AXN – акценти за април 2014

1000px-AXN_logo.svg
Ето най-интересното в програмата на AXN за месец април. Благодарим на Биляна Попова за информацията! Цялата програма за месеца очаквайте скоро в BG TV Програма.

3 април, четвъртък
14:05 Истински хора; сезон 1, епизод 1, драма, научна фантастика, Швеция, 2012

Istinski hora_1
Какво се случва, когато роботите станат толкова човекоподобни, че на практика е трудно да бъдат различавани от истинските хора? Когато дори могат да бъдат наши любовници? Действието в „Истински хора” се развива в паралелна на нашата Вселена, където животът на хората е напълно променен, след появата на ново поколение роботи, наречено Хюботи
Лео и Ниска са лидерите на група самоотлъчили се Хюботи, които се борят за своята независимост. Но Лео и Ниска не одобряват методите им. По време на бягството им, любимата на Лео Мими изчезва и той изоставя групата за да я открие. В същото време, семейство Енгман решават да си купят Хюбот втора ръка, което води до неочаквани последици за цялото семейство. Животът на управителя на местния магазин Роджър се разпада – жена му го е изоставила зради Хюбот, а почти всичките му колеги са заменени също от Хюботи, което кара Роджър се присъедини към съпротивителното движение. Зад фасадата на ежедневието, се готви нещо много опасно!

4 април, петък
22:00 Тежка кавалерия, екшън, трилър, САЩ, 2006

Tezhka kavaleria_2
Суперзвездите Жан-Клод Ван Дам и Вивика Фокс за първи път са заедно в този високоволтажен екшън-трилър. Ван Дам е в ролята на ветерана от Специалните сили и участник във войната в Залива, Филип Соваж, нает да защитава шампиона в тежка категория, станалият богат предприемач Уейн Баркли.
Баркли и семейството му са застрашени от рап-магнат, превърнал се в гангстер, който току-що е освободен от затвора и жадува да си отмъсти. За защитата на семейството, Соваж събира екип от млади бойци и бивши войници, които стават известни като „Тежката кавалерия”.

5 април, събота
23:00 Маската на Зоро, екшън, приключенски, САЩ, 1998

Maskata na Zoro_1 (2)
След 20 години в затвора, сега той си търси заместник, който да спре дон Рафаел Монтеро – могъщият бивш испански губернатор на Алта Калифорния. Монтеро е лишил Дела Вега от свободата му, отнел е живота на жена му Есперанса и дъщеря му Елена. Алехандро Муриета е бандит с тъмно минало, но дон Диего го превръща в новия Зоро и му възлага надеждите си за справедливо възмездие над Монтеро.
В поредица от героични битки, новият Зоро постига мечтата на дон Диего. Но какъв ще е изходът от романтичната връзка между Зоро и жената, която владее сърцето на неговия предшественик?

01:25 Паник стая, трилър, САЩ, 2002
Panik staia_2 (2)
През средновековието ги наричали скривалищата на замъка.
През 20-ти век ексценстрични богаташи си изграждат паник-стаи, като убежище в случай на нужда, а и да не може никой да стигне до парите им.
Мег Олтман и дъщеря й Сара се преместват в новия си апартамент в Ню Йорк, екипиран с паник-стая, без да имат представа, колко скоро ще им се наложи да я използват. Kогато трима бандити нахлуват посред нощ, Мег и Сара успяват да се скрият в тайнствената стая, а тя неочаквано се оказва фокуса на цялата история.

7 април, понеделник
23:00 Ханибал; сезон 2, епизод 1, драма, трилър, САЩ, 2014

Hannibal - Season 2
Уил Греъм очаква процес, обвинен че е сериен убиец, докато д-р Алана Блум подава доста смущаващ доклад, в който оценява работата на Джак Крофърд с Уил. Джак, който е под голямо напрежение, а хората в екипа му не достигат, се обръща към Ханибал Лектър за помощ, когато тела, покрити с растителна смола са открити в реката. Ханибал с радост приема работата на Уил като консултант към Отдела за поведенчески анализ на ФБР. През това време, оставила на страни собствените си подозрения относно вината на Уил, агент Бевърли Кац, тайно използва уменията му за да помогне на случая. От снимки от местопрестъплението Уил стига до извода, че убиецът е в процес на създаване на цветна палитра от жертвите си, а телата, които те откриват са просто ненужни за него. Д-р Блум помага на Уил да възстанови изгубената си памет, включително обяснението как ухото на Абигейл Хобс се е озовало в стомаха му /изобличаващото доказателство от еп. 13 на сезон 1, което става причина за ареста му/. Уил е нетърпелив да сподели с Джак това, което си е спомнил и подозенията си към Ханибал, но Джак не приема обвиненията му.

