National Geographic Channel – акценти за август 2014

National_Geographic_Channel.svg
Ето акцентите за National Geographic Channel през месец август, предоставени от Албена Стоянова.

Да оцелееш в Аляска – сезон 2 (12X60)
от 11 август, всеки понеделник от 22:55 часа
премиера на новия сезон
ngc1
Четири отбора. Две хиляди мили. Крайната пустош. Тази надпревара се стреми да отговори на въпроса кой е най-добрият по оцеляване в Аляска?

ПРЕДАВАНИЯ ПРОДЪЛЖАВАЩИ ПРЕЗ АВГУСТ
Амиши: В разрез с традицията (10×60)

всеки вторник от 20:55 часа
нови епизоди
ngc2
Нужна е много смелост да изоставиш единствения живот, който познаваш и да започнеш онзи, заради който са ти казали, че ще отидеш право в ада. Малко вероятно е отново да общуваш нормално със семейството си. Да обърнеш гръб на общността на амишите е огромно начинание – избор, който изисква задълбочен размисъл. В новата поредица от десет епизода „Амиши: В разрез с традицията” ще видите изпитанията и премеждията на хора, които са взели решението да напуснат общността. Заради религиозните си вярвания, повечето амиши отказват да бъдат фотографирани или заснемани. Дори бившите им съмишленици рискуват да бъдат отхвърлени завинаги от семейството и обществото си, ако застанат пред камерата. Онези, които ще видите в това предаване, поемат този риск.

Изгубените съкровища (10×60)
всеки петък от 20:55 часа
нови епизоди
ngc3
Кърт Дусет и Кинга Филипс се отправят на пътешествие из Съединените щати с мисия да разкрият удивителните истории на лични съкровища, принадлежащи на обикновени хора. Във всеки град те избират най-ценното съкровище, чието място е в музея.

Непобедимите (9×60)
всяка сряда от 21:55 часа
финални епизоди
ngc4
Всяка седмица, най-добрите американски фирми влизат в схватка с ценните си продукти. Супер подсилено стъкло, устойчиво на взрив, се изправя срещу изключително силна водна струя. Цистерна с вакуумна помпа, способна да засмуче 10 кубични метра вода за една минута, се състезава с електрoмагнит с товароподемност 9 тона. Огнеупорен плат поема предизвикателството на нажежена военна горелка за газокислородно рязане. Кой ще спечели в схватката на „Непобедимите”?

Иманяри II (28×30)
всеки петък от 20:55 часа
нови епизоди
ngc5
Ценни късчета от миналото лежат скрити под повърхността из цяла Америка. Хиляди антики очакват да разкажат историята си, от изгубени семейни реликви до находки от бойното поле. Ето къде се намесват тези приятели… Иманярите Ринг Мастър Тим и Кей Джи са незабравима двойка дръзки търсачи на съкровища с метални детектори. Те са запалени историци със заразен ентусиазъм и търсят голям пробив, подобен на онзи на щастливия британец, открил Саксонското златно съкровище. Общуват на собствен жаргон и имат клуб от верни съмишленици. С тях, копаенето в земята е забавно приключение.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ
Живот в Космоса (1×60)

от 10 август, всяка неделя от 21:55 часа
премиера
ngc6
С уникален достъп до Международната космическа станция, този филм показва ежедневието на трима астронавти, Рик Мастрачио, Коичи Уаката и Майк Хопкинс, които от миналата есен са живяли и работили в космоса на 250 мили над земята. За първи път невероятната история на тяхното извънземно преживяване се заснема от тях самите, показвайки всичко от ядене и спане до научни експерименти и последствията от счупен клапан, който може да застраши присъствието им на станцията.

Хирошима: на следващия ден (1×60)
17 август, неделя, от 20:55 часа
премиера
ngc7
Атомната бомбардировка на Хирошима бе момент, който промени света. Дълбоките тайни на природата бяха разкрити. Силата, която подхранва звездите бе отприщена и превърната в смъртоносна технология. Много са станали безчувствени към силата на унищожаването и тази програма цели да промени това, като представя историята на първата атомна бомба от две лични и различни гледни точки. Ще видим свидетелството на тези, които са най-силно засегнати от оръжието – свидетелите, и писмените доклади от учените от правителството на САЩ и военнослужещите изпратени в Хирошима да аланлизират силата на това ново оръжие, което държавата им е използвала.

Търсенето на супер хищника (1×60)
24 август, неделя, от 20:55 часа
премиера

Велика бяла акула е зверски напрадната от много по-голям и бърз от нея мистесриозен хищник.

Чудовищата на Хитлер (1×60)
31 август, неделя, от 20:55 часа
премиера
ngc8
Това е историята на нацистката визия, която премина отвъд завоеванието на европейски държави. Като част от мечтата им да създадат хилядогодишен райх, те създадоха подробни чертежи за арийските селища и обширни ловни паркове. Гьоринг и Химлер назначават най-добрите учени от Германия да стартират амбициозен план, който да промени пътя на природата.

Лагерът на смъртта: Голямото бягство (1×60)
31 август, неделя от 21:55 часа
премиера
ngc9
На 14-ти октомври, 2013 година е 70 годишнината на събитие, което разтресе нацистите. Еврейски затворници от концентрационня лагер Собибор организираха кърваво бягство. Чрез брутално искрени драматизации и убедителни свидетелства, върнете се назад във времето заедно с някои от последните оцелели, които разкриват невероятните си истории изпълнени с кураж, решителност и отчаяние.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s