"!Коментарът" – "мъртвите души" в регистъра на СЕМ

sem_logo

От Съвета за електронни медии (СЕМ) са изпратили писмо до фирмата Ай Ти Ви 123 ЕООД, с което ги уведомяват, че програмата им „София Кабел ТВ“ ще бъде заличена от регистъра ако не предприемат никакви действия. Според закона, ако един канал не излъчва повече от 12 месеца може и да последва процедура по заличаване регистрацията за ТВ дейност.

София Кабел ТВ не излъчва от едно 3 години насам. Но едва сега СЕМ е забелязал това. В регистъра на Съвета е пълно с „мъртви души“ – отдавна забравени канали, изведнъж фалирали, които няма кой да им заличи регистрацията. Така се стигна до прецедента със 7 дни ТВ, която не излъчва от 2009 едва миналата година някой да се сети да я махне от регистъра.

Интересното е, че едно на ръка от СЕМ рядко се сещат да поразчистят „мъртвите души“ от регистъра, ами и понякога самите „мъртви души“ изведнъж се активизират след дълго отсъствие и пращат писма, с които молят да не им заличават регистрацията. Така например от фирмата на телевизия EBF, която преди дълги години правеше музикалната телевизия Хит ТВ са върнали писмо на СЕМ, че не искат да им заличават регистрацията и че ще си платят, за да я подновят. Дали Хит ТВ наистина ще се върне – времето ще покаже.

Друг подобен канал е „MovieStar TV“. Каналът го имаше ексклузивно при Макс Телеком, но постинга нулев успех и спря, нямаше го година и половина и когато от СЕМ тръгнаха да му трият регистрацията, чак тогава собствениците го възкресиха от Раз, толкова изненадващо колкото и спря. Друг такъв канал – Amoreyo – канал за любовна музика, трябваше да стартира през 2010, ама нейс. Преди няколко месеца от СЕМ изпратиха писмо с което казаха, че ще ги трият, и от този канал върнаха писмо да не им заличават регистрацията, имали проблеми с намирането на съдържание, но по някое време ще тръгнат. Смях. Няма да ми стигне обаче времето да ги изреждам всички. Много са. Да се надяваме, че с обновяването сайта и регистъра на СЕМ до края на годината „мъртвите души“ да поизчезнат, защото иначе такива комични случай ще продължават.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s