11 април, петък
22:00 Градска справедливост, екшън, трилър, САЩ, 2007

Gradska spravedlivost_3
Когато едно добро ченге умира в улична престрелка, полицейското управление бързо забравя за случилото се и го отписва като случайна жертва. Голяма грешка!
Защото младото ченге е син на обучен от специалните части боец с нерви от стомана, твърдо решен да раздаде справедливост. За да открие убиеца на сина си, Саймън Балистър (Стивън Сегал) се нанася в най-ужасния квартал, където двама гангстери го посрещат с „добре дошъл”.
Балистър няма да се откаже толкова лесно, но уличните банди имат повече наемници, повече оръжия, повече полицейска защита и опасното безразсъдство на младостта – все неща, които Балистър ще използва срещу тях…

12 април, събота
23:00 Лейър Кейк, криминален, драма, Великобритания, 2004

Layer Cake_1 (3)
Решил да се оттегли и да започне нов живот мистър Х (Даниъл Крейг), преуспяващ наркодилър в Уест Eнд, е помолен за една последна услуга – да уговори продажбата на огромно количество eкстази. За нещастие на мистър Х, таблетките са откраднати от сръбски наркобарон, който ще му отреже главата, ако ги продаде.
А когато лондонски престъпен бос (Майкъл Гамбон) му обещава да го пенсионира за постоянно, ако не го направи, мистър Х става много загрижен за бъдещето си. Няма нещо, заради което си струва да загуби главата си.

00:55 Лоши момчета, екшън, комедия, САЩ, 1995
Loshi momcheta_1 (3)
Две шантави ченгета от отдела за борба с наркотиците в Маями – Маркъс Бърнет ( Мартин Лорънс) и Майк Лори (Уил Смит) – разполагат със 72 часа за да открият хероин за $ 100 млн. Откраднал го e под носа им от полицейския участък наркобосът Фуше (Чеки Карио). Нещата стават твърде лични, когато близък приятел на Майк е убит, а единствен свидетел на убийството е очарователната Теа Леони…

13 април, неделя
23:00 Герой; екшън, романтика, Хонг Конг, Китай, 2002

Geroj_3 (2)
Преди 2000 години Китай е разделен на 7 кралства, които си оспорват върховенството. Кралят на Кин иска да обедини останалите под своята власт, затова съседните владетели изпращат срещу него най-добрите убийци. Един ден в кралския дворец пристига Безименния, войн, който твърди пред краля че е елиминирал наемниците. Той разказва своята версия на събитията…
Кинематографичен балет, дирижиран със строгост и поезия, “Герой” е едновременно философска ода и историческа фреска за античен Китай.

14 април, понеделник
23:00 Ханибал; сезон 2, епизод 2, драма, трилър, САЩ, 2014

Hannibal - Season 2
Случаят с човешката супа се разплита, когато жертва успяла да избяга от лапите на убиеца, все пак намира смъртта си след фатално падане и оставя ценни улики. Ханибал Лектър асистира по случая и надушва собствените си следи по тялото на жертвата. Междувременно Уил Греъм вкарва в действие хитър план за манипулация от временния си затвор, в опит да докаже невинността си. Ханибал успява да събере уликите преди екипа, да отиде в силоза, в който маниакът „твори” и да му помогне да завърши удивителната си жива картина от мъртви тела, но… не по начина, по който убиецът си представя. След язвителни доклад на Алана Блум, Джак се съгласява Уил да получи терапия. Озовал се на местопрестъплението, екипът открива гоблен съставен от 47 тела съшити заедно. В очакване на процеса си Уил е изненадан от неочакван гост – Беделия дю Мюрие, която успява да му даде това, от което има най-силна нужда в момента.

15 април, вторник
19:20 Щети; сезон 3, епизод 1, драма, трилър, САЩ, 2011

Носител на четири награди „ЕММИ” и една статуетка „Златен Глобус”, сериалът е вълнуващ трилър за нюйоркската съдебна система и света на корпоративните съдебни битки, където залогът е огромен и място за компромиси няма. „Щети” проследява турбулентния живот на високоуважаваната, безскрупулна адвокатка Пати Хюз (Глен Клоуз) и нейното умно и амбициозно протеже Елън Парсънс (Роуз Бърн).
В трети сезон Пати Хюз – отново под пара, се заема с най-предизвикателния случай в знаменитата си кариера. Тя е наета от американското правителство да възстанови отраднатите милиарди долари в най-голямата инвестиционна измама в историята на САЩ, измама извършена от високо уважаемия финансист Луис Тобин.

