AXN и AXN White – акценти за август 2014

Ето най-интересното от програмите на AXN и AXN White за август, предоставено от Биляна Попова.

1000px-AXN_logo.svg
1 август, петък
21:45 Хелбой; приключенски, фентъзи, САЩ, 2004

Helboy_1
Роден в пламъците на ада преди 60 години по време на Втората световна война, Хелбой е докаран на Земята от зловещия психопат Григорий Разпутин, за да твори зло.
Предопределен да бъде предвестник на Апокалипсиса, Хелбой е спасен от Обединените Сили, водени от професор Брум, основател на тайното Б.П.И.З. (Бюро за Паранормални Изследвания и Защита), който го отглежда като син и му помага да развие изключителните си паранормални дарби.
Независимо от тъмния си произход, Хелбой се превръща в неочакван защитник на доброто, срещу силите на злото, заплаващи света.

2 август, събота
22:00 Единственият; екшън, научна фантастика, САЩ, 2001

Edinstveniat_1
Режисьорът на „Последен изход“ представя едно шеметно екшън пътуване в бъдещето, с участието на азиатската сензация Джет Ли в невероятната двойна роля на офицер от полицията в битка за живота си и на прескачащ светове убиец, обсебен от идеята да унищожи съществуващия във вселената ред. Зареден с експлозивно действие и потресаващи ефекти, „Единственият“ надминава и най-смелите очаквания!

3 август, неделя
22:00 Стъпки от огън; драма, романтика, САЩ, 2007

Stupki ot ogan_1
В пожар, който унищожава семейния бизнес, се ражда амбицията на една жена да посвети професионалния си живота на разследванито на подобни инциденти. Но ще й помогне ли това да загаси пожара, който гори в личния й живот?
Стъпки от огън
Впечатлена от пожара, който унищожава семейната пицария още когато е малко момиче, Риина става първокласен следовател. Сега, тя трябва да спре сериен подпалвач, преди да са пострадали и други…

6 август, сряда
21:00 Списъкът с клиенти; сезон 2, епизод 1, драма, САЩ, 2012
21:50 Списъкът с клиенти; сезон 2, епизод 2, драма, САЩ, 2012

Spisukut s klienti_2_1
След като е изоставена от съпруга си, тексаската домакиня Райли Паркс среща сериозни финансови затруднения и се принуждава да започне работа в на пръв поглед нормален спа клуб в съседния град. Но когато разбира, че някои от колежките й предлагат „екстра” услуги срещу сериозно възнаграждение, тя трябва да реши дали да се присъедини към тях и така да разреши финансовите си проблеми. Взела жизненоважния за оцеляването си избор, Райли трябва деликатно да балансира с моралния конфликт между двата напълно различни живота, които води – на самотна майка от консервативен град, която изнемогва в грижата за семейството си от една страна и от друга – пресметлива бизнесдама, работеща в екип с секси дами. Колкото по-навътре навлиза в бизнеса, толкова по-голям става и страхът й, че рано или късно приятелите и роднините й ще разберат с какво изкарва парите си…

22:40 Тежка кавалерия; екшън, трилър, САЩ, 2006
Tezhka kavaleria_2
Суперзвездите Жан-Клод Ван Дам и Вивика Фокс за първи път са заедно в този високоволтажен екшън-трилър. Ван Дам е в ролята на ветерана от Специалните сили и участник във войната в Залива, Филип Соваж, нает да защитава шампиона в тежка категория, станалият богат предприемач Уейн Баркли.
Баркли и семейството му са застрашени от рап-магнат, превърнал се в гангстер, който току-що е освободен от затвора и жадува да си отмъсти. За защитата на семейството, Соваж събира екип от млади бойци и бивши войници, които стават известни като „Тежката кавалерия”.

