ТОП50 за април: "талантите" са най-гледаното предаване на bTV, а "капките" – по "Нова ТВ"

kolaj2

Ето, че и втория месец от пролетния ТВ сезон измина и е време за равносметката – естествено, за телевизиите и рекламодателите, това би трябвало да са рейтинг-данните на GARB и класацията ТОП50 за месеца.

ТОП50 за Април 2014

Най-гледаната програма и този месец, в таргет-грепата All4+, е турският сериал „Север-Юг“, който привлича средно над 43% от аудиторията. Напомняме ви обаче, че от 29 май сериалът ще бъде заменен от друг турски – „Една любовна история“. Повече четете тук. Най-гледаното предаване за месеца изобщо, а и това на bTV, е третия сезон на „България търси талант“ – близо 950 хиляди, или 37,8% от зрителите, са гледали средно предаването през месеца. След „България търси талант“ ако гледаме само най-гледаните предавания то те са в следния ред: „Комиците“, „Предай нататък“, „Шоуто на Слави“, а чак след това – на 15-то място, е прекият конкурент – „Като две капки вода“, който е и съответно най-гледаната продукция на „Нова ТВ“ с 21,1% дял и 519 хиляди зрители. Мачът от АПФГ, излъчен в следобедния таймслот по ТВ7, между Левски и ЦСКА пък се нарежда на 21-во място(6,6% рейтинг и 461 000 зрители) и събира повече зрители от прайм-таймовите проекти на „Нова ТВ“ – „Големите надежди“(на 24-то място), Dancing Stars 2014(29-то място), „Съдби на кръстопът“(34-то място) и „Стани богат“ – 36-то място. Единственият епизод на „Под прикритие“ за този месец се нарежда на 49-то място с 321 000 зрители и 12,4% дял.

04-14 1

 

„БТТ“ vs „К2КВ“

От bTV изпратиха и специално сравнение между живите предавания на двата най-гледани проекти на bTV и „Нова ТВ“ – съответно „България търси талант“ и „Като две капки вода“, според който се вижда, че „талантите“ са близо два пъти по-гледани от „капките“.

04-14 5

 

ТОП10 на новинарските емисии за Април 2014

И в двете таргет-групи(All4+ и 18-49) централните емисии на bTV Новините са по-гледани от „Нова ТВ“ със значителна преднина – разликата в пазарните дялове и в двете групи е почти два пъти – в полза на bTV.

04-14 2

 

ТОП5 на сутрешните блокове за Април 2014

И тук лидер е bTV с „Тази сутрин“, но преднината в категорията „пазарен дял“ е вече само с около 10 пункта пред „Здравей, България!“ по „Нова ТВ“. Отново рейтинг-данните са в две таргет групи.

04-14 3

 

ТОП5 ТВ канала за Април 2014

И за този месец от bTV разпращат данни на GARB за пазарния дял на ТОП5 най-гледани ТВ канала. В сравнение с данните за месец Март, bTV увеличава дела си с 1%, а този на „Нова ТВ“ – намалява с 2%. Дяловете на TV7 и БНТ1 също намаляват с по 1%, а този на нишовият канал на Nova Broadcasting Group – KinoNova – се увеличава от 3 на 4%.

04-14 4

 

Анализ на bTV Media Group

„България търси талант” с най-много зрители сред развлекателните програми

bTV увеличава аудиторния си дял сред младата аудитория и през месец април 2014г.

Класацията топ 50 на най-гледаните програми в България за месец април за втори пореден месец отчита ръст сред зрителите на медиата на възраст 18-34 и достига вече 28% аудиторен дял. Близо 40% от младата аудитория е следила събитията на сцената на шоуто „България търси талант”, което е и най-гледаното развлекателно предаване през последните месеци от телевизионната аудитория. Това е близо два пъти повече отследващото по гледаемост телевизионно шоу – „Като две капки вода”.

В челните позиции на класацията топ 50 влизат bTV Новините – централната новинарска емисия и авторските журналистически филми в bTV Репортерите. Сред най-предпочетените програми са още сериалите „Столичани в повече” и „Фамилията”, шоуто „Комиците” и концертът на талантливата Гери от „Шоуто на Слави”.

Стабилни позиции заемат и други продукции на bTV – „bTV Документите” с филмите на Канна Рачева за банковите обири у нас през изминалите векове, публицистичното предаване „Лице в лице”с Цветанка Ризова, както и редица емблематични филми като поредицата „Умирай трудно”, „Д’Артанян и тримата мускетари”, „Войни на небето и земята”, „Призраци на бивши гаджета” и други. Своя дебют в класацията този сезон прави и „Наистина любов” с Миро.

Подобно на предходните месеци и през април 2014г. bTV Новините в 19 часа са гледани от близо 2 пъти повече зрители в сравнение с централната емисия на втория по гледаемост канал, а „Тази сутрин” продължава да бъде лидер сред сутрешните блокове. Повече подробности ще откриете в прикачената таблица.

 

 

Един отговор на “ТОП50 за април: "талантите" са най-гледаното предаване на bTV, а "капките" – по "Нова ТВ"

  1. Pingback: Д-р. Иво Инджов с открито писмо до БНТ - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s