16 април, сряда
23:40 Шерлок; сезон 3, епизод 1, криминален, драма, Великобритания, 2014

Две години след финала на предишния сезон, когато, принуден от врага си Мориарти, прочутият детектив се самоубива. Разбира се, гибелта му се оказва инсценирана и Джон Уотсън не приема много лесно този факт! Епизодът заварва Джон и Шерлок отново заедно, изправени пред предстояща заплаха надвиснала над Лондон! Ще успеят ли двамата приятели да разрешат проблемите помежду си навреме, за да спасят британския народ?

18 април, петък
15:15 Робокоп, екшън, приключенски, Канада, 1994

Robocop_1
Детройт, в бъдещето, прояждан от престъпност и ръководен от мощна корпорация- OCP (Омни Компютърни Системи). Компанията разработва нов масивен и огромен боец срещу престъпността, който за съжаление се развива, по-скоро, като опасен и несполучлив продукт. Компанията се опитва да върне доверието на хората, като използва за целите си полицай (Алекс Мърфи), убит от улична банда. Мъртвото тяло на Мърфи бива реконструирано в масивна, бронирана бойна единица наречена Робокоп. Робокоп противодейства съвсем успешно на престъпността в града и става мишена на престъпника, който го е убил – Кларънс Бодекър.

18:35 Ченгета без значки, екшън, комедия, САЩ, 2003
Chengeta bez znachki_1 (2)
Мартин Лоурънс е в ролята на Ърл Монгомъри – ченге в полицейското управление на Лос Анджелис. Ълр сигурно би бил чудесен полицай, ако не беше толкова непокорен. Заради поведението си е изключен от полицейската академия и понижен в работата. Когато му се налага да работи с Ханк Рафърти (Стив Зан), той не може да повярва на лошия си късмет. Защото Ханк е неговият най-голям враг. Двамата не могат да се понасят, дори повече – Ърл и Ханк съвсем открито се ненавиждат. Единият сякаш се е съсредоточил върху това непрекъснато да прецаква другия. Когато трябва да се преборят с опасния престъпник Наш (Ерик Робърст), двамата трябва да работят в екип. И да се опитат да не се избият взаимно…

20:10 Добре дошли в джунглата, екшън, приключенски, САЩ, 2003
Dobre doshli w djunglata_1 (2)
Скалата е начинаещ готвач и неохотен изпълнител на мръсни поръчки за безскрупулен букмейкър. След като обърква поредната си задача, пред него се очертава само един изход – той трябва да замине за Южна Америка, където да залови разхайтения син на мафиотски бос. Въпросният син обаче е открил безценнен златен идол и се опитва да избяга от алчния Хачър (Кристофър Уокън).

22:00 S.W.A.T.: Специален отряд, екшън, криминален, САЩ, 2003
S.W.A.T._01
Джим Стрийт (Колин Фарел) е бивш член на специалния отряд, който е изгонен от отряда заедно с партньора си, след рисковани действия по време на обир със заложници. Партньорът му напуска, отвратен от системата, но за Стрийт, работата в полицията е всичко и той приема понижението, с надеждата, че някой ден отново ще облече униформата. Шансът идва, когато командирът Дан Харелсън (Самюъл Джаксън) получава задача да събере и обучи петима супер полицаи за новия специален тактически отряд SWAT. След седмици усилени тренировки, новият отряд получава бойното си кръщение, когато известният наркобарон Алекс Монтел (Оливие Мартинес) дръзко предлага 100 млн. долара за всеки, който го измъкне от затвора.

19 април, събота
15:20 Ангелите на Чарли, екшън, комедия, САЩ, 2000

CHRLANGELS-SPTI-03.tif
Зашеметяваща и секси екшън комедия! Трио елитни частни детективи, оборудвани по последната мода с уникални оръжия и автомобили, владеещи бойни изкуства и неотразими методи за дегизиране, развихрят превъзходните си умения по суша, въздух и вода.
Целта им е да проследят отвлечен компютърен ас и спасят неговия свръхсекретен софтуер от престъпни ръце.
Те са красиви, те са брилянтни и работят за Чарли. Натали, Дилан и Алекс трябва да осуетят сложен заговор, целящ не просто да наруши личната свобода на хората по света, но и да разтури неотразимия ангелски екип на Чарли.
Скокове от самолети, компютърни хватки, работа под прикритие – всичко това е част от ежедневието на Ангелите, които съчетават равни дози детективска хитрост, бойни умения и смъртоносно дамско очарование.

