"На Седмия ден" 13 април 2014

nasedmiqden

Неделя вечерта е и е време за нашия обзор на новините – “На Седмия ден”!

Започваме с новините около телевизията-майка – БНТ1. През тази седмица стана ясно, че „Под прикритие“ ще има пети сезон. „Коментарът“ е на Mr.D и е на тема „Приключи „Под прикритие 4″; ще има пети сезон„. Четвъртият сезон, всъщност, завърши с няколко знакови събития – убийството на Джаро от Попов, последвалия арест на Попов, а и този на Куката също. Много от главните герои от първият сезон вече не са в сериала –  и Косъма, и малкият близнак, и даже Джаро бяха убити през сезоните. Съдбата на Куката обаче май още остава неясна.  В неделя само няколко часа преди премиерата на 12-тия епизод на „Под прикритие“ Мариан Вълев гостува на Мартин Карбовски в „ТВ7″. В това интервю той ексклузивно той каза буквално „Сбогом!“ на Куката. Според Вълев, образът на Куката вече се е изчерпал и сподели още, че от няколко сезона моли продуцента и създател на сериала Димитър Митовски да убие Куката. Още по темата и какво мислят сценаристите на сериала за съдбата на Куката вижте в статията тук.

BNTs

Продължаваме с още новини от БНТ. След успеха на „Под прикритие“, БНТ1 подготвя още 2 сериала. Единият, както сигурно се досещате, готвеният от 2012-та година проект – тийнейджърския сериал „Ескейп“, а другия е екранизацията на разкази на Йордан Йовков за Първата световна война и се нарича „На границата“. По наша информация, сериалът за младата аудитория ще стартира през есента в ефира на националната телевизия. Също тази есен предстоят и нови промени в каналите на БНТ. „Малкото братче“ на БНТ1 – БНТ 2 – ще стане изцяло информационен канал. Там вече ще се излъчват дългите включвания от парламентарния контрол, ще се залага на регионалните новини и на публицистиката. БНТ HD пък ще се превърне в самостоятелен HD цялостен канал и ще се излъчват филми, сериали, емисии-новини на „По света и у нас“, както и спортни събития. Обявеният преди време културен БНТ3 канал – отново ще бъде отложен. Повече информация тук.

IHeartFOX

Акцентите за месец май на FOX, FOXLife и FOXCrime можете да видите в специалната статия тук. А за другите канали от групата на FOX International Channels Bulgaria – National Geographic и 24Kitchen четете в статиите на съответните линкове. Какво пък са ни подготвили от Disney за май месец вижте тук.

Цялото издание на рубриката „Новините на седмицата“ на „Теленовелас новини“ за тази седмица можете да четете тук.

talant2014

Продължаваме с новостите около bTV. Както знаете, утре стартират полу-финалите в третия сезон на „България търси талант“. Участниците в тях тази година са повече, а за първи път самите предавания в понеделник на живо ще са от 20:00 до 22:30 часа. И тази година концертите ще се излъчват от комплекса „Аско Деница“ като от bTV Studios обявиха, че този сезон сцената е близо 2 пъти по-голяма от досегашната. Има още новости около този етап на предаването. За първи път зрителите ще могат да гласуват за любимия си талант и безплатно в интернет – в сайта на предаването. Тази система е успешна и бе приложена за първи път в „Гласът на България“, реализирано от Seven-Eight Production. Има още едно ново нещо около полу-финалите. Зрителите ще могат да гласуват в продължение не на 15 минути, както беше до сега, а за няколко дни, тъй като тази година епизодите в четвъртък(от 21:30 до 22:30 часа) – когато са елиминациите – също ще бъдат излъчвани на живо.

Интернет-порталът на bTV пък е изцяло обновен. Всъщност той не изглежда, както ви показахме преди време. Можете да го разгледате на стария адрес – btv.bg . Повече по темата четете в статията тук. 

Ani_Salich

Днес от „Нова ТВ“ най-сетне официално обявиха повече информация около предаването на Ани Салич. Предаването ще се казва „Извън новините“ и стартира на връх Великден – 20 април в 13:30 следобед. Предаването ще продължава до 15:00 часа. Повече за концепцията на предаването прочетете по-долу.

Вижте цялото прес-съобщение:

Ани Салич представя „Извън новините” – предаването, в което главни действащи лица ще бъдат едни от най-стойностните и достойни хора на нашето време.

На Великден, 20 април, точно в 13.30 ч., лицето на Новините на Нова ще влезе в студиото, но не за да представи най-важното от света и страната, а за да ни срещне с онези известни личности, останали верни на ценностите, постигнали успеха си по достоен за уважение начин, превърнали се в светлите примери на съвременната действителност. „Извън новините” с право може да бъде наречено предаване-портрет на тези хора и един емоционален поглед към техния начин на живот.

В новото предизвикателство зрителите ще видят Ани Салич в една от най-силните й страни – умението да разкрива човека в неговата красива и откровена светлина. „Главните герои в „Извън новините” ще бъдат хората, предпочели да живеят и да се реализират в България; избрали да се борят за пълноценния живот на своите деца и семейство; превърнали се в будните и талантливи артисти, изпълнители, учители, лекари, архитекти и други. Те чертаят достойния облик на страната ни, затова техният живот ще намира своето заслужено място при нас”, казва водещата Ани Салич.

За първи път предаването ще предложи различен ъгъл на представяне – камерите не просто ще са насочени към главния гост – те ще бъдат в ръцете му, давайки възможност сам да разкрие онази част от живота му, която е най-ценна за него. В продължение на няколко седмици една известна личност ще живее в компанията на видео камера, с която ще заснема най-интересното от своето ежедневие. Какво го впечатлява, какво го вдъхновява, кое го дразни? На какво дължи успеха си и как прекарва времето с близките си? Отговорите на тези и други въпроси ще стават ясни директно от главния герой и неговия видео дневник. Представянето им обаче няма спре дотук – неочаквани гости, сбъднати мечти, емоционални изказвания и коментари, видео поздрави ще допринасят за динамичен и пълноценен портрет.

Един успял и стойностен човек, представен през своя собствен поглед, през погледа на любимите му хора и под един различен и непознат ъгъл – това ще бъде формулата в „Извън новините”. Предаването, което всяка неделя от 13.30 ч. ще празнува добрите примери и хората, които ги олицетворяват.

Гледайте „Извън новините” – от 20 април, всяка неделя, 13.30 ч. по Нова.

Advertisements

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s