Cartoon Network България пуска дългоочаквани класически анимации

cartoon-Networkfdf

Едни от дългоочакваните класическите анимации, превърнали се в емблеми на Cartoon Network през годините ще се завъртят скоро и по българската версия на канала, потвърдиха за BG TV PRO от CN. „Cow and Chicken“, „The Powerpuff Girls“ и „Courage the Cowardly Dog“ ще направят своя дебют изцяло на български език със синхронен дублаж вероятно още от идния месец. За последно трите сериала на CN се излъчваха в България до 2006-2009 г. преди старта на изцяло дублираната на български версия на канала през 2009. Очаквайте скоро и повече информация от коя дата точно ще започнат да се излъчват сериалите по CN BG във фен страницата на BG TV Pro във Facebook, както и в секцията на канала във форума BG TV Talk.

Cow_and_Chicken

„Cow and Chicken“ („Крава и пиле“) е номиниран за награда Еми американски анимационен сериал по идея на Дейвид Фийс, който проследява приключенията на крава на име Крава и нейният брат пиле на име Пиле, които са често измъчвани от Червения, дявол без панталони. В България сериалът се излъчва до 2007 по паневропейската версия на Cartoon Network. След това започва излъчване на 26 октомври 2007 г. като част от детската програма на Diema Family, всеки делничен ден от 17:05 и с повторение в 06:30, като е дублиран на български с войс-оувър дублаж. Последният епизод се излъчва на 7 януари 2008 г. Дублажът е на студио Доли. Ролите се озвучават от артистите Даниела Горанова, Йоанна Микова, Смилен Славщенски и Цветан Ватев.
На 18 май 2010 г. започва повторно излъчване по Diema, всеки делничен ден от 06:45.

The_Powerpuff_Girls

„The Powerpuff Girls“ („Реактивните момичета“) е американски анимационен сериал, създаден от Крейг Маккрекън („Wander Over Yonder“ по Disney Channel). Излъчването му започва от 18 ноември 1998 г. и завършва на 25 март 2005 г. Разказва се за три малки момичета, наречени Белушка, Бълбук и Бръшлян, които имат супер сили и побеждават злодеите. Те живеят в град Таунсвил с техния създател и баща – професор Утоний. Той ги създава, използвайки захар, подправки и всичко най-хубаво, с идеята да създаде перфектните малки момиченца. През 2014 по CN бе излъчен специален юблилеен епизод на сериала по случай 20 годишнината от създаването. По CN BG ще се излъчи този август. В България сериалът се излъчва до 2009 по пан-европейската версия на Cartoon Network, а след започва излъчване на 25 юли 2008 г. по Нова ТВ с войс-оувър дублаж, а разписанието му е всеки делничен ден от 06:00, като се излъчват по два епизода дневно и е с български дублаж. От 2 септември излъчването е временно прекратено, като последните излъчени епизоди са първите два от пети сезон и след тях на другия ден, епизода „Нищо специално / Долината на лъжите“ от шести сезон в 06:30, като все още не се знае защо е пуснат по този начин. Ролите се озвучават от артистите Христина Ибришимова, Ася Братанова, Вилма Карталска, Петър Чернев и Любомир Младенов. На 11 юни 2009 г. започва повторно излъчване по Diema Family, всеки делничен ден от 08:40 с повторение от 06:00. То приключва на 21 август, като епизодите се излъчват по същия начин, както по Нова телевизия.

Courage_the_Cowardly_Dog

„Courage the Cowardly Dog“ („Кураж, страхливото куче“) е американски анимационен сериал, съвместна продукция на Cartoon Network със Stretch Toons. Създател е Джон Дилуърт, който е и режисьор на всичките епизоди. Сериалът разказва за премеждията на Кураж – малко, лилаво куче, което противно на името си е доста страхливо.
Нищото е името на измислен град в Канзас, където възрастната двойка Бег и Кураж постоянно се сблъскват с различни чудовища, извънземни, злодеи, проклятия, експерименти, природни бедствия и други заплахи. Кураж успява да спаси семейството си, но не със сила, а с хитрост, бягство или просто благоприятно стечение на обстоятелствата. В България сериалът се излъчва до 2008 г. по пан-европейската версия на Cartoon Network , а на 31 март 2009 г. по Diema Family, всеки делничен ден от 08:20 с войс-оувър дублаж. От 21 април от 08:15, като е дублиран на български. От 5 май се излъчва от 08:30, а малко по-късно от 08:40. Последният епизод се излъчва на 10 юни. На 9 ноември 2010 г. започна повторно излъчване, всеки делничен ден от 07:05 и завърши на 20 януари 2011 г. Ролите се озвучават от артистите Вилма Карталска, Симеон Владов и Здравко Методиев.

5 отговора на “Cartoon Network България пуска дългоочаквани класически анимации

    • Все още не се знае. Когато получим повече информация, ще я публикуваме в BG TV Talk и фен страницата на CN (fb.com/CartoonNetworkBGfans).

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s