17:05 Ангелите на Чарли: газ до дупка, екшън, комедия, САЩ, 2003
CHRLANGELS-SPTI-06.tif
Те са млади, те са красиви, те могат да сритат всеки задник и работят за Чарли.
Най-страхотното секретно оръжие на Америка ще влезе в действие, когато Натали Кук (Камерън Диас), Дилан Сандърс (Дрю Баримор) и Алекс Мъндей (Люси Лиу) отново се съберат заедно за още по-предизвикателни приключения в “Ангелите на Чарли: Газ до дупка”.

23:00 Хелбой, приключенски, фентъзи, САЩ, 2004
Helboy_1 (2)
Роден в пламъците на ада преди 60 години по време на Втората световна война, Хелбой е докаран на Земята от зловещия психопат Григорий Разпутин, за да твори зло.
Предопределен да бъде предвестник на Апокалипсиса, Хелбой е спасен от Обединените Сили, водени от професор Брум, основател на тайното Б.П.И.З. (Бюро за Паранормални Изследвания и Защита), който го отглежда като син и му помага да развие изключителните си паранормални дарби.
Независимо от тъмния си произход, Хелбой се превръща в неочакван защитник на доброто, срещу силите на Злото, заплаващи света.

01:35 Спайдърмен, екшън, научна фантастика, САЩ, 2002
SPIDERMN-CTIT-CT1004R
Един от малкото комикс филми, в които наред с увлекателния сюжет – срамежлив студент, красива приятелка в беда, зъл гоблин – и забележителните специални ефекти, присъстват и дълбочина на героите и чудесна игра на актьорите. Неслучайно „Спайдърмен“ е един от най-любимите и популярни комикси, а филмът бие боксофис рекордите. Толкова много хора не може да грешат.

20 април, неделя
15:20 Мъже в черно, екшън, комедия, САЩ, 1997

Muzhe v cherno_1
Докато нашата планета гъмжи от извънземни, умело маскирани, за да се слеят в с невежото човешкото население, една свръх секретна служба наречена „Мъже в черно” има грижата да следи и контролира извънземната дейност, пазейки всичко това в дълбока тайна. Отегченият ветеран – агент Кей (Томи Лий Джоунс) и ентусиазираният му млад колега – агент Джей (Уил Смит), разследват няколко мистериозни случая с мъртви извънземни, с помощта на хладнокръвната и изобретателна д-р Лора Уивър (Линда Фиорентино). Озовали се по следите на междугалактически терорист, Кей и Джей се изправят пред избора да заловят злосторника или Земята ще бъде унищожена!

17:05 Мъже в черно II, екшън, научна фантастика, САЩ, 2002
MENINBLK-CTIT-CT-7767
Те са мъжете в черно и пазят света от боклука на вселената! Ако сте ги харесали първия път, няма начин да не ги харесате пак. Заобиколени от всевъзможни странни създания и технологични шедьоври, агент Джей и агент Кей са изключително очарователни, когато се приемат насериозно – т.е. непрекъснато.
“Мъже в черно 2” обръща сюжета от първия филм, където героят на Уил Смит е вербуван за агент от ветерана на Томи Лий Джоунс. Защото ако си спомняте в края на предишната история агент Кей беше подложен на “неврализиране”, или казано простичко – изчистване на паметта. Сега Земята е заплашена от нов извънземен урод и агент Джей има нужда от помощта на своя бивш партньор.
Така пенсионираният колега се оказва грубо изтръгнат от кротката летаргия на пощенските служби. И ако беше забавно да гледаме как нахаканият Уил Смит се сблъсква с невероятния свят на Агенцията (където извънземни червеи правят кафе!), то не по-малко любопитно е да видим как консервативният твърдоглав Кей лека по лека се примирява с идеята, че не много отдавна е бил част от тази лудница.

23:00 Терминатор 3: Бунтът на машините, екшън, научна фантастика, САЩ, 2003
Terminator 3_2
Десетилетие е изминало откакто Джон Конър е спомогнал да се предотврати настъпването на деня на Страшния съд и е спасил човечеството от масово унищожение. Сега на 25 години,
Конър живее извън правилата – без дом, без кредитни карти, без мобилен телефон и без работа. Няма записани данни за неговото съществуване. И няма как да бъде проследен от Скайнет – високо развитата мрежа на машините, които водят война с човечеството и се опитаха да го убият.
Докато… от мрачните сенки на бъдещето не пристига T-X, най-съвършената убийствена машина-киборг на Скайнет досега. Изпратена назад във времето, за да довърши работата, която нейният предшественик T-1000 не е успял, машината е толкова безмилостна, колкото красива е човешката й обвивка…

