Рейтинг: ГАРБ: Антон Хекимян и Биляна Гавазова разбиват конкуренцията

cats

Днес продължаваме с рейтинг данните на GARB, предоставени от bTV Media Group, този път за успеха на сутрешния блок на медията „Тази сутрин“ с водещи Антон Хекимян и Биляна Гавазова. От bTV показват сравнението на гледаемостта за месеците май и юни между „Тази сутрин“ и основният им конкурент от Нова ТВ – „Здравей, България“. Според ГАРБ сред общата телевизионна аудитория „Тази сутрин” се гледа от близо 35 % от всички зрители в часовия интервал и достига повече от 7 пункта по-висок резултат от този на „Здравей, България”.

2110178106

В категория зрители 18-34 years (urban) за месец май „Тази сутрин“ постига аудиторен дял от 34% срещу 24% за „Здравей, България“, или с разлика 10%. За месец юни обаче аудиторният дял на сутрешния блок на bTV е вече 40%, или с 17% повече от предходният месец, докато от Нова ТВ са загубили част от своите зрители с 21% дял, или с над 18 пункта отстояние от bTV. Разликата в зрителите между двете медии е близо 85%.

2110178107

В категория зрители 18-49 years (urban) за месец май аудиторният дял между двете телевизии е сравнително близък (33% за bTV срещу 27% за Нова ТВ), докато за месец юни разликата между двата сутрешни блока се увеличава на 10% – 36% за „Тази сутрин“ срещу 26% за „Здравей, България“, или с 37% повече зрители за bTV.

По-долу може да видите пълният пресрелийз на bTV Media Group:

Само две седмици след дебюта си като водещи на сутрешния блок на bTV, Антон Хекимян и Биляна Гавазова убедително привличат все повече зрители. От началото на месеца „Тази сутрин” устойчиво увеличава аудиторния си дял и затвърждава лидерската си позиция във всички основни таргет групи, докато сутрешният блок на Нова телевизия губи от своите зрители. Сред общата телевизионна аудитория „Тази сутрин” се гледа от близо 35 % от всички зрители в часовия интервал и достига повече от 7 пункта по-висок резултат от този на „Здравей, България”. Зрителите от големите градове са едни от най-верните почитатели на Антон Хекимян и Биляна Гавазова. Близо 36% от всички зрители на възраст 18-49 от големите градове са избрали сутрешния блок на bTV, което е с почти 10 пункта повече от Нова телевизия. Сред зрителите на възраст 18-34 в големите градове „Тази сутрин” постига почти 40 пункта аудиторен дял, което е със 17% увеличение спрямо месец май и с над 18 пункта дял отстояние от „Здравей, България”. (данните са на GARB)

Един отговор на “Рейтинг: ГАРБ: Антон Хекимян и Биляна Гавазова разбиват конкуренцията

  1. Pingback: „На Седмия ден“ 22 юни 2014 - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s