"!Коментарът": Приключи "Под прикритие 4"; ще има пети сезон

Undercover4

Вчера бе излъчен последният, 12-ти, епизод на четвъртия сезон на най-успешния български сериал „Под прикритие“.  Днес, въпреки многото спекулации, че ще бъде прекратен заради нецензурния език, в „Денят започва с култура“ бе потвърдено, че ще има и пети сезон.

Четвъртият сезон завърши с няколко знакови събития – убийството на Джаро от Попов, последвалия арест на Попов, а и този на Куката също. Много от главните герои от първият сезон вече не са в сериала –  и Косъма, и малкият близнак, и даже Джаро бяха убити. Съдбата на Куката обаче май още остава неясна.  В неделя само няколко часа преди премиерата на 12-тия епизод на „Под прикритие“ Мариан Вълев гостува на Мартин Карбовски в „ТВ7“. В това интервю той ексклузивно той каза буквално „Сбогом!“ на Куката. Според Вълев, образът на Куката вече се е изчерпал и сподели още, че от няколко сезона моли продуцента и създател на сериала Димитър Митовски да убие Куката. При Карбовски Мариан Вълев обяви, че е взел решението с продуцентите и, че е готов да продължи да работи за „Под прикритие“. Тази сутрин в „Денят започва с култура“ обаче Александър Спасов, който един от сценаристите на сериала, отговори на въпроса на водещите по темата, че е малко запознат по темата и, че само(както и каза Мариан Вълев) е имало бегли обсъждания. Сценаристите даже вече имали идеи за новият сезон и самият герой може да продължи, естествено, обаче, ако наистина продуцентите са решили героят да изчезне от сериала.

Трябва обаче да кажа и за наистина, според мен, плавен преход към „рестартът“ на сериала. Ясно е, че след като повечето от главните герои или са убити или просто изчезват са необходими нови персонажи и съответно ще има някаква нова посока на сюжетната линия. След като Мартин излезе от своето прикритие, тръпката у зрителите във всеки един епизод дали ще го разкрият или не изчезна малко по малко, а съвсем скоро тя отново ще се появи. Причината за това е образът на Бойко Кръстанов, който преди време игра в друг сериал на SIA и Camera, но за bTV. Става върос за „Стъклен дом“. В „Под прикритие“ Кръстанов е Ерол и също е полицай под прикритие. Именно това разкри Попов на Мартин по време на свиждане, а човекът, който е отговорен за Ерол съответно е Мартин. По този начин „рестартът“ ще е много по-плавен и естествен от колкото този в „Стъклен дом“. Припомням ви, че там това стана веднага след развръзките в успешният втори сезон, а трети започна с надписа „три години по-късно“ с напълно нова обстановка.

Същевременно, Мариан Вълев реши и да пусне на търг оригиналните очила и кръстче, с които той играе култовата роля в сериала. Във фейсбук страницата на „Предаването на Карбовски“, където се и провежда търга, всеки, който има желание да закупи предметите всеки може да напише своето предложение за цена и каузата, за която да се дарят парите, тъй като търгът е благотворителен. Към момента има оферти от 60 лева до 2-3000 евро или лева за всеки от предметите.

Това за сега от мен. Наистина, поздравления за невероятния екип и…чакаме пети сезон! 🙂

По-долу вижте цялото прес-съобщение на БНТ:

Успешен финал за четвъртия сезон на “Под прикритие”

Снощи в ефира на БНТ1 бе излъчен последният епизод от четвъртия сезон на “Под прикритие”. Обрати, предателства и триумф на доброто – така приключи 12-та серия от поредицата на най-успешния български сериал.

Феновете на „Под прикритие” се събраха в известен търговски център в столицата, за да изгледат финала. Основният въпрос към продуцентите на сериала бе дали ще има пети сезон. Генералният директор на БНТ Вяра Анкова потвърди, че има интерес поредицата да бъде продължена, за което получи бурни аплодисменти.

“Голямо благодаря на екипа на „Под прикритие”, защото това е наистина най-големият успех във филмопроизводството на БНТ. При старта на всеки сезон си казвам – това е последният. Виждам обаче как вдигнаха летвата с последната серия от четвърти сезон и не искам просто да ми стане „мъчно за миналото”, това заяви Вяра Анкова, използвайки една от култовите фрази от последната серия.

„Ние направихме за три години четири сезона – нещо, което Българската национална телевизия като филмов проект никога в своята история не е правила. И предизвикахме огромната любов на аудиторията. Оказа се, че зрителите са по-ревниви към този сериал, отколкото неговите създатели. Но мисля, че това беше невероятно усещане – всичко това, което се случваше в мрежата и в медиите – обсъждане на сюжета, на героите, на действието и това само поставяше изисквания пред неговите създатели, пред нас, да извадим всичко от този жанр и да им дадем най-доброто”, каза Севда Шишманова, програмен директор на БНТ1.

Четвъртият сезон на “Под прикритие” постигна рекорден рейтинг и разшири аудиторията си. Най-големият проект от създаването на националната телевизия е световен хит и 48-те епизода се очакват от зрителите на четири континента. „Под прикритие” получи редица международни признания сред които е селекцията му за участие в един от най-престижните филмови форуми в света – Detective FEST, който ще се проведе от 16 до 20 април в Москва. Журито на фестивала е избрало в конкурсната програма да се състезава третият сезон на „Под прикритие”, в категорията „Детективски игрални телевизионни филми и сериали”. Подготвя се представянето на „Под прикритие” 4 и на телевизионния пазар MIPTV в Кан през април.

Един отговор на “"!Коментарът": Приключи "Под прикритие 4"; ще има пети сезон

  1. Pingback: „На Седмия ден“ 13 април 2014 - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s