21 април, понеделник
23:00 Ханибал; сезон 2, епизод 3, драма, трилър, САЩ, 2014

Hannibal - Season 2
Делото срещу Уил започва и той трябва да бъде нащрек, защото дори и най-близките му са принудени да вземат страна. Около Джак Крофорд вече е достатъчно напечено след язвителния доклад на Алана Блум относно служебните му отношения с Уил, а и явно нещата за него тепърва ще се усложняват. Той осъзнава, че може да бъде обвинен с право, че е оказвал твърде голям натиск върху Уил и го е тласнал към ръба. Процесът е хвърлен в смут, когато Уил получава плик, съдържащ човешко ухо. В допълнение към напрежението и объркването, съдебният пристав е убит с почерка на „Имитатора” и тези, които са най-близо до Уил започват да се питат дали не са сгрешили за него. Резултатът от целия процес виси на косъм, когато се появява още една жертва…

23 април, сряда
23:40 Шерлок; сезон 3, епизод 2, криминален, драма, Великобритания, 2014

Шерлок се изправя срещу най-голямото си предизвикателство, докато произнася реч като кум на сватбата на Джон. Оказва се, че нещата съвсем не са толкова спокойни, колкото изглеждат на пръв поглед! Смъртоносна опасност дебне наблизо, а някой може да не стигне жив до първия танц на младоженците… Шерлок трябва да благодари на шаферките, да разреши случая и да спре убиеца!

26 април, събота
23:00 Патриша Корнуел: В опасност, криминален, мистерия, САЩ, 2010, с Анди Макдауъл, Даниел Сунята

Щатският следовател от Масачузетс Уин Гарано, е повикан в къщи от Ноксвил, Тенеси, където завършва курс на обучение в Националната съдебна академия. Неговият шеф, окръжният прокурор Моник Ламонт – красива но доста твърдоглава, планира да се кандидатира за губернатор. За целта е решила да използва нова инициатива за справяне с престъпността, която е нарекла „В опасност”, а мотото й е „Всяко престъпление, по всяко време”.

00:45 Пакетът, екшън, САЩ, 2012
Paketut_1 (2)
Отмъщението гарантирано! „Леденият” Стив Остин и Долф Лундгрен са звездите в трошащия кости екшън „Пакетът”! Остин е ветеранът боец Томи Уик, понастоящем охранител в нощен клуб и хладнокръвен бодигард на сиатълски мафиот. Лундгрен е „Германецът” – международен криминален бос и безмилостна машина за убиване. Когато Уик трябва да транспортира и предаде мистериозен пакет от шефа си на Германеца, изведнъж се озовава мишена на цял куп наемници, убийци и садисти! Времето за доставка изтича. Броят на труповете расте! А двамата разярени мъже с богато минало в кървавите битки, нямат друг избор освен да обединят усилия за да опазят скъпоценния пакет!

27 април, неделя
23:00 Човекът сянка, екшън, САЩ, 2006

Chovekut sianka_1 (3)
Звездата в този филм естественно е Стивън Сегал. Частен детектив, който трябва да разплете мрежа за международен шпионаж, както и да не позволи смъртоносен вирус разработен в тайна лаборатория, да попадне в ръцете на хора, които ще го използват срещу човечеството. Бойните сцени във филма са на супер ниво, сюжета за разлика от последните филми на Сегал е доста интересен и завладяващ. Може би най-добрият му филм от последните.

28 април, понеделник
23:00 Ханибал; сезон 2, епизод 4, драма, трилър, САЩ, 2014

Hannibal - Season 2
Екипът е повикан, когато насред полето е открит труп, чиято черепна кухина е превърната в истински пчелен кошер. Междувременно Бевърли Кац продължава работата си по случая с „артистът”, сътворил гоблен от човешки тела, като тайно се консултира в Уил Греъм. Уил настоява, че тялото на убиеца е допълнено към картината лично от Ханибал Лектър и я убеждава да докаже, че Ханибал е истинските „Изкормвачът от Чесапийк” и серийният убиец „Имитаторът”.
Продължавайки да търси отговори на въпросите, Уил се съгласява да приеме д-р Чилтън, който да опита да помогне да си върне паметта. С негова помощ Уил се връща към няколко критични спомена, единият от които е в трапезарията на Лектър, където той признава пред д-р Гидиън, че той е „Изкормвачът от Чесапийк”.

Етикети:

Един отговор на “AXN – акценти за април 2014

  1. Pingback: „На Седмия ден“ 30 март 2014 - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s