Честит рожден ден на News7!

news7

Днес, 7 март, информационният канал на България – News7, празнува своят първи рожден ден! Той бе отбелязан на пресконференция в Гранд Хотел София. Там изпълнителният директор на 7 Media Group Десислава Тошева подчерта, че само за една година News7 е затвърдил лидерската си позиция на първи новинарски канал спрямо преките конкуренти в ефира – Европа ТВ, България on Air и EBF. Още през май 2013 News7 настига до тогавашният новинарски лидер Европа ТВ по рейтинг, като я изпреварва окончателно през месец юли. News7 е успяла да събере три пъти повече зрители от май до декември 2013, като за същия период бившата телевизия ББТ е имала през 2012. До есента на 2013 пък News7 събира близо 50% от аудиторията, гледаща новинарски канали спрямо другите три конкурента.

Жени Павлова от борда на директорите на 7 Media Group изтъкна партньорството на News7 с международния новинарски канал CNN, като изтъкна, че от медията все по-често ползват материали на News7 за своите репортажи, и че предстои още развиване на партньорството и обучение на българският екип на медията от специалистите на CNN. Миляна Велева, директор „Новини и актуални предавания“ в медията обяви как ще се променя програмата на канала, налагането на двучасов новинарски вечерен блок в праймтайм от 20:00 до 22:00, продължаващото партньорство на групата със българският спорт, както и новата кампания на News7 – „Новите Будители“, която цели да отразява проблемите на обществото, да предизвиква обществен дебат и да предлага начини за разрешаването им.

NEWS7 ще фокусира вниманието върху едни от най-важните представители на обществото – тези, които модулират ценностната система на нашите деца. Чрез зрителски вот за номинираните на интернет сайта на NEWS7, ще бъде избран финалист, който ще получи едногодишна заплата, като награда. Той ще се превърне и в лице на инициативата, което да служи за пример и мотивация на останалите млади учители. Целта на телевизията кампанията да стане традиционна и емблематична за информационния канал NEWS7. Повече подробности може да намерите на http://www.news7.bg.

– споделят от медията за новата инициатива.

News7 стартира точно в 20:00 на 7 март 2013, като замени в ефира до тогава излъчваната телевизия ББТ (Балкан Българска Телевизия). News7, заедно с TV7 и Super7 са част от 7 Media Group, собственост на Alegro Capital.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s