Рейтинг: Сутрешният блок на Нова ТВ рекордно гледан

cats

Днес от Нова ТВ разпространиха рейтинг данни за рекордна гледаемост на сутрешния си блок „Здравей, България“ за вчера, 29 май. 43% от зрителите са предпочели да гледат Ани Цолова и Виктор Николаев, а два пъти по-малко са гледали „Тази сутрин“ по bTV. Данните са на новата рейтинг агенция Mediaresearch в категория 18-49 years.

„В минутите на прякото предаване от центъра на „Спешна медицинска помощ”, когато лекарите от нощната смяна започват протеста, прераснал по-късно в масово подаване на оставки, Нова събира над половината от всички активни телевизионни зрители. Към този момент единствено Нова ТВ отразява случващото се там на живо. Този резултат, както и оценката на зрителите в изборната нощ, потвърждават за пореден път лидерската позиция на Нова телевизия по отношение на доверието, което каналът печели като отговорна медия. “ – похвалиха се още от медията.

Напомняме, че в началото на седмицата за подреден път станахме свидетели на голямо разминаване в рейтинг данните на двата основни конкурента в ефира – bTV и Нова ТВ. „Ябълката на раздора“ стана въпроса „Кой е най-гледан на изборите“. Резултатът – по данните на двете независими агенции GARB и Mediaresearch и двете телевизии се оказаха най-гледани. Преди време бе подобен случая с данните на „Като две капки вода“ и „България търси талант“ миналия месец. През февруари пък и двете телевизии имаха най-гледани новини.

Диференциацията в рейтинг данните се получи, след като през есента на миналата година на пазара се появи нов играч на пазара за измерване на аудиторията – Mediaresearch, които разбиха монопола на GARB. От Нова ТВ побързаха да се преориентират и смениха GARB с Mediaresearch, които често дават смазваща преднина на bTV, с мотива, че панелът за измерване е остарял и неефективен. Така двете медии започнаха да се „надцакват“ с данни, като в крайна сметка така и не може да се разбере кой е по-гледан. GARB за момента е основен рейтинг източник освен за bTV, така и за БНТ и TV7.

Advertisements

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s