"Специални ИЗБОРНИ предложения" 25 май 2014

izbori2014-korica

Днес е 25 май 2014 и е денят за Изборите за Европейски парламент. Решихме да ви представим как телевизиите ще отразят вотът на Европа в една статия, а за да се ориентирате по-бързо трябва да кажем, че по-долу програмите на телевизиите са представени в следния ред: БНТ 1 и БНТ Свят, bTV, Нова ТВ, TV7 и News7. Първоначално ще виждате логото на съответното изборно студио, последвано от важната информация за програмата на телевизията, а накрая ще можете да прочетете и прес-съобщението на съответния канал.

И тъй като знаем, че малко от вас ще стигнат до финала на статията (просто защото стана по-дълга, от колкото очаквахме), прочитайки я цялата, ще напишем нашето послание още в началото: Има смисъл да гласуваш! Само така ще променим бъдещето си!

izbori2014-bnt

Естествено, започваме с „телевизията-майка“ – БНТ. БНТ 1 и БНТ Свят залагат на традиционна, но доказана, изборна програма – жив ефир и много извънредни новинарски емисии. За да бъдем точни, цялата програма на БНТ 1 и БНТ Свят в неделя е направена така, че всичко може да бъде прекъснато по всяко време. Това е така, защото просто почти всичко, което ще се излъчва се излъчва директно, а не е на запис. От тази гледна точка, БНТ е „най-мобилна“. Нека обаче, пристъпим към самите изборни предложения. От 07:00 до 11:00 часа на живо ще се излъчва удълженото издание на „Денят започва“. Водещи са водещата на „Денят започва“ Ася Методиева и Георги Любенов, който представя новините в „По света и у нас“. Ще бъде проследено началото на изборния ден. Емисиите на „По света и у нас“ са в 07:00, 08:00, 09:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 и 20:00. В 16:30 часа започва извънредното и удължено издание на „Още от деня“ с водещ Димитър Цонев. В 18:40 часа започва първата част на изборното студио „Нощта на избора“ – на живо от НДК. Предаването с водещ Добрина Чешмеджиева, Главен продуцент Новини в БНТ и водеща на Референдум, е до 20:00 часа и веднага след кратката централна емисия – в 20:10 часа – започва втората част на студиото. Зрителите на БНТ ще се информират за резултатите от две социологически агенции – „Алфа рисърч” и „ББСС Галъп Интернешънъл”. Гости на Добрина Чешмеджиева ще са както политици, така и коментатори от София и Брюксел, а ще има включвания на живо от Берлин, Париж, Атина, Лондон и други места. Продуцент на цялата изборна програма на БНТ е водещият на „Панорама“ и доскорошен директор на Дирекция „Информация“ – Бойко Василев.

Вижте цялото прес-съобщение на БНТ:

БНТ: “Да погледнем на изборите сериозно. Евровотът не започва и не свършва на 25-ти май.”

„Да погледнем на изборите сериозно. Евровотът не започва и не свършва на 25-ти май”. Това призовават лицата на Българската национална телевизия преди изборите. Водещите Добрина Чешмеджиева, Аделина Радева, Поли Златарева и Димитър Цонев заснеха видеоклипове, които се излъчват в ефира на БНТ до деня на вота и имат за цел да подчертаят важността на това събитие за България и акцентите на БНТ в целия изборен ден. Концепцията и реализацията на спотовете са дело на Дирекция „Информация” и екипа на „Шоуто на Канала”.

В клиповете участват и актьорите от „Шоуто на Канала” Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, в ролята на хамалите, както и Ани Михайлова- в образа на „вечната блондинка”. Сюжетът на видеата противопоставя профанизирането на изборите с лековати коментари срещу „тежката артилерия” от анализатори и перфектно смазаната професионална машина на обществената медиа – предимства, с които тя винаги е печелила доверието в изборната нощ.

В деня на вота БНТ отново ще предложи на зрителите пълно информационно покритие на всичко случващо се, съчетано със задълбочен и компетентен анализ. В 18:40 часа е стартът на студиото „Нощта на избора” от НДК, където водещата Добрина Чешмеджиева ще проследи кулминацията на изборния ден с авторитетни коментатори от София и Брюксел и ключови политици. Продуцент на програмата за изборния ден отново ще е водещият на „Панорама” Бойко Василев.

