Вики Политова става шеф в Нова ТВ

viki-politova

От днес бившият Главен изпълнителен директор на bTV Media Group Вики Политова се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп. Тя ще заема длъжността Главен оперативен директор и заместник председател на Управителния съвет на групата. Политова става част от Нова ТВ четири месеца, след като нейното място в bTV бе заето от Павел Станчев, който пък е бивш кадър на Нова ТВ. С нейното присъединяване се затваря серията на сезона, изпълнен с множество своеобразни трансфери и промени както в bTV, така и в Нова ТВ. Серията започна с водещите на сутрешния блок Ани Цолова и Виктор Николаев, след това шефката на новините Дарина Сарелска и водещата Ани Салич. През последните дни в някой медии се появиха и слухове, че към екипа на Нова ТВ може да се присъединят и бившият шеф на спорта в bTV Красимир Минев, както и спортният водещ Тодор Кирков.

Ето какво казаха Дидие Щосел и Вики Политова за прес-съобщението на NBG:

„Много се радвам, че Вики се присъединява към екипа на Нова ТВ. Тя е един от най-добрите и силни конкуренти, които съм срещал в моята кариера. Присъединяването и към екипа е сериозно предимство за компанията. Нейният богат професионален опит ще допринесе за постигането на стратегическата ни цел – затвърждаване позицията на Нова Броудкастинг Груп на водеща медийна група в страната”, каза Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор и заместник-председател на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

„Това е едно различно предизвикателство, което ще поема с огромен ентусиазъм. За мен е чест да приема поканата да се присъединя към екип от изключителни таланти и професионалисти, които са високо конкурентни, решителни и добре позиционирани да уловят новите възможности на съвременния медиен свят. Много се вълнувам и очаквам с нетърпение да стана част от бъдещето на Нова ТВ”, коментира Вики Политова.

Вики Политова бе част от bTV още от нейният старт от 2000 година като директор по продажбите, а от 2005 е управляващ директор на медията. От средата на 2011 е Генерален директор на най-гледаната телевизия до февруари 2014, когато на нейният пост бе назначен Павел Станчев. Вики Политова завършва Американският университет в България със специалностите Бизнес администрация и политология, както и международни отношения.

Нова ТВ за момента остава единствената национална телевизия в България, която не е преминала в актуалния формат на картината 16:9. Нова Броудкасинг Груп оперира каналите Нова ТВ, Диема, Диема Фемили, Кино Нова, Нова Спорт, списание Ева, както и групата интернет сайтове на НетИнфо.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s