Димитър Цонев и Уляна Пръмова напускат bTV, заради съкращението на "Лице в лице", извънредни промени в програмата [обновена]

tsvetanka_rizova_dimitar_tsonev

Димитър Цонев и Уляна Пръмова напускат bTV от утре. Причината: изненадващо решение на новото ръководство на медията да съкрати публицистичното предаване от час и половина на само половин час, или 30 минути. Цонев заяви, че е изненадан от решението и че то не е съгласувано с него. Той допълни, че предстои среща между него и новият изпълнителен директор на bTV Павел Станчев, но категорично не би приел сегашните условия и почти сигурно ще се оттегли при тях. Цонев и Уляна Пръмова бяха копродуценти на „Лице в лице“, което стартира през 2012.

От bTV своевременно потвърдиха новината за извънредните промени в програмата си:

От 17 март публицистичното предаване „Лице в лице” ще обнови концепцията си. Водещ на предаването ще бъде Цветанка Ризова, която всеки ден от 18.30 ч. ще задава директни въпроси, на които ще търси кратки и категорични отговори. „Кратките, но силно информативни формати са основна характеристика на добрата съвременна журналистика. В края на седмичния ден зрителят има нужда от синтезиран начин за получаване на информация. Сутрешният блок през седмичните дни и публицистичните предавания през почивните дни са подходящи за провеждане на по-просторни интервюта и материали, но през деня зрителят има нужда от бърза, актуална и кратка информация. Това е формат, който е наложен в най-добрите световни телевизии. По този начин новинарският цикъл ще бъде още по-пълноценен за зрителя”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Другите промени са завръщането на хърватският сериал „Изборът на Лара“ на мястото на турския „Ангели-пазители“ от 13:30, а двете кулинарни предавания – „Бон Апети“ и „Кухнята на Звездев“ разменят местата си. Първото ще започва в 11:30, а второто – в 16:30.

„Лице в лице“ стартира през есента на 2012 като нов публицистичен блок в ефира на bTV. Предаването е категоричен лидер в следобедните рейтинги сред останалите национални телевизии по данни на GARB, а според проучване е и публицистичното предаване с най-голямо доверие. Димитър Цонев бе водещ на предаването „24/7“ по bTV Action, което просъществува една година преди да започне „Лице в лице“. Другият водещ – Цветанка Ризова, пък напусна предаването си „На 4 очи“ по Нова ТВ, за да се присъедини към екипа на bTV. Копродуцент на предаването е бившият генерален директор на БНТ Уляна Пръмова, която нашумя миналата година заради реплика към Цонев в слушалката му да не задава неудобен въпрос на госта си, която се чу в ефир. В последните месеци пък в bTV се провеждат кардинални промени на ръководно и програмно ниво. Бяха сменени повечето директори на медията, включително генералния Вики Политова, като и бе преформатирана програмата на телевизията, основно праймтайма. Съкращаването на „Лице в лице“ е поредната голяма програмна промяна на новото ръководство на медията, а според източници предстоят още промени освен в bTV, така и в нишовите канали на медията и уеб групата.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s