В над 15 часа на 25-ти май националната телевизия ще проследи най-голямото събитие за Обединена Европа. От 7:00 до 11:00 часа е сутрешният блок с водещи Ася Методиева и Георги Любенов. Всичко случващо се през деня новинарите на БНТ ще обобщят в девет емисии „По света и у нас”. В 16:30 часа по БНТ започва извънредното издание на „Още от деня” с Димитър Цонев. В предаването водещият и гостите в студиото ще коментират най-горещите теми от деня. Единствено по БНТ зрителите ще се информират за резултатите от две социологически агенции – „Алфа рисърч” и „ББСС Галъп Интернешънъл”.

izbori2014-btv

Продължаваме с вече утвърдения ред, а именно – bTV.  Тази година изборното студио по bTV ще е по-различно от досегашните им. Екипът на Венелин Петков ще залага много и на връзката със зрителите. Различното този път е и, че, ако изберем bTV в изборния ден, няма да гледаме двама водещи през целия ден, тъй като в изборните студиа (които са разположени в 5 студиа) ще се включат много от лицата на bTV Новините и телевизията. „Изборният маратон“ започва от сутринта с изданието на „Тази неделя“, което ще бъде водено от Мариана Векилска. Основният акцент на предаването, естествено, е началото на изборния ден – ще се правят вклювания от различни точки от страната, а коментатори на събитията ще са различни журналисти. Следващите емисии на bTV Новините са редовната обедна – в 12:00 часа, и извънредната кратка емисия в 15:00 часа. В 17:00 часа започва изборното студио на живо от студийния комплекс на bTV в „малкото НДК“ – „#Евровот 2014“ – с основен водещ Антон Хекимян, който, както знаете, от 2 юни заедно с Биляна Гавазова ще е водещ на „Тази сутрин“. В „голямото“ НДК bTV ще разполага с още 2 студия. Едното е за „Евролице“ с Цветанка Ризова, където ще гостуват най-горещите гости. Из коридорите пък за блиц-интервюта в „120 секунди“ ще е Светослав Иванов, а второто студио е за развлекателната част от „#Евровот 2014“ – „Еврокулт“ с Петя Дикова. Обратно в „малкото НДК“ – там Костадин Караджов, който вече е и продуцент на bTV Новините, ще бъде връзката на зрителите с bTV, тъй като той ще показва техните сигнали из социалните мрежи, съдържащи хаштага „#btvradar“. Последното, 5-то, студио е в селото Горно Драглище, където Борислав Лазаров ще разговаря с жителите. Последната емисия на bTV Новините е 10 минути преди полунощ, когато обикновено започват пресконференциите.

Вижте цялото прес-съобщение на bTV:

Форум на активните българи „#Евровот 2014“ – тази неделя от 17:00 часа по bTV

Тази неделя в изборното студио „#Евровот 2014“ от 17:00 до 22:00 часа, главни действащи лица ще бъдат героите на bTV Новините и зрителите.

Антон Хекимян ще влезе в ролята на модератор на дискусии в реално време с хора, чиито съдби са трогнали българите и чиито позиции са поставили на дневен ред важни обществени проблеми. Участниците във форума и зрителите на bTV ще видят и репортажи за често противоречивия път към успеха на кандидатите в партийните листи.

Освен дискусиите в основното студио, форумът „#Евровот 2014“ ще даде възможност на зрителите да споделят впечатления, да задават въпроси и да публикуват снимки и видео с изписване на хаштага „#btvradar“. Чрез специална мултимедийна платформа всички ще могат да участват на живо в телевизионния ефир чрез своите компютри, таблети или смартфони. Подаваната от тях информация чрез социалните мрежи Фейсбук и Туитър ще бъде излъчвана в реално време и представяна от Константин Караджов.

Във форума „#Евровот 2014“ са предвидени и политически интервюта с участниците в изборната надпревара. Ще ги води на живо Цветанка Ризова в рубриката „Евролице”. От коридорите и залите на НДК Светослав Иванов ще прави раздвижени блиц-интервюта за рубриката „120 секунди”. Освен тях е предвиден и друг акцент – протоколът, облеклото и поведението на политиците и техните приближени в лайфстайл рубриката „Еврокулт” с водещ Петя Дикова.

Във форума също така ще присъства и мини-студиото „Евросело”. На живо от Горно Драглище Борислав Лазаров ще коментира с местните жители какво е значението на европейските избори за тях.

