от Медисън авеню” (“Mad Men”) и “В обувките на сатаната” (“Breaking Bad”). Ние имаме намерение да възпроизведем американската си стратегия, като разпространим марката AMC по света и създадем широк канал за оригиналното ни програмно съдържание”. Президентът на AMC Global и Sundance Channel Global Брус Тъчман, каза: “В чужбина проявяват огромен интерес към оригиналното програмно съдържание на AMC. Този интерес, съчетан с успешния ни опит в доставянето и излъчването на филми от всички големи студия с цел допълване на нашето програмно съдържание, ни дава отлична възможност да направим AMC първокласна световна развлекателна дестинация. Ние сме убедени, че канал AMC ще бъде чудесно допълнение към платформите на нашите партньори, с които ще продължим да работим за развитието на техния бизнес”.

В качеството си на Президент на AMC Global и Sundance Channel Global, Тъчман отговаря за програмното съдържание, маркетинга, търговската дейност и стратегическото развитие на световните мрежи на марката. Програмният директор на Liberty Global Джерон Бергман сподели: „AMC Networks има отличен творчески и търговски опит и ние с удоволствие предлагаме тази нова забавна дестинация на нашите абонати.“ Директорът „Световно съдържание“ на Telefónica Игнасио Фернандес Вега каза: „Ние с удоволствие добавяме новия канал AMC към Movistar TV. Чрез добавянето на AMC ние продължаваме да консолидираме нашата оферта за телевизионно съдържание, като позиционираме Movistar TV като водеща платформа в Испания и Латинска Америка.“

Вицепрезидентът на Indovision Хенди Кентджоно заяви: „AMC се е доказала като висококачествена популярна мрежа, предлагаща отлично телевизионно забавление и ние сме убедени, че нашите абонати ще реагират положително на това наше ново предложение. За нас е вълнуващо да продължим дългогодишното си и успешно партньорство с AMC Networks и техните канали.“ Миналия месец компанията обяви, че ребрандира придобитата неотдавна Chellomedia (която включваше канал MGM) на AMC Networks International. AMC Networks International съдържа шест оперативни звена: Азия-Пасифик; Централна Европа; Иберия; Латинска Америка; Зоун; и DMC.

2 отговора на “MGM Channel ще бъде ребрандиран на AMC

  1. Pingback: BG TV News – Повече подробности около ребрандирането на MGM·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s