"!Коментарът" – Новият сайт на СЕМ

sem_logo

Преди два дни от Съвета за електронни медии пуснаха новия си сайт в интернет с обновен дизайн, нова визия на менютата и на публичния регистър, както и добавиха списък и карта с полезни връзки в него. Новият сайт на СЕМ беше заявен от Съвета още миналата година, поради остарялата функционалност на стария. Всичко в новия сайт обаче свършва до думичката „нов“. Отваряйки публичния регистър, раздел втори, „Чуждестранни програми“, откриваме доста странно „регистрирани“ канали.

Първото, което ни „избоде очите“ беше да намерим регистрацията на канала „CTN“ от Техностийл ЕООД – канал, който принципно не се излъчва с това име от 2007 година. Неговата лицензия бе преименувана на „TV2“ същата година.  Друга меко казано „странна“ регистрация е на канала „Wolt Disney“, регистрирана от „The Walt Disney Company Limited“. По-надолу виждаме регистрация на друг канал – „DCCE“, а по-надолу са регистрациите на каналите „Disney Channel“ и „Disney Junior“, които изглеждат съвсем наред. След това попадаме на фирмата „Broadcasting System Europe Ltd“, която според регистъра на СЕМ е регистрирала каналите „Cartoon Network“ и „TNT Film“. Зачудихме се искрено коя ще да е тази компания, че даже и няма адрес и име на лицата на регистранта. Каналът TNT Film пък изобщо излъчва ли в България? След това пък откриваме друга компания – „Turner Broadcasting System Europe Ltd“, която излъчва каналите „Cartoon Network/TCM“, „TCM“, „Boomerang“ и „CNN“. Каква е разликата с другата компания, така и не ни стана ясно.

Продължаваме с бисерите от „новия“ сайт на СЕМ. Телевизия „ХОТ ТВ“ също я има там, неизвестно защо, в регистъра с чуждестранните програми, също там научаваме, че Музикаутор излъчва една камара чуждестранни програми. Освен това пък според „обновения регистър“ от „Jetix Entertainment Ltd“ излъчват каналите „Secondery Channel“, „The Core Channel“, „Jetix“ и „Jetix Play“.   Няма да ни стигне цялата страница, за да описваме как от разработчиците на новия сайт на Съвета за електронни медии са „върнали към живот“ канали като „Estate TV“,  „Вяра ТВ„, „Здраве ТВ„, „Discovery Civilisation“, „Cable Netowrk“ и още куп други. Може би фактът, че всички те са с продължителност 00:00 часа показва все пак, че не се излъчват?

И не на последно място – bTV Lady +1 и RING.BG +1 се върнаха! Да, според сайта на СЕМ лицензиите, които бяха свалени и изтрити по-миналата седмица отново са тук.  Като цяло, от сайта нищо не се разбира, документите с протоколите на дневния ред не се отварят, регистъра е неудобен и за да видиш колко лицензии има bTV примерно трябва да прескачаш 1000 менюта, има сумати счупени скриптове, и разбира се, публичния регистър е пълна каша. На кратко – новият сайт на СЕМ е пресен пример как НЕ ТРЯБВА да се прави сайт на държавна институция, който съдържа толкова много важна информация, току виж хвърлил в неведение и заблуда сума ти хора, и току виж СЕМ отишли на съд заради предоставена грешна и заблуждаваща информация в публичния регистър. Очевидно от фирмата, спечелила конкурса за направата на нов сайт не са знаели как правилно да обработят информацията, качена на сървърите на СЕМ и по тази причина са допуснати тези фрапиращи гафове. Ние ще попитаме СЕМ защо има допуснати толкова грешки в новия сайт и да се надяваме, че все пак някой ще се сети да ги оправи в крайна сметка.

2 отговора на “"!Коментарът" – Новият сайт на СЕМ

  1. Pingback: Бърз ТВ обзор на 10 юни - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s