Форумът „#Евровот 2014“ има за цел да излезе от клиширания формат „изборно студио” и да даде максимална възможност на българските граждани да участват в изборните дискусии чрез телевизионния ефир и социалните мрежи.

izbori2014-nova

Продължаваме с Нова ТВ. Екипът на Новините вече разполага с някои утвърдени добри лица, част от които само до преди няколко месеца бяхме свикнали да гледаме по избори, а и не само, в ефира на конкурентната bTV. Всички главни лица на Нова ТВ се включват в изборната програма на телевизията, която стартира в 07:00 часа със „Събуди се… за избор“ с Мирослава Иванова. Едни от гостите ѝ ще са и Ани Салич и Ники Дойнов, които ще ни разкажат за впечатленията си от това, какво им казаха хората в специалната кампания „Кой в Европа? Говори България.“. Точно в 10:00 часа те обаче застават в студиото на „Новините на Нова ТВ“ за извънредна обзорна емисия, която продължава до 11:00 часа. Следващите предавания на живо в програмата на телевизията са обедната емисия на „Новините на Нова ТВ“ в 13:00 часа и извънредната емисия в 16:00 часа, а веднага след нея започва извънредното издание на „Часът на Милен Цветков“. От 17:30 часа до 19:00 часа е първата част от голямото изборно студио от НДК „Кой в Европа?“ с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев. Също в НДК ще броди и Сашо Диков-Стажанта, който от есента има голяма вероятност да води предаване по bTV, с микрофон в ръка – в рубриката „Стажанта на избори“. Втората част на „Кой в Европа?“ е веднага след кратката централна новинарска емисия, или – от 19:15 часа. От Нова ТВ също очакват сигналите на зрителите в рубриката „Моята новина“.

Вижте цялото прес-съобщение на Нова ТВ:

Избори по Нова ТВ – Ани Цолова и Виктор Николаев питат „Кой в Европа?”

Утвърдените лица на медията проследяват европейския избор на България през целия ден.

Избори по Нова ТВ – най-силният и утвърден новинарски екип на медията се събира, за да проследи изборния ден от сутринта до вечерта на 25-и май. Извънредни емисии и предавания, преки включвания от цялата страна и Брюксел, интересни събеседници, дискусии и контрастни мнения, поредица от разследващи репортажи – всичко това, представено от доказаните лица на Нова ТВ, и под мотото, отразяващо въпросът на деня – „Кой в Европа?”

„Събуди се за избор” – със специално тричасово издание на предаването екипът на „Събуди се” и водещата Мирослава Иванова ще открият деня на вота точно в 07:00. Какво се случва в ранните часове пред урните, какви са очакванията и познава ли се изборният ден по сутринта – ще разберем от гостите в студиото и специалните включвания и репортажи. Говори България – ден след края на обиколката си в страната, Ани Салич и Николай Дойнов ще застанат пред Мира Иванова, за да разкажат мит или реалност е европейската тема в живота ни. Веднага след това, от 10:00 до 11:00, двамата ще поемат щафетата с обзорна извънредна емисия на „Новините на Нова ТВ“ и отговор на въпросите какво се случва пред урните, колко активно гласуват българите, кои са първите сигнали за нередности и как протича изборният ден. Вечерният изборен блок на Нова ТВ започва в 16:30 със специално издание на „Часът на Милен Цветков” – в характерния си стил водещият ще постави на масата най-горещите теми и най-интересните и противоречиви гледни точки.

„Кой в Европа” – с още по-голяма актуалност този въпрос ще прозвучи точно в 17:30, когато тандемът Ани Цолова и Виктор Николаев ще открие голямото изборно студио на Нова ТВ от НДК. Техни гости на финала на изборния ден ще бъдат най-авторитетните анализатори, а от Невена Василева ще научаваме първите резултати и социологически прогнози. „Стажантът на избори” – какво се случва от кулоарите на НДК, зрителите ще разбират от директните включвания на Сашо Диков.

През целия ден разследващият екип на Нова ТВ ще следи за нередностите пред урните и има ли търговия с гласове. Изключителна важна роля ще имат зрителите – още от днес, 20 май, в рубриката „Моята новина”, гражданите могат да подават сигнали за изборни нарушения, които репортерите на медията ще проверяват и разследват.

