БНТ минава втора заради "Под прикритие", "Четвърта власт" с ново международно признание

Undercover4

Култовият крими сериал „Под прикритие“ отново дърпа все повече рейтинг за БНТ. От държавната медия се похвалиха, че в неделя вечерта по време на поредния епизод от сезон 4 БНТ е била втора по гледаемост в ефира с дялове 5,5% и 5,4% съответно за групи 18-49 и 25-54 years по данни на GARB. На онлайн платформата tv.bnt.bg епизода са проследили близо 400 000 потребителя. Рекордни данни продължават да постигат и епизодите на сериала онлайн на платформите на VBOX7 и YouTube.

chetvurta vlast

Ново признание на международно ниво пък за другия хит на БНТ – сериала „Четвърта власт“. Продукцията е била избрана за европейския френски фестивал CMF, където „Четвърта власт“ ще бъде представена с два епизода. Артистичният директор на фестивала – Фредерик Лавин е останал впечатлен от българската продукция по време на международния форум FIPA. В поканата си към екипа той казва, че “това събитие ще бъде чудесна възможност за Българската национална телевизия да покаже нова поредица, която все още не е гледана и закупена от чуждестранни телевизионни оператори, продуцентски компании и журналисти”. Фестивалът CMF, който събира най-добрите телевизионни сериали в света, ще се проведе в рамките на девет дни в края на април. Очаква се той да събере повече от 12 000 зрители и над 580 професионалисти. Те ще видят над 30 прожекции, нощен маратон от филми, осем конференции, дискусии и представяне на интернет сериали.

„Четвърта власт има всички шансове да стане първият български сериал, който получава първоначалното си финансиране с европейски пари от фестивали и фондове. Това ще даде възможност на екипа да започне веднага развитие на проекта на сценарно ниво и да търси предварително финансиране чрез спонсорство от български компании. Припомняме изключителния рекламен интерес към продукцията, който доведе до безпрецедентното разпродаване в аванс на рекламното време на 12-те серии на филма в праймтайм по най-високите действащи тарифи на обществената телевизия”, каза програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

„Четвърта власт” вече има участия в някои от най-престижните международни фестивали за кино и телевизионни сериали, където получи признанието на специалистите и публиката. През януари той бе представен на най-големия фестивал за телевизионно творчество в света – FIPA, където бе единственият български сериал, селектиран от 27 години насам.

Един отговор на “БНТ минава втора заради "Под прикритие", "Четвърта власт" с ново международно признание

  1. Pingback: “На заем от bgtvnews.com”: БНТ минава втора заради „Под прикритие“, „Четвърта власт“… | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s