Бърз ТВ обзор на 15 април

BGTVs

    Павел Станчев: bTV отдавна не е била в такова добро състояние

pavel

Изпълнителният директор на bTV Media Group даде интервю за вестник „24 часа“. Той заяви, че се подготвя нова двойка водещи за уикенд емисията новини на медията, която ще замени станалите шефове Гена Трайкова и Венелин Петков като това по всяка вероятност ще бъдат бившата новинарка на TV7 и TV2 (PRO.BG) Лиляна Боянова и сегашният водещ на късната емисия Иван Георгиев. Станчев коментара още, че bTV прекратява ефирните лицензии за bTV Lady +1 и RING.BG +1 по свое стратегическо решение, но медията няма да се отказва напълно от цифровизацията, като ще участва активно в обществения дебат за бъдещето на цифровия ефир. bTV няма да се отказва от двата си други неизползвани лиценза – тези за bTV Action и за несъществуващия канал Novella (bTV Gold), като bTV си запазва възможността да ги активира на втория етап от цифровизацията. Станчев още допълни, че „Survivor 5“ ще се стартира есента, а новия сезон на „Революция Z“ ще се излъчи това лято след като бе отложен от пролетта. bTV ще работи за засилване на нишовите си канали, увеличаване на присъствието си в интернет и за диверсификация – разнообразяване на бизнеса на медията. Станчев коментира още промените в програмата на bTV, интересът на зрителите, както и вторият умишлен палеж на колата на журналистът Генка Шекерова.

    Рекорден маратон за излъчване на „Семейство Симпсън“ в САЩ

FOXap

В САЩ „Семейство Симпсън“ за пръв път ще се излъчи по кабелна телевизия. Новият канал на „FOX Broadcasting“ – „FXX“ е спечелил правата за излъчване и ще излъчи всички 552 епизода на сериала в 12-дневен маратон, като това ще бъде най-дългият маратон в телевизионната история. Сделката е на стойност около 750 милиона долара. Пилотният епизод на „Семейство Симпсън“ беше пуснат на екран в средата на декември 1989 година. През изминалите 25 години на зрителите бяха представени 24 пълни сезона, включващи 530 серии. Освен това в ефир бяха пуснати вече 17 епизода от новия, 25-и сезон. Последният от тях бе показан на 6 април. През октомври 2013 г. стана известно, че ще има и 26-и сезон на „Семейство Симпсън“, най-дълго просъществувалия американски анимационен сериал в историята.

    Стартира новото предаване на Ути Бъчваров

programabnt1

Кулинарна изненада ще направи БНТ на зрителите си тази събота в навечерието на Великден. Точно в 18:00 часа на 19 април по БНТ 1 стартира новото шоу на Ути Бъчваров „Животът е вкусен”. 18 години след началото на „Бързо, лесно, вкусно” (1996 г.), топкулинарят ще предложи на зрителите изцяло различен проект. В момента, от 24 февруари насам, в делничните дни по БНТ 1 се излъчва „Рецепта на деня”, в която Ути представя на зрителите лесни, бързи и достъпни като цена рецепти. Ути Бъчваров обещава „Животът е вкусен” да бъде предизвикателство както за вкуса, така и за сетивата и емоциите. „Смятам, че човек трябва да извърви пътя си към едно такова предаване и съм изключително щастлив, че най-накрая имам шанса да го направя” – коментира Ути Бъчваров.

    Нова награда за „Четвърта власт“

chetvurta vlast

Сериалът на БНТ “Четвърта власт” получи наградата в категория “Игрални филми” на един от най-престижните конкурси за телевизионни програми в Европа CIRCOM 2014. Решението на 14-членното международно жури, професионалисти от европейски държави, което заседава в София, беше обявено днес. Официалната церемония по връчването на наградите ще бъде на Националната конференция на Асоциацията на европейските телевизии СИРКОМ, на 9 май в хърватския курорт Цавтат. БНТ е единствената телевизия на изток от Париж, която печели награда в конкурса на CIRCOM. Тази година в надпреварата участват над 220 програми от 30 страни, с най-много програми се състезаваше BBC. От журито определиха наградения сериал “Четвърта власт” като много динамичен и наистина добре направен. От журито коментираха, че е имало разгорещени дискусии за това кой трябва да спечели и с какви качества трябва да е наградената продукция, което няма нищо общо с това колко е голяма една телевизия или с колко пари разполага, а всичко зависи от качеството.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s