„Кой в Европа”? – отговорът по Нова ТВ. 25-и май, от 07:00 сутринта до края на деня.

izbori2014-tv7

Следва да ви представим и изборните предложения на TV7 и News7 заедно, тъй като програмите на двете телевизии също като БНТ се уеднаквяват в следобедните часове. Изборната програма и за двете телевизии е озаглавена „Денят на изборът“. Сутринта от 07:00 до 12:30 часа с зрителите на TV7 ще са водещите на „Добро утро, България!“ Диана Радева и Витомир Саръиванов. „Денят на изборът“ по News7 от 10:00 до 15:00 часа пък ще е с водещи Лара Златарева и Владислав Прелезов, които са едни от лицата на новинарския канал чрез сутрешното предаване „Още нещо“. Излъчването на „Денят на изборът“ по News7 в тези часове ще бъде прекъсвано в 11:00, 12:00, 12:30 и 14:00 за извънредни емисии Новини. В 15:00 часа ефирите на TV7 и News7 се обединяват с изборното студио, но вече с водещи други лица на афилиейът на CNN от предаването „Newsroom – Юлия Манолова и Георги Налбантов. Те ще бъдат сменени в 18:00 часа от Мая Костадинова и Стойчо Керев, които ще останат водещи на „Денят на изборът“ до края на вечерта. Първата част на предаването продължава до 18:30 часа когато стартира „Добър вечер, България!“, а веднага след това – от 18:55 започва втората част. Из коридорите на НДК срещу Светослав Иванов от bTV и Сашо Диков от Нова ТВ за битката за това кой ще привлече повече важни политици за интервю ще е Ива Николова, водещата на „Гореща точка“ в сутрешния блок на TV7. Коментатори през целия ден в студиата на TV7 и News7 ще са продуцентът Андрей Арнаудов, журналистът Емил Кошлуков, баскетболният треньор Тити Папазов и други.

Вижте цялото прес-съобщение на TV7:

TV7 и News7 с близо 20 часа на живо в деня на изборите

9 водещи и най-атрактивните коментатори ще ви преведат през изборния ден
Диана Радева и Витомир Саръиванов ще събудят зрителите на TV7 в ранната сутрин на 25-и май точно в 7:00. От 10:00 по News7 Лара Златарева и Владислав Прелезов ще информират за протичането на изборите за Европейски парламент. По-късно TV7 и News7 ще обединят ефира си и от 15:00 водещите Юлия Манолова и Георги Налбантов поемат щафетата, която ще предадат в 18:00 ч. на Стойчо Керев и Мая Костадинова. От НДК изборите ще следи и дългогодишният журналист и водещ на „Гореща точка“ – Ива Николова. Целият ден и всичко важно ще е във фокуса на репортерите на TV7 и News7. Екипи на двете телевизии ще предават директно от европейските столици, за да дадат възможност на зрителите да „сверят часовниците си“ и с Европа. Единствено в нашия ефир ще може да видите нагласите на Стария континент, както и истинските човешки истории на политиците.

Екипите на TV7 и News7 преминаха и през специално обучение под вещото ръководство на старши вицепрезидента и директор на бюрото на CNN във Вашингтон Сам Фейст. Той е един от най-изявените журналисти на световния информационен лидер, политически анализатор и специалист с над 20-годишен опит при отразяване на предизборни кампании. News7 е най-големият афилиейт на американската новинарска телевизия за Източна Европа. При поредното обучение на репортерите и продуцентите на TV7 Сам Фейст предаде своя опит и ги запозна със световните стандарти при отразяване на предизборни кампании. В тази връзка денят на избора на TV7 и News7 ще е нестандартен и изненадващ.

„Изборите са голямо събитие не само за политическите партии, но и за телевизиите. Готвим се за нашето неделно дерби и сме амбицирани да направим изборния ден по модела на големите световни телевизии. Ще предложим максимален обем информация от цяла България и Европа. В нашите студия ще са най-добрите и атрактивни коментатори и анализатори, така че зрителите със сигурност няма да скучаят“, обещава Миляна Велева, директор „Новини и актуални предавания“ на TV7.

Един отговор на “"Специални ИЗБОРНИ предложения" 25 май 2014

  1. Pingback: „На Седмия ден“ 25 май 2014 („На Осмия ден“ 26 май 2014) - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s