Mediaresearch: "Нова ТВ" е била по-гледана от bTV в изборната нощ [обновена]

izbori2014-nova

Нова ТВ е по-гледана от bTV в изборния ден според данни на агенция Mediareasearch, които от миналата година са основен рейтниг източник за Нова Броудкастинг Груп. Според тях изборното студио „Кой в Европа?“ в диапазона между 17:30 и 00:50 е било по-гледано от студиото-форум на bTV „#Евровот 2014“ с над 20% пазарен дял в таргет група All4+. Лидерската позиция на Нова ТВ се потвърждава и от аудиторията в категория 18-49 years. Трябва да направим уточнение обаче, че тези данни най-вероятно ще се различават от данните на другата пийпълметрична агенция – GARB, които се използват от bTV и от всички останали медии. Напомняме, че вече два поредни пъти от Нова ТВ и от bTV излизат с коренно различни данни за гледаемостта по две различни системи, всяка от които сочи, че съответната медия е по-гледана от другата. Малко по-късно от GARB също разпространиха рейтинг данни за изминалата нощ, които пък сочат превес на bTV спрямо Нова ТВ. Трябва да поясним обаче, че данните на Mediaresearch са за таргет-групата All4+, а тези на GARB са за 18-49 years. Преди няколко месеца отново двете медии разпространиха данни за гледаемостта на новинарските емисии, даващи победа едновременно и на двете телевизии.

През изминалата вечер изборното студио на Нова ТВ продължи до към един час след полунощ. От bTV, както бяха обявили в програмата си, прекъснаха изборното си студио след 22:00 и пуснаха филма с Джеки Чан „Медальонът“, а изборните студия заедно с пресконференциите на партиите бяха преместени извънредно и за първи път по мъжкия канал bTV Action. Там пък от програмата отпадна друг филм – „Първият удар на Джеки Чан“. Пресконференциите по кабелния канал на групата продължиха до към 01:30 след полунощ. Изборната вечер по БНТ 1 и БНТ Свят бе като цяло най-подробната, като от държавната медия излъчиха всички пресконференции до 02:00 след полунощ. Изборното студио на TV7 и News7 приключи веднага след края на пресконференциите след 01:00 след полунощ. Изборни студия на живо в ноща на евровота излъчиха също така новинарските Европа ТВ и Bulgaria on Air, както и по телевизиите Евроком и Канал 3.

По-долу може да видите и официалното прес-съобщение на Нова ТВ:

За пореден път през изминалата вечер Нова ТВ потвърди позицията си на най-предпочитана от зрителите телевизия в България по отношение на новини и актуални предавания. В деня на евровота българските зрители направиха още един избор – избраха медията, която да ги информира за всичко, случващо се в изборния ден. Резултатът е категоричен – Нова ТВ спечели доверието на българския зрител.

„Тези резултати са вследствие на нашите усилия и промените, които направихме в Новини и актуални предавания през тази година. Те са доказателство, че вървим в правилната посока – все повече зрители предпочитат независимите, обективни и професионални новини на Нова ТВ”, каза Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

3 отговора на “Mediaresearch: "Нова ТВ" е била по-гледана от bTV в изборната нощ [обновена]

  1. Pingback: GARB: bTV е по-гледана в изборната нощ[обновена] - BG TV News·

  2. Pingback: Рейтинг: Сутрешният блок на Нова ТВ рекордно гледан - BG TV News·

  3. Pingback: „На Седмия ден“ 1 юни 2014 - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s