Рейтинг: Mediareaserch: Пълна доминация на Нова ТВ в праймтайма

NovaBack

Днес продължава с пълна сила „войната“ с рейтинги между двете основни национални телевизии bTV и Нова ТВ. След като от Нова ТВ първи „хвърлиха ръкавицата“ с пресрелийза „Залезът на турските сериали в праймтайма“ с данни на Mediareaserch, а след това от bTV отвърнаха на удара с рейтинги на ГАРБ за новинарските емисии в 19:00 и със сериала „Земя на бунтовници“ днес от Нова ТВ типично в духа на предстоящото Световно по футбол преминават в контраатака с рейтингите за изминалата вечер, само че отново по данни на Mediareaserch.

11

Според новите данни делът на Нова ТВ в група 18-49 years е 23% срещу 18,2% за bTV в диапазона 20:00-23:00. Най-висок по данните на Mediareaserch е бил рейтингът на Нова ТВ в диапазона 20:00-21:00 – 30,1% срещу съответно 19,9%. По това време bTV излъчваха турския сериал „Една любовна история“, а от Нова ТВ заложиха на „Съдби на кръстопът“. От 21:00 bTV пуснаха новият италиански сериал „Земя на бунтовници“, а Нова ТВ – американския „Хавай 5-0“.

22

Нова ТВ и Mediareaserch за пореден път влизат в схватка с bTV и ГАРБ по отношение рейтингите за новините през изминалия ден. Централните новини на bTV събират с 4 стотни повече от тези на bTV – 4,8 срещу 4,4, но губят от късните такива на Нова ТВ с 3,5% срещу 6,1%. Да не забравяме все пак обаче, че късните новини на Нова ТВ са от 22:00, докато тези на bTV са от доста по-късно – от 23:30.

И все пак – „КОЙ?“ е най-гледан. Изглежда че скоро време няма да разберем, ако родните телевизии продължават да се замерват с данни по две коренно различни системи, всяка от която сочи, че е по-гледана и достоверна. Това, което все още не сме видели от Нова ТВ и Mediareaserch за разлика от bTV и ГАРБ са данни за ТОП 50 гледани програми за месеца. Надяваме се и това да се случи скоро, за да можем да направим по-обстойни анализи и сравнение на пийпълметричните данни по двете различни системи. А до тогава – ще очакваме да видим до къде ще стигне „рейтинг войната“ между bTV и Нова ТВ и между ГАРБ и Mediareaserch респективно.

По-долу вижте официалното прессъобщение на Нова ТВ:

За втора поредна вечер програмата на Нова в часовия пояс 20:00 – 23:00 отбелязва рекордно зрителско внимание. Според независимата пийпълметрична агенция Mediaresearch, делът на Нова сред активното население (18-49 години) е значително по-висок от този на bTV – 23% спрямо 18.2%. „Съдби на кръстопът” за втора вечер отчита значително по-висок дял от турския сериал по bTV. Премиерният четвърти сезон на хитовата американска поредица „Хавай 5-0” също отчете много добри резултати. Голямата новина обаче е свързана със специалното лятно издание на Новините на Нова ТВ от 22:00, което дебютира в ефира на медията на 10 юни. Второто издание отчита най-големия брой зрители (сред активното население) спрямо новинарските емисии на всички телевизии за вчерашния ден.

Рейтингът на Новините на Нова ТВ в 22:00 е 6.1% – значително по-висок от централните емисии на bTV и Нова ТВ и почти два пъти по-висок от късната емисия на bTV.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s