Сезон 4 на "Под прикритие" – най-успешният до момента

Undercover4

Най-новият четвърти сезон на хитовия сериал на БНТ „Под прикритие“ продължава да вдига рейтинга и пазарния дял на държавната телевизия. БНТ е категоричен лидер в рейтинговата таргет група 18-34 years на GARB, похвалиха се от медията. „В сравнение с първите три сезона, четвъртият не само задържа високия зрителски интерес на цялата аудитория, а има всички основания да се окаже най-успешният до момента.“, отбелязват от пресофиса на БНТ.

Заедно с ефирното излъчване, сериалът е гледан от почти половин милион души и на стрийминг в сайта на БНТ. За 9-те епизода, излъчени от 19 януари до сега, е отчетен ръст от 1 пункт в средния рейтинг за групата между 25 и 54 години/6.7%/. За сравнение, средният рейтинг за предходния сезон сред същата аудитория, е бил 5.7%, разкриха още от националната медия.

Според данните на GARB има ръст и в пазарния дял – с над 1 пункт, средно за актуалния сезон. За трети сезон данните сочеха 15.1%, докато средният пазарен дял на последните 9 епизода достига 16.1%. В групата 25-54 години увеличението е най-осезаемо, като пазарният дял достига до 19.1% /15.1% за миналия сезон/. Припомняме, че на скоро се появиха слухове, че четвъртият сезон ще бъде последен за сериала, че в БНТ имало голямо недоволство заради нецензурните и вулгарни елементи в него и че това е причината за намаляване на зрителския интерес. Рейтингите обаче сочат точно обратното.

Програмният директор на телевизията Севда Шишманова потвърди, че още преди края на излъчване на четвърти сезон, към компанията дистрибутор на сериала за чужбина „New Films International“ са постъпили предложения за подписване на договори за продажбата му. Подготвя се представянето на „Под прикритие” 4 на телевизионния пазар „MIPTV“ в Кан през месец април.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s