Бърз ТВ обзор на 31 март

BGTVs

    СЕМ на среща с bTV заради отказаните лицензии

programabtv

Утре в СЕМ ще се проведе среща на Съвета с bTV Media Group по повод искането на компанията за прекратяване на лицензиите за ефирно разпространение на каналите RING.BG +1 и bTV Lady +1. На срещата ще се обсъдят мотивите на bTV за сваляне на каналите от мултиплекса. Напомняме, че миналата седмица от bTV поискаха да им бъдат прекратени лицензиите за ефирно разпространение на каналите, а след това да бъдат спрени и самите канали. Причините според запознати са неатрактивните цени за разпространение на програмите цифрово и невъзвращаемостта на приходите от разпространението на каналите. Освен за тези два канала, bTV Media Group имат още неизползвани ефирни лицензии за програмите bTV Action (от PRO.BG) и Novella (bTV Gold).

    Новинари на БНТ се включиха в кампания на Нешка Робева

po sveta i u nas

Две от лицата на „По света и у нас“ в БНТ – Аделина Радева и Георги Любенов включиха в иницативата на Нешка Робева „Преоткрий традициите“ с идеята да напомнят на българите техните корените и да върнат гордостта от традициите.
За целта, двамата водещи заснеха фотосесия в центъра на София с автентични народни носии. Кампанията е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“ (8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК): в продължение на 1 месец, тя има за цел да накара българите да не забравят своите обичаи и култура. През този един месец всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия. Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“, може да го направи, като качи снимка или видео във фейсбук страницата на „Мистерията Еньовден“. На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които – чрез жребий – ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.

    Петима водещи на „Господарите“ тази вечер

gospodarite

Петима ще са водещите на „Господари на ефира“ по случай 11 рожден ден на най-забавното предаване за гафове. Мария Игнатова, Димитър Рачков, Васил Василев – Зуека, Румен Угрински и Малин Кръстев ще ни забавляват в празничната за „Господарите” вечер, а всеобщият любимец Калеко Алеко ще отправи специален поздрав. От рожденият ден ще отсъства само шестият „Господар“ – Герасим Георгиев – Геро. Ще видим още празничните поздравления, които отправиха пред щурата репортерка Пополина Вокс някои от най-емблематичните участници в предаването – Ани Цолова и Виктор Николаев, Гала и Джуджи, Мая Манолова, Вежди Рашидов, Георги Коритаров, Десислава Атанасова и много други. За първи път ще видим и най-забавните гафове на една много важна част от екипа на предаването – неуморните репортери.

    „Ястребът и Гълъбицата“ почва по Нова ТВ

programanova

Нов италиански сериал, вдъхновен от Стендал, стартира от следващата неделя, 6 април в ефира на Нова ТВ. „Ястребът и Гълъбицата“ ще се излъчва всяка неделя от 12:00. В главната роля влиза известният италиански актьор Джулио Берути. В сериала ще го видим като Джулио Бранчифорте, осиротял син на бандити, който става капитан в службата на кардинал Помпео Колона – най-големият враг на семейството на неговата любима Елена Кампиреали, невинна и нежна девойка от богато семейство. Джулио и Елена едва ли могат да са по-различни: заради разликата в онова, което притежават; заради съперничеството между социалните класи, към които принадлежат; и заради противоположните си съдби, които изглеждат предначертани. Въпреки всички тези различия обаче съдбата ги среща и те се влюбват. Неусетно, двамата се оказват в центъра на събитията, които ще решат съдбата на цяла Европа: французите и испанците искат да завоюват контрол върху Папската държава. Ще завърши ли любовта между тях с щастлив край или историческите събития ще разделят двамата влюбени? Ще разберем тази неделя от 12:00 по Нова ТВ.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s