БНТ обяви новите си проекти, пуска нови два сериала

BNTback2

На специална пресконференция от Българската национална телевизия обявиха новите си бъдещи проекти. От националната медия обявиха, че започват подготовката за отразяването на Световното първенство по футбол в Бразилия това лято. Каналите на БНТ ще покажат на живо всички 64 срещи, които ще се играят от 12 юни до 12 юли. 58 от двубоите ще се излъчат на живо по БНТ 1, а шест мача ще се излъчат на живо по БНТ 2 когато има застъпване на срещите. Всички мачове ще се излъчат и в HD качество по новият канал БНТ HD.

„Изпращаме на мястото на събитието най-добрия екип от коментатори. В студийната програма се включват едни от най-известните футболни анализатори в България. Освен мачовете, БНТ ще предложи на зрителите си и ежедневната програма „Футбол и самба”, в която те ще могат да изберат и новата мис „Национален отбор”. В месеците преди началото на Световната купа, БНТ излъчва поредиците „Пътят към..” и „ФИФА Световно първенство 2014”, които разказват за събитията, предхождащи Мондиала.“ – съобщиха още от БНТ.

Нови два сериала пък подготвят още от държавната телевизия след феноменалния успех на „Под прикритие 4“. Това ще бъдат тийнейджърския сериал „Ескейп“ на братя Чучкови, който се подготвя още от 2012, както и историческия сериал „На границата“ – екранизация на военните разкази на „Йордан Йовков“ за Първата световна война. БНТ за първи път е домакин на един от най-престижните конкурси за телевизионни програми в Европа – „Prix CIRCOM 2014“. Той ще се проведе от 8 до 11 април в София и събира професионалисти от 14 европейски държави. В конкурса участват 228 програми от 30 страни. Специално за форума у нас пристигна президентът на „PRIX CIRCOM 2014“ г-н. Дейвид Лоуън.

Тази есен предстоят и нови промени в каналите на БНТ. След като бе обявено от Вяра Анкова по време на представянето на концепцията за новия и мандат като генерален директор на БНТ, от есента вторият канал в групата на националната медия – БНТ 2 – ще стане изцяло информационен. Там вече ще се излъчват дългите включвания от парламентарния контрол, ще се залага на регионалните новини и на публицистиката. От есента новият канал във висока резолюция БНТ HD ще бъде вече със завършена пълна програмна схема, като се очаква по него да започнат да се излъчват повече филми, сериали, спортни събития, събития на живо, както и емисиите новини вече да бъдат предавани в HD формат. От БНТ очакват доставката и на нов HD ПТС. Очакваният нов културен канал – БНТ 3 е също сред приоритетите на държавната телевизия, но стартът му до края на годината остава под въпрос заради силно намаленият държавен финансов бюджет на медията.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s