Бърз ТВ обзор на 5 март

tv

„Столичаните“ и „Фамилията“ се завръщат с нови сезони по bTV

6.bTV-March 14

Арнаудови, Чеканови и Лютови отново превземат ефира на bTV от днес. Сезон 7 на „Столичани в повече“ стартира тази вечер вече с нов час на излъчване – отново всяка сряда, но вече от 21:30. Дали това наистина ще бъде последният сезон от култовия сериал – предстои да разберем.

Рангел Чеканов и Славка Бурова влизат в нов апартамент. Сблъсъкът с улицата ще предизвика дебати сред новосформираната партия „Елит”. Председателят на партията ще задължи депутатите от групата да идват на работа с велосипеди. Какви страсти ще предизвика това негово искане и от кого ще поискат помощ Славка и Рангел? След като в края на миналия сезон Пацо бе арестуван, в първия епизод на седми сезон на драмедията ще проследим новите обрати, които ще настъпят около неговия арест. След изчезването на Дарина, Андрей – заедно с Пепи – са решени да започнат нов бизнес. Междувременно, след поредното си посещение в нощно заведение, Пепи се среща с красиво момиче, Елеонора (Евелин Костова), която ще изиграе огромна роля в живота на двамата приятели и най-вече в този на Андрей. Отец Григорий намира ново поприще за своята вяра – това на пророк. За да закърпи бюджета той започва да ходи по улиците, да проповядва и „лекува” хората. Как ще завърши новото начинание на отчето, ще стане ясно в края на сезона.

Третият сезон на „Фамилията“ пък вече започна вчера отново от 21:30, като за разлика от предишните сезони ще се излъчва всеки вторник. Новият сезон ще разкрие зловещи тайни от миналото на семейство Арнаудови, а призраците ще се завърнат в живота им, за да разрушат семейството…

Премиера на документалния филм „”Борис ІІІ – Загадъчната смърт на Царя” по News7 на 8 март

boristri

Новият документален филм за Цар Борис III на TV7 и Николай Чадаров бе представен в двореца „Врана“, а на събитието присъстваха последният български монарх и бивш премиер Симеон Сакскобургготски.

Смъртта на Цар Борис ІІІ остава една от най-големите загадки в родната история. Филмът проследява събитията, предшестващи трагичните дни на август 1943 г., когато българите губят своя цар, а заедно с това и надеждата, че държавата ни може да бъде изведена безопасно и благополучно от бурята на Втората световна война. Своите спомени от онези съдбоносни дни разказват най-близките на покойния монарх – неговият син цар Симеон ІІ и дъщеря му княгиня Мария Луиза. Освен тях авторът е успял да открие и разговаря с малцината живи свидетели на последните дни на Борис ІІІ.

. Премиерата на филма в ефир ще бъде на 8 март от 22:00 по News7.

Документалният сериал за Баба Ванга с премиера по БНТ 1

vangelia

Документалният сериал „Вангелия“, посветен на живота е посветен на живота на една от най-популярните и мистични български ясновидки и лечителки – Баба Ванга, стартира от 19 март по БНТ 1. 12 серийната продукция е съвместен проект на Русия, Украйна, България и Беларус.

„Вангелия” е посветен на живота на една от най-популярните и мистични български ясновидки и лечителки – Вангелия Гущерова, която всички наричат Баба Ванга. През живота си тя прави множество предсказания, които впоследствие се сбъдват, а славата й се разнася из целия свят. В лентата се разказва за времето от нейното раждане през 1911 г. до смъртта ѝ през 2002 г., както и за деня, в който тя губи зрението си, но започва да вижда в бъдещето.

Студентското предаване „Ателие“ тръгва по БНТ 2 и БНТ Свят

Atelie

Студетското предаване „Ателие“ на Алма Матер ТВ тръгва в ефира на държавната телевизия от тази неделя. На 9 март от 13:30 часа по БНТ 2 и от 23:05 часа по БНТ Свят зрителите ще видят първия епизод от предаването, озаглавен „Делниците на изкуството”. Няколко епизода от предаването се излъчиха пилотно преди 2 години в ефира на bTV Action, но не останаха за по-дълъг период от време в ефира на медията.

„Ателие“ е документална поредица за култура на студентската телевизия „Алма матер“. Предаването е запазена територия за младото поколение български творци и техните учители и идоли. Героите на „Ателие“ са будни хора, които се интересуват от света около себе си, имат собствена гледна точка и не се страхуват да я споделят чрез изкуството и стила си на живот. Те разказват за себе си и творчеството, за обучението си и живота си.
Авторите на предаването акцентират върху историята на съвременното изкуство – неговото настояще и бъдеще, проблемите, постиженията и препятствията по пътя на развитието му.

Един отговор на “Бърз ТВ обзор на 5 март

  1. Pingback: “На заем от bgtvnews.com”: Бърз ТВ обзор на 5 март | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s