8 август, петък
21:50 Мъже в черно, екшън; САЩ, 1997, с Томи Лий Джоунс, Уил Смит

Muzhe v cherno_4
Те са най-добре пазената тайна във Вселената!
Служители на мощно финансирана, но неофициална правителствена агенция, Кей (Томи Лий Джоунс) и Джей (Уил Смит) са Мъжете в черно, извършващи имиграционни услуги и наблюдаващи всички извънземни на Земята. Те са нашата най-добра, последна и единствена защитна линия, когато „близките срещи от трети вид“ загрубеят…

9 август, събота
22:00 Аз, шпионинът; екшън, комедия, САЩ, 2002, с Еди Мърфи, Оуен Уилсън

Az shpioninat_1
В тази приключенска комедия Алекс Скот (Оуън Уилсън) е специален агент, който трябва да си сътрудници с Кели Робинсън (Еди Мърфи) – високоплатен боксьор от средна категория. Двамата са натоварени със задачата да открият разузнавателен самолет, попаднал в ръцете на търговеца на оръжие Арнолд Гъндарс (Малкълм Макдауел). Арнолд планира да продаде чипа на опасен терорист. Алекс и Кели се впускат в смъртоносна мисия, за да спасят сигурността на страната.

13 август, сряда
22:40 Човекът сянка; екшън, САЩ, 2006, със Стивън Сегал, Ева Поуп

Chovekut sianka_1
Звездата в този филм естественно е Стивън Сегал. Частен детектив, който трябва да разплете мрежа за международен шпионаж, както и да не позволи смъртоносен вирус разработен в тайна лаборатория, да попадне в ръцете на хора, които ще го използват срещу човечеството. Бойните сцени във филма са на супер ниво, сюжетът е доста интересен и завладяващ.

16 август, събота
22:00 Герой; екшън, романтика, Хонг Конг, Китай, 2002

Geroj_3 (2)
Преди 2000 години Китай е разделен на 7 кралства, които си оспорват върховенството. Кралят на Кин иска да обедини останалите под своята власт, затова съседните владетели изпращат срещу него най-добрите убийци. Един ден в кралския дворец пристига Безименния, войн, който твърди пред краля че е елиминирал наемниците. Той разказва своята версия на събитията…
Кинематографичен балет, дирижиран със строгост и поезия, “Герой” е едновременно философска ода и историческа фреска за античен Китай.

20 август, сряда
22:40 Лейър Кейк; криминален, драма, Великобритания, 2004, с Даниъл Крейг, Сиена Милър

Layer Cake_1
Решил да се оттегли и да започне нов живот мистър Х (Даниъл Крейг), преуспяващ наркодилър в Уест Eнд, е помолен за една последна услуга – да уговори продажбата на огромно количество eкстази. За нещастие на мистър Х, таблетките са откраднати от сръбски наркобарон, който ще му отреже главата, ако ги продаде.
А когато лондонски престъпен бос (Майкъл Гамбон) му обещава да го пенсионира за постоянно ако не го направи, мистър Х става много загрижен за бъдещето си. Няма нещо, заради което си струва да загуби главата си.

22 август, петък
21:50 Човек без сянка 2; научна фантастика, САЩ, 2006

Chovek bez sqnka 2_1
Изживейте вълненията с Крисчън Слейтър, който играе Майкъл Грифин – обезумял и невидим убиец в резултат на експериментален серум, който постепенно отнема разсъдъка му и го води към бавна, мъчителна смърт. Маги Далтън (Лора Ригън – “Неуязвимият”) – красива биоложка-изследователка е единствената, която може да го хване жив.
Но след като правителството я използва като примамка, за да устрои капан на Грифин, тя е принудена да търси закрилата на Франк Търнър (“Кралят на скорпионите”) – детектив от отдел „Убийства”.
Докато Грифин става все по-смъртоносен и неконтролируем, Търнър разбира, че за да опази Маги жива, трябва да вземе смъртоносния серум и сам да стане невидим. Два пъти повече екшън, два пъти повече ужас, когато двама мъже без сянка се изправят в грандиозния финален сблъсък.

