National Geographic Channel – акценти за май 2014

National_Geographic_Channel.svg

Ето най-интересното от програмата на National Geographic през месец май. Благодарим на Албена Стоянова за информацията!

Теория на глупостта (14×30)
от 14 май, сряда, 20:55 часа
премиера на поредицата
ng1
Обичаме да гледаме как други хора се провалят, особено ако провалът им е грандиозен. В „Теория на глупостта” научни експерти обясняват как и защо някои дръзки начинания се увенчават със злополуки.

Малък – голям свят (8×60)
от 13 май, вторник, 21:55 часа
премиера на поредицата
ng2
Антропологично проучване на едни от най-колоритните субкултури на хипофизните джуджета в света.

Да строиш в дивото (10×60)
от 29 май, четвъртък, 21:55 часа
премиера на поредицата
ng3
Мъже загърбват обичайното си ежедневие и отпътуват сред природата, решени да създадат свой собствен див рай. Те се нуждаят от помощ. Във всеки епизод на „Да строиш в дивото“, Пол и партньорът му в строителството се отправят към най-отдалечените кътчета на Америка и се борят с природните стихии сред пущинака, в опит да построят подслон за съвременния откривател. Координатите им ги няма на картата. Те покоряват недостъпни територии.

ПРОДЪЛЖАВАТ ПРЕЗ МАЙ
Прекрасният нов свят (6×60)

всяка сряда, 20:55 часа
нови епизоди
ng4
В този забележителен сериал проф. Стивън Хокинг и динамичният му екип от специалисти се отправят на мисия за проучване на най-новите постижения на науката. С помощта на натрупания опит и познания, те си представят как би изглеждал светът в бъдещето.

Ужас в небето (4×60)
на 10 април, четвъртък, 21:55 часа
последен епизод
ng5
Авиационният инженер Брендан Уокър демонстрира на практика научните причини за впечатляващи и страховити самолетни инциденти, които едва не завършват фатално, използвайки действителни видео и аудио записи. Хората летят все по-често и всяка злополука, избегната на косъм, ни показва колко близо сме до катастрофата, когато се качим на борда.

Сервиз SOS (10×60)
Петък, 4 април, 20:55 часа
нови епизоди
ng6
Втори сезон: Двама изкусни механици, една седмица и 10 000 лири за ремонт, който ще се превърне в изненадата на нечий живот. Добре дошли в „Сервиз SOS”.

Ретро гараж (9×60)
Петък, 4 април, 21:55 часа
нови епизоди
ng7
Включете на скорост за един щур сезон с много страхотни коли.

Космос (13×60)
всяка неделя, 20:55 часа
нови епизоди
ng8
Водещ на поредицата “Космос” е прочутият астрофизик д-р Нийл Деграс Тайсън. Подобно на легендарната оригинална поредица, новият „Космос” разказва как сме открили законите на природата и сме засекли координатите си в пространството и времето. Той вдъхва живот на неразказани истории от героичното ни пътешествие към познанието и пренася зрителите в нови светове из вселената, за да видят космоса в цялото му величие.

Куфар за края на света 3 (20×60)
всеки вторник, 20:55 часа
нови епизоди
ng9
Това е поредица за обикновени хора, които стигат до крайности, за да се подготвят за природни, изкуствени или космически заплахи за планетата. Колоритни личности трупат купища оборудване, храна и други провизии. Разглеждаме ситуациите и през призмата на науката, за да разберем колко е вероятно катастрофата да настъпи и дали тези хора са достатъчно добре подготвени за нея. Във всеки епизод ви представяме двама души или семейства – изключителни герои с невероятни планове за подготовка и защита. Те очакват катаклизма.

Евакуация Земя (6×60)
всеки вторник, 21:55 часа
последен епизод

„Евакуация Земя” е сензационна поредица от шест епизода, пълна с компютърни графики, драматизации и интервюта с водещи световни специалисти, която разглежда въпроса как бихме напуснали Земята, когато моментът настъпи.

Разследване на самолетни катастрофи 12 (10×60)
всеки четвъртък, 20:55 часа
нови епизоди
ng10
„Разследване на самолетни катастрофи 12” разкрива тъжната истина, че авиационната безопасност се подобрява само след инциденти. Поредицата анализира легендарни самолетни катастрофи, за да установи какво се е объркало и защо.

Морски вълци 3
всеки понеделник, 21:55 часа
нови епизоди
ng11
Рибарите от Нова Англия се справят с всекидневните опасности и трудности на законния риболов на един уязвим вид – червения тон. Прекомерният риболов с нечестни способи е намалил числеността му, но тези рибарски общности изкарват прехраната си от поколения само с прът и макара. Те трябва да се състезават помежду си, с големите компании и самите риби, за да свържат двата края.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s