Рейтинг: И двата сутрешни блока са най-гледани [обновена]

cats

Новата двойка водещи на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“ от вчера Антон Хекимян и Биляна Гавазова е събрала повече зрители пред екраните вместо Ани Цолова и Виктор Николаев в „Здравей, България“ по Нова ТВ. Това сочат последните рейтинги на агенция GARB за сутринта на 2 юни. bTV взима 40,5% пазарен дял в категория „18-34 years (urban)“ срещу 18,5% за Нова ТВ, или с 118% повече зрители, похвалиха се от медията с главно „Б“. Значителен превес в гледаемостта на „Тази сутрин“ има и в категория „18-49 years“, като разликата с Нова ТВ там е 37%.

21
2110170885

„Успешната формула на bTV е в развиването и налагането на собствени лица. Антон и Биляна доказаха професионализма си тук и успехът на първото им предаване е съвсем логичен”, коментира Венелин Петков, Директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group. Напомняме, че Антон Хекимян и Биляна Гавазова замениха Константин Караджов и Генка Шекерова, която излезе в майчинство.

31

Не на това мнение обаче са от Нова ТВ. Няколко часа след публикуването на „победното“ прессъобщение на bTV от Нова ТВ конкраатакуваха отново с данни на алтернативната пийпълметрична агенция Mediareaserch. Според тях в категория „18-49 years“ „Здравей, България“ събира рейтинг от 34,7% на сто спрямо 26,7% на сто за bTV. „Увеличаването на зрителската аудитория на сутрешния блок на Нова ТВ, започнало още през есента на 2013 с присъединяването на Ани Цолова и Виктор Николаев към екипа на медията, продължава и до днес.“, допълват още от Нова ТВ.

Миналата седмица се заформи истинска рейтинг война между bTV и Нова ТВ за гледаемостта в изборната нощ, като основните „оръжия“ на двете медии бяха двете рейтинг агенции – GARB и Mediareaserch. За пореден път двата конкурента излизат с коренно различни данни за своята гледаемост. Така в крайна сметка не става ясно кой е по-гледан все пак. Трябва да се отбележи факта, че Нова ТВ, за разлика от bTV не разпращат прикачени таблици за рейтингите на Mediareasrch. По всичко личи обаче, че надцакването с рейтинги ще продължи, след като Нова ТВ най-сетне видяха своят шанс да преборят bTV и GARB в до сегашната им хегемония.

Един отговор на “Рейтинг: И двата сутрешни блока са най-гледани [обновена]

  1. Pingback: „На Седмия ден“ 8 юни 2014 - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s