23 август, събота
22:00 Лоши момчета 2; екшън, САЩ, 2003, с Уил Смит, Мартин Лорънс

Loshi momcheta 2_2
Опасностите и смехът са на високо ниво в тази изпълнена с екшън авантюра, когато двамата детективи от отдела за борба с наркотиците в Маями Майк Лоури (Уил Смит) и Маркъс Бърнет (Мартин Лорънс) стават част от хай-тек отряд, който трябва да проследи и спре нелегалното вкарване на дизайнерско екстази в Маями. Те разкриват смъртоносната конспирация на безмилостен нарко-бос, който иска да завладее пазара на наркотици в града и избива всички застанали на пътя му. Ситуацията се влошава още повече, когато красивата сестра на Маркъс – Сид (Габриел Юниън), която е агент под прикритие в отдела за борба с наркотиците е замесена и принуждава нашите герои да вървят по ръба на закона. Всичко се усложнява допълнително, когато между Майк и Сид започват да прехвърчат искри. Маркъс и Майк трябва да превъзмогнат различията си, за да спасят отвлечената Сид, след като прикритието й е компрометирано.

24 август, неделя
22:00 Пътуване за милиони; екшън, трилър, САЩ, 2012

Patuvane za milioni_2
Загадъчен пътник в такси, който е отвлечен за заложник, трябва да убеди похитителите си, че не е легендарният мафиот, когото са наети да убият. Дали е въпрос на объркана идентичност или акт на откровена измама? Поредица от игри на ума и хитри тактики, ще определят кой е по-умен и кой кого ще отведе на дългото пътуване…

27 август, сряда
22:40 S.W.A.T.: Специален отряд; екшън, САЩ, 2003, със Самюъл Джаксън, Колин Фаръл

S.W.A.T._01
Джим Стрийт (Колин Фарел) е бивш член на специалния отряд, който е изгонен от отряда заедно с партньора си, след рисковани действия по време на обир със заложници. Партньорът му напуска, отвратен от системата, но за Стрийт, работата в полицията е всичко и той приема понижението, с надеждата, че някой ден отново ще облече униформата. Шансът идва, когато командирът Дан Харелсън (Самюъл Джаксън) получава задача да събере и обучи петима супер полицаи за новия специален тактически отряд SWAT. След седмици усилени тренировки, новият отряд получава бойното си кръщение, когато известният наркобарон Алекс Монтел (Оливие Мартинес) дръзко предлага 100 млн. долара за всеки, който го измъкне от затвора.

29 август, петък
21:50 Как ангелите плачат; драма, мистерии, САЩ, 2009, с Британи Мърфи, Джейсън Люис

Сила Макгауан (Британи Мърфи) е бивше дете – кинозвезда, която намира по-голямо удоволствие в реставрирането на стари къщи, отколкото в шоубизнеса. В търсене на нормален живот, тя откупува къщата на баба си в долината Шенандоа, Вирджиния, в опит да я спаси от разруха. Но надеждата й за безоблачно съществувание скоро е помрачена от натрапчиви сънища за прочутата й баба, която се самоубива в къщата с хапчета преди повече от 30 години. Скоро Сила започва романтична връзка с Форд Сойър (Джейсън Луис), новият очарователен съсед, който я подкрепя и защитава, когато мрачните й сънища и семейни тайни се превръщат в кошмар наяве.

30 август, събота
22:00 Маската на Зоро; екшън, приключенски, САЩ, 1998, с Антонио Бандерас, Катрин Зита- Джоунс

Maskata na Zoro_1
След 20 години в затвора, сега той си търси заместник, който да спре дон Рафаел Монтеро – могъщият бивш испански губернатор на Алта Калифорния. Монтеро е лишил Дела Вега от свободата му, отнел е живота на жена му Есперанса и дъщеря му Елена. Алехандро Муриета е бандит с тъмно минало, но дон Диего го превръща в новия Зоро и му възлага надеждите си за справедливо възмездие над Монтеро.
В поредица от героични битки, новият Зоро постига мечтата на дон Диего. Но какъв ще е изходът от романтичната връзка между Зоро и жената, която владее сърцето на неговия предшественик?

31 август, неделя
22:00 Път към висшето общество, драма, Великобритания, 2012, с Матю Макнълти, Джулия Форд, Питър Уайт

Room At The Top
Джо Ламптън – роден и израстнал в бедност в Йоркшир, е амбициозен млад мъж с висша цел – той иска да открие своя път към лъскавия свят на парите и влиянието. Когато се премества в Уорли, започва нова работа и заживява в по-добрия край на града, по всичко личи, че амбициите му ще се сбъднат. Привлекателен и чаровен, не минава дълго преди младата и красива богаташка дъщеря Сюзън Браун да го забележи и да се влюби в него. Подходяща партия за женитба, бракът със Сюзън би могъл да му предостави безкрайни възможности.
Но Джо вече е влюбен в друга жена. По-възрастна от него и с външност, която вече носи следите на възрастта си, Алис Ейсджил е вече омъжена. Но между нея и Джо пламва дълбока и всеобятна любов, каквато и двамата не са очаквали.
Когато Сюзън и останалите разбират за връзката му, Джо трябва да избира между истинската любов, която изпитва към Алис и успеха и стабилността, които му предлага Сюзън.

