Viasat Explore, Viasat History и Viasat Nature – акценти за май 2014

Viasat logos
Ето премиерите по каналите Viasat Explore, Viasat History и Viasat Nature през месец май. Също така от 29 април каналите ще са с ново лого и визия. Viasat Explorer ще бъде преименуван на Viasat Explore.

През май не пропускайте премиерата на новата поредица по Viasat Explore „Експерти в изваждането на потънали плавателни съдове“, която представя историята на съвършено новите технически решения за изпълнението на най-трудните операции на всички времена, свързани с изваждането на потънали плавателни съдове: от круизни кораби до подводници. Ще имате възможност да видите и „Волни ездачи: Азия“. Легендарният моторист Чарли Бурман се събира с местни ентусиасти от различни държави в Югоизточна Азия и се отправя на вълнуващо пътешествие, за да изследва колоритните азиатски култури от Тайланд до Индия.
В същото време по Viasat History новата поредица от три части „Гражданска война 360“ изследва както известни, така и малко познати аспекти на Гражданската война в Америка. Всеки епизод проучва различни страни на конфликта, разглеждайки значението на войната от гледната точка на Съюза, Конфедерацията и милионите поробени хора, борещи се за свобода. След това ще имате възможност да гледате британския лекар и журналист Майкъл Мозли, докато той разказва невероятни истории за хората, които са открили някои от най-широко използваните продукти на планетата – лекарствата – в новата поредица „Болка, гной и отрова“. Накрая, не пропускайте поредицата „Корените на Китай“, която разкрива необикновени тайни за произхода на Китай и изследва историята на две хилядолетия: от династията Ся – 2200 г. пр. н.е. – до първия император Цин Ши Хуанг – 220 г. пр.н.е.
И като че всичко това не е достатъчно, по Viasat Nature ще имате възможност да проследите новия сезон на „Зооспасители 24/7“ и да надникнете в ежедневието на денонощните ветеринарни клиники, където ветеринарни лекари, ентусиасти и собственици с еднакво усърдие се борят, за да спасят безпомощните животни.

Viasat-Explore-Logo-Apsis-LONG_1
Експерти в изваждането на потънали плавателни съдове
ПРЕМИЕРА
org_340167
Това е историята на техническите решения, създадени от нулата, за изпълнението на най-трудните операции на всички времена по изваждането на потънали плавателни съдове. Поредицата насочва вниманието към хората и машините, които обединяват усилията си за изваждането на огромни плавателни съдове – от подводници до круизни кораби, и се съсредоточава върху начина, по който екипите успяват да достигнат до иновативни идеи, за да се справят с невероятните физически предизвикателства, които съпътстват възстановяването на морски плавателни съдове.

От 19 май до 9 юни по Viasat Explorer

Волни ездачи: Азия
ПРЕМИЕРА
org_339898
В рамките на шест вълнуващи епизода „Волни ездачи: Азия“ представя един от най-обичаните и най-известните мотористи в света Чарли Бурман, който се събира с местни ентусиасти от всяка посетена държава, и се отправя на вълнуващо пътешествие, за да изследва колоритните култури на Малайзия, Индонезия, Филипините, Индия, Виетнам и Тайланд.

От 27 май до 10 юни по Viasat Explorer

Viasat-History-Logo-Apsis-LONG
Гражданска война 360
ПРЕМИЕРА
org_339765
Върнете се назад във времето и се потопете в битка отпреди 150 години, която почти успява да раздели американската нация на две. Поредицата в три части разглежда известни и малко познати аспекти на Гражданската война в Америка, от гледната точка на Съюза, Конфедерацията и милионите поробени хора, борещи се за свобода. Водещи са актрисата Ашли Джъд, кънтри певецът Трейс Адкинс и актьорът Денис Хейсбърт, всеки от които е имал предци, силно засегнати от войната, а поредицата представя нови факти и неразказвани истории, които оживяват чрез драматизации и обширната колекция на института Смитсониън.

От 6 до 20 май по Viasat History

Болка, гной и отрова
org_339802
Британският журналист и лекар Майкъл Мосли разказва невероятната история на създаването на някои от най-полезните и ценни лекарства в света. Програмата ни показва как усилията ни да се излекуваме както от най-баналните, така и най-опасните заболявания, е довело до задълбочено изучаване на химията и как сме открили едни от най-широко използваните продукти на планетата – лекарствата. Това е история за разкрития и човешкия гений, както и история, която в крайна сметка е променила – и спасила – живота на милиони хора по цялата планета. Понастоящем животът на хората е по-дълъг и с по-добро здраве откогато и да било в историята.

От 15 до 29 май по Viasat History

Корените на Китай
org_339814
Твърде често забравяме, че в зората на християнската епоха народът на Китай вече е бил положил основите на страната, която познаваме днес. Тази завладяваща поредица ни позволява да навлезем в сърцето на една от най-потайните страни на планетата. През нашето пътуване, обхващащо далечните краища на Китай, ще станем свидетели на еволюцията на една цивилизация чрез археологически обекти, като двореца Елритоу, чийто план е бил използван за Забранения град в Пекин. Ще се възхитим на изработката на бронзови мебели за гробовете на китайски сановници и ще посетим монументалния мавзолей на „Господаря на света“, император Цин Шъхуан, ескортиран за вечни времена от своята Теракотена армия.

От 21 май до 4 юни по Viasat History

Viasat-Nature-Logo-Apsis-LONG
Зооспасители 24/7
ПРЕМИЕРА

org_339221
В тази завладяваща поредица ще посетим някои от най-големите и най-натоварени денонощни ветеринарни клиники във Великобритания. Ще видим тревожните и емоционални собственици, които желаят техните безнадеждно болни домашни любимци да се излекуват, както и екипите, които се борят за изкореняването на незаконната търговия със застрашени видове. Спасяването на живота на диви животни, включително лисици, язовци и таралежи, както и на домашни любимци, е част от ежедневната работа за ветеринарните лекари. Също така ще получим изключителен достъп до един проект, който има за цел да върне жеравите обратно във Великобритания, и ще посетим остров Ангълси (Пъфин Айлънд). За нас това е една изключителна възможност да надникнем в животинското царство; за ветеринарните лекари това е просто още един работен ден!

От 19 май до 23 юли по Viasat Nature

Advertisements

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s