Десислава Тошева напусна TV7, избраха нов изпълнителен директор

tv7-news7

От днес медийната група TV7 Media Group, която обхваща каналите TV7, News7, Super7 и NEWS7 HD е с нов изпълнителен директор. Досегашният такъв Десислава Тошева е поискала да бъде дерегистрирана от Търговския регистър на Република България като Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на телевизията. От телевизията посочват, че причините на Тошева са лични. Напомняме, че Десислава Тошева зае поста на изпълнителен директор на телевизиите на мястото на Николай Бареков през есента на миналата година. До тогава тя се занимаваше с финансовата дейност на медията. В прессъобщението на телевизията се казва, че „На 25 юли 2014 г. г-жа Десислава Тошева е подала документи за дерегистрация в Търговския регистър като изпълнителен директор на телевизиите. Причините за решението на г-жа Тошева са лични.“ След направена справка от нашия екип в Търговския регистър, попаднахме на писмо от Десислава Тошева до Ти Ви Седем ЕАД с дата 03.01.2014, според което тя е пожелала още през месец януари тази година да бъде заличена от Търговския регистър от постовете Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите по член 233, алинея 5 от Търговския закон. Писмото е получено в канцеларията на TV7 от Мая Игнатова – мениджър „Човешки ресурси“. По-долу може да видите пълния текст на писмото:

7

По-долу в документите под писмото е записано че „Съгласно чл. 233, ал.5 от Търговския закон член на съвета може да поиска да бъде заличен от търговския регистър с писмено уведомление до дружеството. В срок до 6 месеца след получаване на уведомлението дружеството трябва да заяви за вписване освобождаването му в търговския регистър. Ако дружеството не направи това, заинтересованият член на съвета може сам да заяви за вписване това обстоятелство, което се вписва, независимо дали на негово място е избрано друго лице. От приложените документи не се установява кой и в какво качество е получил писменото уведомление до дружеството.“ В крайна сметка се оказва, че дружеството Ти Ви Седем ЕАД не е регистрирало напускането ѝ в срок и затова Десислава Тошева сама го вписва в Търговския регистър.

Новият изпълнителен директор на групата на TV7 и News7 е Александър Фогел. Той е с австрийско гражданство, до сегашен член на Съвета на директорите. Фогел е избран от Съвета на Краун Медия ЕАД – едноличен собственик на Ти Ви Седем ЕАД и Балкан Българска Телевизия ЕАД. „Александър Фогел заяви своята готовност да продължи работата по преструктуриране на телевизиите, за което е било взето решение от Борда на директорите. Новият изпълнителен директор подчерта, че е концентрирал своите усилия в търсене на нови инвестиции за гарантирането на стабилността на телевизионната група. Той изрази своята искрена благодарност към г-жа Десислава Тошева за отличната работа и усилията ѝ в този тежък за TV7 и NEWS7 момент.“, се казва още в официалния прес релийз на TV7.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s