AXN_White
2 август, събота
23:15 В опасност; криминален, мистерии, 2010, САЩ, с Анди Макдауъл, Анабет Гиш

V opasnost_1
Най-продаваната писателка на криминални романи иска да изпълни политическите си мечти, като разреши случай на убийство. Окръжният прокурор Моника Лемонт има амбицията да се кандидатира за губернатор.
За предизборен лозунг тя избира „Можем да разкрием всяко убийство по всяко време”. Моника намира един много стар и заплетен случай отпреди 20 години в щата Тенеси. Ако нейният екип успее да го разплете, тя ще може да събере висок процент гласове на изборите.

9 август, събота
23:55 Фронт; криминален, мистерия, САЩ, 2010, с Анди Макдауъл, Зак Сантяго

THE FRONT
Детектив от предградията в Бостън е упълномощен от областния прокурор да отвори наново случай за старо убийство, което излага живота му на смъртна опасност.

20 август, сряда
21:30 Сю Томас – окото на ФБР; сезон 3, епизод 1, криминален, САЩ, 2004 – премиера

LIPSRV-P-CTIT-3.tif
Историята на тази новаторска драма е вдъхновенa от животa на Сю Томас, която въпреки, че е родена глуха, започва работа за ФБР. Нечуващата актриса Диан Брей е в ролята на Томас – млада жена, която наскоро е завършила колеж и е на път да започне първата си истинска работа и то не къде да е, а във Федералното бюро за разследвания. Разочарована от факта, че единствената работа, която й поверяват е да анализира пръстови отпечатъци, Сю не се задържа дълго на тази позиция. Агент Джак Хъдсън пръв забелязва невероятната й способност да чете по устните и й предлага да се присъедини към най-елитния екип за наблюдение към бюрото. Скоро Сю и нейното куче Леви се оказват във вихъра на екшън, за който не са й подозирали. Но липсата им на опит е компенсирана от силен дух и нестихващ ентусиазъм.

27 август, сряда
22:30 Червената вдовица; сезон 1, епизод 1, драма, екшън, САЩ, 2012

LEE TERGESEN, SULEKA MATHEW, CLIFTON COLLINS JR., LUKE GOSS, WIL TRAVAL, GORAN VISNJIC, RADHA MITCHELL, RADE SERBEDZIJA, JAIME RAY NEWMAN, STERLING BEAUMON, JAKOB SALVATI, ERIN MORIARTY
Марта Уолрейвън изглежда води идеален живот! Тя е отдадена майка и съпруга, чието ежедневие е посветено на грижите за трите й деца и мъжа й в шикозно предградие на Сан Франциско. Но, както често става, зад лъскавата фасада истината е много по-различна – съпругът на Марта Еван, поддържа стандарта на семейството си с износ на марихуана. Марта е наясно със света на организираната престъпност – баща й Андрей Петров и лоялният му бодигард Лутър са част от „Братва” – руската мафия в Сан Франциско. Това е свят, от който тя и сестра й Кат винаги са искали да избягат, но никога не са успявали напълно.
Но, когато Еван е брутално убит, животът на Марта се преобръща. Нейната първа грижа е да предпази децата си, но когато получава предложение от ФБР за закрила срещу сътрудничество, тя осъзнава, че е невъзможно да се обърне срещу руската мафия и отказва.
Скоро, истината около убийството на Иван излиза наяве – той е участвал в кражбата на кокаин на стойност милиони долари от международния криминален бос Николае Шилър, а дългът му е прехвърлен върху вдовицата му. Сега, Марта трябва да навлезе още по-дълбоко в престъпния свят, за да успее да се издължи и да запази своя живот и този на децата си.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s