Ексклузивно! Big Brother от есента по bTV, Utopia по "Нова ТВ"!

kolaj-btv-va-nova

На днешния 1 април, буквално преди минути научихме ексклузивна новина! Big Brother ще има своя нов сезон още тази есен, но по bTV. bTV Media Group е закупила правата за България за 4 сезона като това е станало следствие по-високата предложена цена от тяхна страна спрямо тази от Nova Broadcasting Group. За да направи сезонът по-успешен, по продукцията ще работят няколко продуцентски компании. Това ще са дъщерната bTV Studios(която ще отговаря основно за техническата реализация), а творчески продуценти ще са Seven-Eight Production на Слави Трифонов и DreamTeamProductions на Любо Нейков и Евтим Милошев. Ще бъде построена и изцяло нова къща като тя ще бъде построена в голямото зелено пространство между НДК и т.нар.“малкото НДК“, където е и централата на bTV. Това ще бъде първата обща продукция на продуцентските компании.

Big Brother дълги години бе основния коз в програмата на конкурентната „Нова ТВ“, а съвсем до скоро имаше слухове, че и тази есен ще има нов сезон на VIP Brother именно по „Нова ТВ“. Но, в крайна сметка, тази есен ще можем да гледаме Big Brother в ефира на bTV заедно с обявеното и заснетото вече приключенско реалити Survivor 5: Камбоджа. Трябва да кажем, че прехвърлянето на излъчването на Big Brother не е прецедент. Във Великобритания, на пример, в продължение на 10 години форматът се излъчваше по Channel 4, а от 2010 година Big Brother UK се излъчва по Channel 5 и вече има 3 сезона и предстои четвърти.

С преместената късна емисия на bTV Новините в 23:30 часа предаванията на живо на Big Brother ще могат да продължават чак до „Шоуто на Слави“, а веднага след тях в токшоуто на Слави Трифонов също ще се обсъжда предаването, което както по-горе казахме е и копродукция, в която участва и Seven-Eight Production. В дните когато има дейли епизоди от 20:00 часа – в 21:00 часа ще се излъчват епизодите на Survivor, които за първи път ще са по час и половина(с рекламите). В петък след дейли епизода на Big Brother и преди „Комиците“ ще се излъчват нови епизоди на „Домашен арест“. Съботно-неделния прайм-тайм остава запазен за БГ сериалите като в събота ще се излъчват епизоди на „Столичани в повече“ и дълго отлагания „Революция Z“, а в неделя – по 2 епизода на „Фамилията“. Излъчващото се и в момента в събота предаване – „Предай нататък“ вече ще можем да гледаме в съботно-неделния следобед от 15:00 часа до 16:00 часа.

Вече е ясно ответната позиция на „Нова ТВ“ – те са закупили новият холандски формат на John De Mol – Utopia. В него 15 участника в продължение на цяла година живеят под много трудни условия, изолирани от всички, и целта им е да създадат „перфектното общество“.  Те трябва да създадат своите правила и общество и да решат важни въпроси като: Как да бъдат управлявани: демокрация или диктатура?. Те трябва да работят, за да изкарват пари за храна и други важни за живота неща. Всеки месец групата има право да изключи един от участниците и да влезе нов участник от отвън – тоест, избран от провеждащите се през цялото време на шоуто кастинги.  Форматът е холандски и е продаден вече в САЩ(Fox) и Турция.

ЧЕСТИТ ПЪРВИ АПРИЛ!!! 😀 Тази статия е ШЕГА/МАЙТАП/ЗАТАПВАНЕ и НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА!!! Не е истина обаче колко хора се вързаха. 🙂

4 отговора на “Ексклузивно! Big Brother от есента по bTV, Utopia по "Нова ТВ"!

  1. Ами не ми стана ясно нищо. Моля напишете статията наново. Какво е това удебеляване през буква? Целта нали е да информира не да се излигави. Не ми стана ясно това есента ли ще бъде или скоро. Пишеше „от сега нататък“, после пишеше „от есента“ абе общо взето нищо не ми стана ясно. Писателят на статията да я напише наново или да рездели темите „Нова“ и “bTV“ и да обясни малко кое от кога ще става така…

    • Явно сте забелязали удебеляването – сега го проследете от началото на статията до края и ще разберете… 🙂

  2. Pingback: „!Коментарът“: Есенен ТВ сезон – Loading… - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s