Миляна Велева напусна TV7

tv7

Директорът на отдел „Новини и актуални предавания“ в 7 Media Group (TV7, Super7 и News7) Миляна Велева напусна поста си. „Уважаеми колеги, искам да ви информирам, че днес подадох молба за напускане като директор в TV7 и News7. Причините са свързани с несъгласието ми с ръководството на телевизията. Моля да търсите занапред продуцентите на телевизията.“, се казва в изпратено до медиите съобщение на самата Велева. Напускането на Велева стана в същия ден, в който офисите на медийната група в квартал Бъкстон бяха обект на прокурорска проверка, която бе отречена от TV7. Миляна Велева е сестра на министъра на правосъдието и вицепремиер по еврофондовете на Република България Зинаида Златанова.

По-късно от 7 Media Group публикуваха официално съобщение, в което потвърдиха за напускането на Миляна Велева. „От днес, 13 юни 2014, Миляна Велева не изпълнява длъжността Директор на „Новини и актуални предавания“ на TV7 и News7. По нейна молба, тя беше освободена, като в заявлението си до ръководството посочва лични мотиви за решението си, както и невъзможността да изпълнява поверените и задължения. Ръководството на медиите високо оценява професионализма на Миляна Велева и положените усилия за развитието на новинарските емисии на двата канала като пример за телевизионна журналистика. Отчитайки постигнатото в посока утвърждаване на високите стандарти в работата на г-жа. Велева, ръководството на двете медии и пожелава успех в бъдещите начинания.“, се казва в разпространената от медията информация. За момента не са ясни точните обстоятелства около напускането на Миляна Велева, както и кой ще я замени на поста.

Миляна Велева започва работа в TV7 от 2008 година като спортен журналист. Бе водещ и на коментарните студия по закритата спортна телевизия Sport7. През 2010 води предаването „Пряк свободен“, а от 2012 при ребранда на визията на медията е вече директор на отдел „Спорт“. През това време е и водеща на спортните емисии на TV7. От старта на новия новинарски канал News7 от пролетта на миналата година бе водеща и на спортното предаване Sport7. От есента на 2013 след напускането на Николай Бареков е назначена на поста директор „Новини и актуални предавания“ на TV7 и News7.

През тази година бе специален пратеник на медията по време на Олимпиадата в Сочи, след това на първият рожден ден на News7 обяви редица промени в канала, като нов вечерен новинарски блок и засилване на спорта. През последният месец тя бе водеща на изборното студио на TV7 по време на Евроизборите, а само преди дни посрещна в студиото и взе интервю за международният новинарски канал CNN на американският сенатор Джон Маккейн.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s