"Газпром Медия" иска да купува PRO TV (Румъния) и bTV?

gazprom_media

Медийното подразделение на руския енергиен газов гигант „Газпром“ е проявило интерес за закупуването на две от подразделенията на Central European Media Enterprises, а именно румънската група PRO TV/Acasa и bTV Media Group в България. Информацията е на румънският сайт hotnews.ro и на румънския вестник „Evinimentul Zilei“, цитирани от БТА.

Според тях при представянето на финансовите резултати на групата, част от Time Warner в Румъния, от CME са потвърдили частично появили се информации за закупуването на някой от активите на групата. Информации за интерес към групата на PRO TV в Румъния са се появили още в края на миналата година, отбелязват от румънския вестник. Някой от заинтересованите компании са изявили интерес към пакетно придобиване на двете подразделения на CME в Румъния и България, като сред тях била и „Газпром Медия“, която би участвала индиректно в евентуална сделка.

В България Газпром започнаха да навлизат от тази година с изпълнението на проекта „Южен поток“ от Русия. От руския гигант вече активно брандират и разширяват веригата си от бензиностанции, като и имаха интерес към спонсориране на столичния „Левски“, който след това се прехвърли към „Локомотив (Пловдив)“. В Русия „Газпром Медия“ е една от най-големите телевизионни компании, като притежава телевизиите „NTV“, „2×2“, „TNT“ и „TV3“.

Румънското подразделение на CME обхваща групата канали на „MediaPRO“ – PRO TV, PRO TV International, PRO TV Moldova, PRO Cinema, Acasa TV, Acasa Gold, SPORT.RO и Acasa Moldova, както и радиата PRO FM, InfoPRO, Dance FM, Music FM, както и продуцентската компания „MediaPRO Entertainment“. В България компанията оперира bTV Media Group с каналите bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady и RING.BG, както и радиата bTV Radio, N-JOY, Melody, Z-Rock, Jazz FM и Classic FM, както и продуцентската компания bTV Studios.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s